Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ano, nadpis je takto napsaný úmyslně, původně byl z otazníkem, ale nakonec jsem se rozhodl nechat ho tak, protože se okradený být cítím, a pokud ne já, tak pán, kterému jsme předmět zasílal, je okradený určitě.
Věc se má tahle:
Inzeroval jsem zboží na internetu, jelikož to byl těžší náhradní díl, který si koupil pán až na Slovensku, poštovné bylo 350 Kč.
Za díl jsme chtěl 2000 + 250 Kč poštovné. První podívná věc byla, že na dobírkový líste nemohu vypsat částku v eurech, nyní už chápu, proč to tak bylo a je!
Na poukaz jsem tedy napsal čátku 2250 Kč a propočítal CCA, že by měl platit 86 Eur, s tím byl taky emailem seznámený a taky s tím, že kurz se za týden může pohnout, takže může platit 85,5 nebo třeba 86,4 Eur...
Tohle by měla být hotová věc, já platím 350 poštovné a mám garanci doručení, za tyto nekřesťanské peníze, pán má očekávat dobírku cca 86 Eur, v čem já mám mít zahrnuté jak zboží, tak dopravu, ale po něm na slovensku chtěli 95 Eur, tedy o 9 Eur víc, tedy o 234 Kč! O této skutečnosti mě nikdo neinformoval! Zaplatil jsem za dodání až do domu, za co chtěli na SK další peníze?
Kdy už tady teb bordel u nás skončí?
Vyjádření SLOVENSKÉ pošty k poplatkům, ta Česká s tím nemá nic společného:
Dobry den,
nakolko pri medzinarodnej zasielke so sluzbou Dobierka je adresat penazi v zahranici, nie na uzemi SR, ide o medzinarodny penazny prevod, ktory zabezpecuje Postova banka, a.s., a poplatky za tento prevod su stanovene podla cennika banky.
Vzdy, ked zasiela odosielatel tovar na dobierku zo zahranicia, uvedie sumu v mene krajiny odosielatela, ktoru Slovenská pošta a.s., prepocita pri vydaji zasielky podla aktualneho kurzu Postovej banky, a.s..
Prevod platby do zahranicia je spoplatneny sumou 4€ - na ucet v banke v CR / 6€ - v hotovosti na adresu, podla toho, ako si stanovil odosielatel zasielky.
S pozdravom,
SLOVENSKÁ POŠTA, a.s.
Dobrý den, co se dá na tohle napsat? Tak si zjistím dopředu, jaké jsou dodací podmínky,asi to byla přirážka za dobírku, ne? A opravdu se divím, že se vy divíte, že nejde uvádět částky na české poště v eurech? To jste vlastenec? jaký euro? V našem státě se platí korunami, tak co nějaký nesmyslný eura. A není povinností vás o všem informovat, je to normální, pokud se nezeptáte sám, tak vám nikdo nic neřekne a automaticky se považuje za souhlas se zaplacením služby.
doplněno 19.09.13 10:09:perfektní předešlé odpovědi, jsem rád, že nejen já sám mám stejný názor!
Ne, okradla tě SLOVENSKÁ pošta, té české by ses měl omluvit... Kdyby sis předem zjistil jak to funguje, tak slovenská pošta při poslání balíku na dobírku ze zahraničí sama ještě vybírá VLASTNÍ poplatek. S tím nemá česká pošta fakt nic společného.
.
Jinak měl jsi to poslat třeba přes PPL, tam takový podraz na zahraničního adresáta není.
Omlouvat se mám z jakého důvodu ČP? Podával jsem to u ČP nebo u SP? Mě je jedno co si s tím pak dělají, jeslti to předají SP, PPL nebo jiné přepravce.
Ty sis objednal přepravu na Slovensko u České pošty. Toto jsi České poště zaplatil, jejich služba proběhla přesně tak jak měla. Doručování "kupodivu" zajišťuje Slovenská pošta, a tato si za doručení dobírky účtuje vlastní poplatek. S tím nemá Česká pošta NIC společného. Jestli tohle nejsi schopen pochopit tak se asi fakt není o čem bavit. Je to opravdu debata typická pro některé hospodářské zvíře, ale ovce to není...
