Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřiznaná stavba na FÚ

Od: tygrioko* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, máme už 8 let po kolaudaci nadstavby rod. domku. Vlastník je tchán a investoři já a manžel. Do dnešního dne není nadstavba přihlášená na finančáku. On o tom ví a je mu to jedno. Chtěla jsem jeho plnou moc k vyřízení, ale neprošlo mi to. Uznává jen povinnosti, ke kterým je vyzván. Myslela jsem, že tchýně je rozumnější, ale je typu "mařka v konzumu povídala". Jak je to se sankcemi?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, předpokládám, že jde o daň z nemovitostí. Našel jsem podobnou otázku, ale nemohu říct, že bych to zcela pochopil. Asi bude záležet i na tom, jakým způsobem se to na F. Ú. bude prezentovat. Lepší bude s pokorou a zkusit se domluvit na splácení, zřejmě jenom části. Něco se již zřejmě vymáhat ani nedá. Ale, vzhledem k situaci to zřejmě odložíte dalším generacím. Zdravím!

penize.cz/...

uska*
hodnocení

0x

Já bych do toho nevrtala, nejste majitelé. Penále může tchán dostat vždy max. 3 roky zpětně, tak je to jedno, kdy se na tohle přide, za který rok to budete platit. Možná vám jde o to, než tchán zemře nebo dům na někoho přepíše, aby tu dal do pořádku a daň z nemovitosti zaplatil on, což chápu. Ale na druhou stranu vím, že třeba při dědickém řízení a přepisu na nového majitele se tohle řešilo v naší rodině a prošlo to bez penále. Prostě se papíry daly do pořádku. Jistě záleží na konkrétní osobě na FÚ, ale nepředpokládám, že by byl někdo tak aktivní a mrtvému předepisoval penále a to zahrnoval do dědictví.

humbucker*

Ahoj. Jo děvče, ale spoléhat se na to a v našem státě asi nejde. Už taky pro ty konkrétní osoby kdekoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]