Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused šmírák - jak se bránit?

Od: mlsnicka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, jsme 2 atraktivní partnerky (24 a 25 let), máme chalupu za Prahou, kam samozřejmě rády jezdíme odpočívat. Naše zahrada přímo sousedí se zdí vedlejšího domu, se 2mi malými okny do koupelny a druhé, podle zápachu do kuchyně. Dlouhá léta zde žila stará paní, malého vzrůstu, která nám nijak nevadila. Ale přestěhoval se za ní tchán, který má velkou zálibu při sprchování pozorovat mě a mou partnerku, co provádíme na zahradě. Že nám zírá do oken mi nevadí, zatáhnu si žaluzie, ale přece jen. Opalování není moc příjemné. Můj dotaz zní, zda je možné, před tyto okénka postavit dřevěnou stěnu, samozřejmě, aby byla zachována ventilace, ale nedalo by se nás dále okukovat? Děkuji, Kamila...

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Asi nejsem sám, kdo má pocit, že jste spíše provokatérka.
Vystavujete se tam s přítelkyní a zlobíte se, že se normální chlap rád koukne, buďte rád, že to není úchyl kterej je na tlustý hnusný starý baby. Anebo je? Už ten Váš nick...
Sorry za názor...

Takže rada -. kupte si menší slunečník z podstavcem za pár stovek, vždy ho jde nasměrovat tak, aby dělal překážku mezi okýnkem souseda a vašimi zcela jistě svůdnými tělíčky, při správném nasměrování nebude bránit slunečním paprskům v působení na vaše těla...

davidp*
hodnocení

3x

Dobrý den, myslím, že by stačilo vhodně natáhnout prádelní šňůru a v případě potřeby pověsit prostěradlo tak, aby zamezilo dotyčnému ve výhledu.

David.

hodnocení

1x

při sprchování vás pozoruje na zahradě? čili při tom, když se ON sprchuje... probůh, kolik hodin denně se sprchuje? *ee* jestli jde jen o minuty, nevím, co vám na tom vadí? a z čeho čerpáte tu jistotu, že při sprchování pozoruje vás...?

hodnocení

1x

Páááni, toto jsou odpovědi! Fuj! To je zajímavé, jak jste byli všichni tolerantní a chápaví, když byla otázka na vnímání gayů. A tady jste takhle protivní. Co je na tom složitého, že dvěma hezkým ženským, které spolu žijí, vadí šmírták na zahradě?! Navíc, ony nechtějí vyvolávat spory, chtějí to řešit nejjednodužší cestou, cestou nejmenšího odporu. A na to takováhle poťapana polemika! *bzum* Tazatelko, nakoukněte do velkých obchodů typu OBI, Baumax, Hornbach. Tam je v nabídce stěna, jakoby kus plotu cca 150 cm x 2m, z proplétaných širokých, ale tenkých jakoby dřevěných latí. Ty když upevníte před okýnka, třeba na plot a případně popnete rostlinami fazolí, bude váš problém vyřešen. A bude to navíc hezké. *slunce*

doplněno 23.09.13 07:57:

Měla jsem na mysli něco takového, jen ze širších latí: drevenazahrada.cz/... ;) Při tom hledání jsem narazila na velké množství stínících prostředků které se tváří jako rohože nebo textilie. Nevím, jestli tam máte plot, ale bylo by to nejsnadnější řešení.

majsterjoe*

Není šmírák jako šmírák.

ladinpraha*
hodnocení

0x

"... jsme 2 atraktivní ..."
Já myslel, že když si o sobě někdo myslí, že je atraktivní, tak je rád, když přitahuje pozornost. Ale k dotazu: Proč hned dřevěnou stěnu? Vhodnější by bylo něco mobilního, např. natátnout maskovací síť, jutu a pod. Něco, co lépe zapadne do daného prostředí. Já osobně bych to řešil vhodně umístěnou kamerou, třeba by si pak soused ještě rád zneprůhlednil okna.

jh11
hodnocení

0x

já bych to nehrotil,

možná soused je krátkozraký a ještě si neuvědomil,

že jste dvě atraktivní partnerky

nebo je ze straré školy a chce mezi vámi odhalit která je chlap.

Nebo se pouze při koupeli raduje ze života a kochá se zahrádkou

a vás dvě vůbec nevnímá.

Proto bych doporučoval

když se soused sprchuje nezústávat neomaleně na zahrádce

a zajít si do ledničky pro šampáňo.

jmhad*
hodnocení

0x

Z nějakého právního hlediska si tam můžete postavit co chcete - ale.Musíte mít jenouchý projekt /náčrtek/ na úpravu plotu,který áte ke schválení příslušnému obecnímu úřau jako drobnou stavbu.Háček je v tom,že majitel sousedního pozemku musí s takovou úpravou souhlasit.Pokud ale uvedete do žádosti důvody svého počínání,popř. je doložíte nějakým důkazem /foto/ či svědectvím, měla by to obec schválit.Jó sousedské vztahy jsou prevít.Proto ono požehnání obce.

mlsnicka*
hodnocení

Minda@: Dobrý večer, zřejmě jste nepochopila mou otázku...Děkuji za radu/neradu...Hledám někoho, kdo mi může poradit, jak se bránit, a né někoho, kdo bude polemizovat, co vadí/nevadí osobě, kterou ani neznáte...?

no nevím, ale jestli ho pozorujete při sprchování (jinak byste nevěděla, že vám během sprchování kouká do zahrady) tak by se to dalo posoudit jako šmírování z vaší strany, ne z jeho...

mlsnicka*
hodnocení

Pozorovat a všimnout si, že na Vás z okna někdo zírá je přeci rozdíl...Vysvětlíte mi prosím, z jakého důvodu, když nemáte, co by jste mi poradila, rozebíráte, kdo koho šmíruje? Nevím, co je tak těžkého pochopit, o co mi v otázce jde?...Děkuji...

rnk*

V tom případě se běžte poradit za advikátem.

doplněno 22.09.13 19:54:

advokátem.

rnk*
hodnocení

0x

2 metry od hranice pozemku můžete klidně postavit plot. Nesmí ale ty jeho okna zastínit - omezit přístup světla..

waltr1*
hodnocení

0x

a co tak mu to řict a nebo to jen naznačit jeho tchyni asi by ta okna zatřela sama no je to o lidech možna je nejlepši se nad to posunout tak jako na vlastni vztah ...lezbičky jsou hold na tyto věci nachlnejši..citlivější

mlsnicka*
hodnocení

Je to malé větrací okénko v koupelně, přes které dovnitř vidět není. Mají záclonku...Ale když se soused dívat chce, záclonku roztáhne a upřeně na nás zírá...Samozřejmě jsme se snažily řešit slovně, ale bez výsledku.

hodnocení

0x

Já bych na šikovném místě zasadil živý plot, aby tam nebyla nějaká "nenápadná" zeď.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]