Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyříznutí pihy - stehy

Od: verony321* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si nechat vvyříznout pihu, ale problém je, že potřebuji vědět, jak dlouho budu mít stehy. A myslíte, že hned po vyndání stehů budu moct opět sportovat? Nerada bych dlouho lenivěla.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, předpokládám, že je piha na obličeji. Stehy se vytahují +- po 10 až 14 dnech, je to individuální dle hojení. Ihned po vyndání se nedoporučuje namáhat ono místo sportem (týká se hlavně znamének na zádech apod., sluněním, nenamáčet apod.

Pokud se tedy při sportu moc nezapotíte, nemělo by se nic stát. Raději bych ale pár dní počkala. Ono zdraví máte jen jedno.

doplněno 21.09.13 13:41:

Tak pokud je na zádech, která při téměř jakémkoli sportu zabírají, tak počítejte min. s týdnem až dvěma bez sportu. Přítel si nechal vyříznout velké znamínko loni, má poměrně velkou jizvu a nesměl sportovat tři týdny.

"Nemůžu být bez sportu". Já věřím, že jste rozumná a ten týden vydržíte.

doplněno 21.09.13 13:55:

"Více si dovolit nemohu".

Kdybyste měla sádru na tři týdny, tak byste neměla na výběr:). Uvidíte, co Vám řekne lékař, ale držte se jeho pokynů. Lidí, co si myslí, že oni to vědí lépe a pak mají dodatečné potíže, praskající jizvy a reoperace, je docela dost.

doplněno 21.09.13 14:06:

Už jsem se lekla, že jste nějaký závislák:D Jo, na vejšce je to problém, dvě absence a člověk může opakovat předmět.

Při běžném tělocviku by se Vám nemělo nic stát, pozor však na třeba volejbal nebo gymnastiké cviky jako kotoul, hvězda a podobné. Myslím, že když bute 20 minut normálně cvičit a poté si na ten volejbal sednete a předložíte lékařské vyjádření, tak nebude problém.

verony321*
hodnocení

Nn, piha je na zádech. Tak snad to bude méně dní. Zdraví máme sice jen jedno a já rozhodně nechci dělat nic proti tomu, co mi řekne lékař, ale na druhou stranu, nemůžu být bez sportu. :(

doplněno 21.09.13 13:51:

No týden ano, ale více si ani dovolit nemohu. Piha není nijak veliká, jen je pouze vystouplá a vadí mi kvůli podprsence. Tak snad to nebude tak dlouho trvat. :) Díky za informace. ;)

doplněno 21.09.13 13:58:

Nemohu kvůli škole, tělocvik je sice volitelný předmět, ale je to získání kreditů v podstatě zadarmo. Ale člověk tam musí chodit.

Ale rozhodně bych kvůli tomu neriskovala, že by rekonvalescence trvala ještě déle. To si tam raději tu pihu nechám. :D

doplněno 21.09.13 14:09:

Já mám speciální hodinu tělocviku - pilates. Tak to snad nějak půjde. :) Běžný tělocvik bych si dát nemohla - volejbal je moje noční můra. :D

hodnocení

0x

Jen doplnění: kožař pozná už od pohledu, zda piha není maligní, ale stejně se vždy posílá na histologii a pokud by, nedej bože, nález byl pozitivní, vše by bylo jinak.

verony321*
hodnocení

Tak to je mi jasné, ale já mám naprosto normální znaménko. I kožařka říkala, že by ven nemuselo, pokud by mi nepřekáželo, což bohužel překáží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]