Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nedávno jsem zažila svoje "poprvé". Od té doby mě sex ale hrozně bolí. Dřív když do mě pronikl partner "nakraj" bylo to ok, když zatlačil, bolelo to, ale jinak než teď. Když jsme se poprvé milovali, bylo to ok, trochu to bolelo, ale šlo to. Po tom prvním sexu se mi ale objevit tam dole takový "výrůstek"...ptala jsem se na to a měl by to být prý nějaký zbytek panenské blány nebo co a že je to normální. Jenže od té doby mě sex strašně bolí, a dál než "nakraj" už to ani kvůli bosti nejde Ten výstupek sám osobě nebolí, ale při sexu jakoby zavazí. Nevím co s tím, navíc přítel je tam dole trochu větší, takže to to taky moc neusnadnuje.
Dá se s tím něco dělat? Je to normální? Přejde to třeba, nebo je nutný nějaký zásah?Máte s tím zkušenost?
Asi by neuškodilo zkusit lubrikant a možná bych navrhovala nějakou mírnější protikvasinkovou kůru - vaginální tablety, jsou volně k prodeji a pokud člověk netrvá na značce, dají se pořídit za pár korun. Kvasinky jsou to potvory, které se nemusí viditelně projevovat, ale neplechu udělají. Pokud s nimi potíž nemáte, léčba nijak neuškodí.
Zbytky panenské blány, zvlášť pokud je přítel vyvinutější, se mi moc nezdají, tak tuhá, aby dělala takovou neplechu, bývá velmi výjimečně.
Zkuste se milovat tak, abyste byla nahoře a sama si tak mohla určovat úhel a tempo. Možná to bude stačit
Je to takový výstupek, není to jakoby blána, jen výrustek dole v poševním vchodu, a udělalo se mi to hned po tom prvním sexu a prý to nějaký ten zbytek je, nevím no... Na kvasinky (zatukat) netrpím, s tím lubrikantem...používáme Pharmatex jako ochranu, což se vzájemně vylučuje, ale je pravda, že bych chtěla zkusit kondom s lubrikantem, myslím, že by to mohlo jít lépe.
Já se domnívám, že je velká chyba v tom, že jste doposud u ženského lékaře ještě nebyla. Pokud je pro Vás sex bolestivý, pak bych návštěvu u něho neodkládala. Nechte se vyšetřit, určitě dokáže nelézt příčinu Vašich potíží lépe, než my, zde. Je docela možné, že máte nějaký problém gynekologický a na to gynekologové jsou. Domněnek může být spousta, ale já bych návštěvu lékaře nepodceňovala a neodkládala dál.
Je mi 19, a přiznám se, že na gynekologii jsem ještě nebyla :-/ (je to špatné?) Když jsem se objednávala tady k doktorce, objednali mě až za půl roku...to já už budu na škole takže nebudu moct, nejdřív se tam dostanu v lednu o zkouškovém... Je to velká chyba, že jsem ještě nebyla?menzes mám pravidelně a první sex jsem měla teprve před týdnem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.