Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píchnutí vosou - přenos nemoci?

Od: anetsim* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, před více než měsícem mě píchla do stehna vosa. V místě vpichu mám stále pupínek, který svědí a při zatlačení na něj, bolí. Alergická nejsem. Může být vosa přenosem nějaké nemoci? Děkuji, s pozdravem Anet

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

1x

Měsíc je hodně. Zřejmě se tam dostal nějaký sajrajtík, možná kousek žihadla. Nebo prostě cokoli a zřejmě nějaká drobná infekce (hádám, že kdyby to bylo nějak víc zarudlé, asi byste to napsala). Je mi jasné, že běžet s pupínkem se k doktorovi nechce, ale navrhuji tam zavolat, jestli to stojí za návštěvu - nejspíš vyfasujete nějakou kortikoidní mastičku. :)

doplněno 19.09.13 16:36:

(Nemoci nepřenáší (neživí se krví). Ale infekci způsobit může.)

hodnocení

0x

Spíš ne, ale alergie to být může. To se mění za života. Včera jste alergická nebyla, dnes už můžete být.

hodnocení

0x
To nic není. Podle mě si to jen moc škrábeš a proto se to dýl hojí.

martinaa*
hodnocení

0x

Na konci sezóny mají vosy žihadla "špinavá", jak je celou sezónu používají a lepí se na ně kdeco. Tudíž je to semeniště bakterií, které pak mohou udělat flek, bolestivý pupínek, týdenní svědění a bolest apod.

Dezinfikujte.

hodnocení

0x

Dobry den, vydesinfikovat a namazat treba fenistilem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]