Pošta postupovala naprosto správně a Vy se zbytečně rozčilujete.Na slovensko jsem posílal dobírku několikkrát a vždy bez problému.Vy na dobírkovou poukázku vypisujete částku v korunách kterou chcete a požadujete včetně poštovného.Uplně zbytečně jste něco přepočítával na eura! Zákazníkovi dorazí zboží a zároven je mu přepočítaná částka z CZK na eura.Samozřejmě v uplně jiném kurzu a příplatky za směnu atd.. než jste počítal a plánoval Vy.Vždy je dobré kupujícího na slovensku na to upozornit.Je směna vlastně jako v bance.Nic výhodného
Nedivím se vaším odpovědím, přesně kvůli takovým ovečkám to tady v ČR vypadá tak, jak to tady vypadá...
Samozřejmě že na ČP půjdu. A samozřejmě, že jsem se na tohle u přepážky ptal. Bylo mi řečeno, kolik napíšu CZK, tolik dorazí ke mě. Že si na tom Česká a Slovenská pošta nakrade, na to mě nikdo neupozorňoval... Co se týče vlastního kurzu, ano, to jsem veděl, ale nikde nenajdu jaký je a jaký asi může být, když si takto nakradli? Počítali jsme s pár Kč, ne stovkami...
doplněno 19.09.13 11:38:A ještě by mě zajímalo, když jste tak znalí, jeslti mi pošlete odkaz, kde pošta uvádí jasné pravidla, už jen třeba proto, že budu chtít poslat příště zboží znovu, tak aby chudák zákazník na slovensku vůbec veděl, kolik bude platit. Bude srozumněn s tím, že mě i jeho okradou, ale aby veděl o kolik přesně? Děkuji
Dival jsem se na www a kuz jsem nedohledal. Podminky nejsou jasne a zretelne. Asi by jsem napsal na info@cpost.cz a primo se zeptal jak takovou sluzku kalkulovat.
D.
Určitě, když chceš něco rychle poslat a vyřešit, budeš brouzdat po www a volat na placené infolinky?
Já se neptal někde v hospodě, ale přímo na české poště.
Ptal jste se o moznosti do budoucna. Navic Vam nikdo nebrani vyuzit jinou prepravni spolecnost. CP neobhajuji, nemam ji v lasce a vyuzivam alternativni dopravce vsude tam, kde je to mozne...
Dost se bavím vašimi úvahami, ovečky? hahaha, prostě to tak je, tak to všichni akceptují a to neznamená, že to jsou ovce, prostě je to normální a prostě se musí všechno ověřit a zjistit a i se třeba zeptat, když posílám něco do zahraničí, toho zahraničního zákazníka, ať se i on posnaží a poptá se i on u nich.
kolegové řešili případy posílání zásilek do zahraničí tady, doporučuji k prostudování
balík standartní - ekonomický (nejvýhodnější posílání i poměrně velkých zásilek)
Tak, po týdnu jsem se vám rozhodl napsat, po nasbírání více informací.
Na přepážce paní pošťačka absolutně neveděla, kde se mohlo 9Eur ztratit, moje obchodní zástupkyně vůbec netušila, jak a kde peníze zmizely, že to není normální. Na reklamačním oddělení to předali k reklamaci na slovensko.
Jen vy: allesgute, buss, jen, ukulele, petr123, hulahulaha, jste to veděli naprosto s přehledem a přesně, že je to v pořádku a "uměli jste poradit", proto mám nyní 2 rady já pro vás.
1. Okamžitě podejte životopis České poště a třeba vás přijmou na obchodní oddělení - jste neocenitelní rádci.
2. V pravo na hoře, máte ikonku odhlásit, odhlašte se a potom klikněte úúúplně v pravo úúúplně nahoře na křížek, a prosím už nikdy na tuhle stránku nechoďte, desinformace je ještě horší než informace žádná.
Nevím na co si zvedat ego radami na otázky, kterým nerozumíte.
Děkuji všem, nashledanou
Že ty nečteš odpovědi (nebo čteš, ale nejsi schopen je pochopit), za to ti rádci nemohou!
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.