Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybavit obchod?

Od: temovika* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám prosbu, chci si otevřít obchůdek, kde by se prodával balený čaj, balená káva, balené pralinky a čokoláda a různé dětské mlsky.

Jen nevím, zda-li jsou nějaké speciální podmínky pro prodej čaje a kávy i přesto, že jsou v balení, uzavřeném, případně když je káva kvalitní, tak má kolek.

Nestojím o to, aby někdo psal, že od toho mám internet, na tom hledám už několik dní, ale nenalézám.

Spíš bych ocenila něčí zkušenost.

Předem díky za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
moje zkušenost je hodně dávná, takže nevím, co z toho platí dnes.
S balenýma potravinami žádný problém nebyl, na uložení stačil pouze regál. Výjimku tvořilo pouze uložení v chladících boxech - ve stejném nesmí být např. uzeniny, syrové maso a mléčné výrobky. Takže pro každý tento druh musel být samostaný box a to i když se jednalo o originál balené potraviny od výrobce. Nápověda by se dala najít v uložení zboží v supermarketech.
Jinak si myslím, že vyčerpávající odpověď byste dostala na "hygieně", protože pokud budete budovat obchod, potřebujete udělat kolaudaci prostor na daný účel a této kolaudace se kromě jiných účastní také pracovníci z "hygieny". Toto se samozřejmě netýká prostor, které už byly jako obchod zkolaudovány (takže - chci udělat obchod z garáže - potřebuju udělat kolaudaci na obchod; pronajmu prostor, kde předcházející nájemce legálně provozoval obchod - kolaudaci změny užívání nepotřebuju, protože tento prostor už tak zkolaudovaný byl).
Takže moje rada by byla - navštivte živnostenký odbor a hygienickou stanici v místě, kde obchod chcete udělat a ptejte se tam. Měla byste se dozvědět vše potřebné.
Držím palce a nenechte se odradit.

temovika*
hodnocení

Moc děkuji za radu a odpověď! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]