Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd na městském úřadě

Od: ecik* odpovědí: 5 změna:

dobry den kdyz jsem pozvany jako svedek na komisi a nechci k tomu vypovidat tak hrozi mi neco kdyz nebudu vypovidat? jde to vubec? dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

V pozvánce by mělo být poučení o tom co se stane,když se nedostavíš. Obecně pak platí,že se svědectví /výpověď/ může odmítnout,pokud by daná osoba způsobila újmu sobě nebo někomu blízkému. Ale lhát se může,to jsem vůči sobě zažil a nic jsem nezmohl.

U soudu jako obžalovaný můžete beztrestně lhát, jako svědek ne. Na MÚ to bude podobné.

buss

ale no tak...

pro ringo: žalovaný byl v mém případě podnik. Právník lhal, zamotával se do lží a žádný postih nehrozí.Dříve jsem si myslel, že by měl být potrestán, ale dnes je mi to už konečně jasné.Díky. *cert*

fribble*
hodnocení

0x

Dostavit se musíte, vypovídat jste povinen, lhát nesmíte, ale zas si to tak docela přesně pamatovat nemůžete a než byste někomu ublížil ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]