Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpustit nevěru?

Od: smutnik odpovědí: 17 změna:

Ahoj, už nevím co dělat tak se obracím na Vás, na lidi nezaujaté s vlatními názory. Můj přitel se v opilosti líbal s jinou holkou, nepamatoval si to, přišla jsem na to úplně náhodně, jsme spolu 3,5 roku a já nevím jak se přes to přenést. Já bych chtěla pokračovat v tom vztahu ale nejsem si vubec jistá jestli mu budu moct ještě někdy věřit. On sám pi psal že ho to opravdu mrzí a že je zklamaný sám ze sebe, ale může ten vztah vůbec dál fungovat? Máte prosím někdo zkušenosti?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Byl opilý, opravdu ho to mrzí, myslím, že si sám dá už pozor, za čas by se vám měla vrátit i k němu důvěra.

honzav88*
hodnocení

3x

To je individuální co kdo považuje za nevěru. Líbaní, orální sex, sex s prostitutkou nebo platonické zamilování (dopisování)? Je jen na vás kde máte hranice a co jste schopná přejít a pokud přejít, tak již nikdy (!) to nevytahovat na světlo.

Za líbání v opilosti (ikdyž to ho nijak neomlouvá) bych vztah (pokud byl do té doby fungující) neničil, ale jak říkám pokud to vy sama nejste schopná přejít a již se k tomu nevracet a budete na to neustále myslet, budete mu to předhazovat při každé situaci nebo mu to budete chtít dokonce "oplatit" tak tím ten vztah zničíte stejně tak.

smutnik
hodnocení

Určitě nemám v plánu mu to oplácet a předhazovat mu to ... tak to už vůbec ne, právě naopak já sama bych na to chtěla zapomenout ale nevím právě jak.

davidp*
hodnocení

3x

Dobrý den,

věrnost je společenská konvence a muži potřebují sílu k tomu, aby ji dodržovali. Vašemu příteli se bohužel stala nehoda v tom smyslu, že se natolik opil, že se nedokázal ovládat, aby se udržel v mantinelech, které považujeme za přirozené, ale k jejich dodržování potřebujeme mít schopnost a sílu je dodržovat. Váš přítel byl ve stavu, kdy své chování neovládat tak, jak ho dokážeme ovládat za normálních okolností. Není to omluva, ale vysvětlení, které by Vám mohlo pomoci pochopit situaci jako nešťastný exces, za který se dotyčný stydí a velmi ho mrzí.

Samozřejmě tím byla otřesena Vaše důvěra v něj, ale dejte na druhou stranu misky to, čím si Vaši důvěru dosud získával, proč ho máte ráda, co pro Vás znamená. Dejte mu v duchu žlutou kartu, ale současně s tím i druhou šanci.

David

hodnocení

2x
Nebrala bych to jako nevěru, ale jen jako úlet. Hoď kamenem, kdo jsi bez viny. Nikdy nevíte, kdo se do cesty připlete Vám a nikdy neříkej nikdy ;)
Pokud to bylo jednorázové, nechte to být a jak už tu zaznělo NIKDY nevytahovat při hádkách jako výčitku!

amadeus*
hodnocení

1x

Asi to není tak snadné. Opilost nic neomlouvá. Nejspíš nebyl opilý poprvé ani naposled. Kdo je tak hloupý, že nevěru odpouští, ten si snad zaslouží být podváděn (a také bude). Nicméně pokud došlo jen k polibku... a jste spolu 3,5 roku, tak bych to asi ignoroval. Zajímalo by mě jen, kdo ten polibek inicioval.

culdabulda1*
hodnocení

1x

- no - a co budete dělat - až přijde opravdová nevěra -?!

Přesně tak. Tohle není žádná nevěra ale úlet. Ten lze prominout, zvlášť když si sype popel na hlavu.

figurek*
hodnocení

1x

ale no tak. Kolik je vám let, že vás taková událost úplně vykolejí? Váš přítel se v podnapilém stavu líbal s nějakou slečnou? Tomu říkáte nevěra?

Co vy? Nikdy jste se v podnapilém stavu nelíbala s někým, koho ani neznáte? Řekněte že ne a já vám nebudu věřit.

hodnocení

1x

Ahoj. Tak je jasné, že se cítíte zraněná a podvedená člověkem, kterému jste důvěřovala. Nelíbilo by se to asi žádné ženě, ale pokud je váš vztah pevný, rozumíte si a máte se rádi, pak bych se na toto snažila zapomenout. Vztah může fungovat dál, jen jeden nesmí žít s pocitem viny a ten druhý s pocitem křivdy. Berte to jen jako jeho první selhání a slabost. Pokud se to nebude opakovat, tak bych se tím dál nezabývala. Každý udělá chybu a má právo na selhání. Při toleranci I na odpuštění. Nevzdávejte to, ztratil zábrany, ale udělal to poprvé a pokud Vás má rád, myslím, že ve vašem vztahu na dlouhou dobu i naposledy. Zkuste být nad věcí. Všichni jsme jen lidé a šlo jen o líbání v opilosti. Dál to nezašlo a pokud si on sám uvědomuje, že Vám tím ublížil a tím pádem i sám sobě, jistě se z tohoto poučí.

mech
hodnocení

0x

jasně na to je NEJlepší OKO za OKO a vychrápat se třeba se SOUSEDEM

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkušenosti jiných ti nejsou k ničemu. Tady záleží na tom, jak jsi nastavena ty sama a jak se přes to dokážeš přenést. Každý někdy udělá chybu nebo lépe řečeno blbost, o které si pak říká, že si ji mohl odpustit. Já být tebou, tak mu spíš vyčítám tu opilost. Moje zkušenost je asi taková - jsme jenom chlapi a ženský umí být někdy pěkný potvory. A o tom to většinou je.

artik*
hodnocení

0x

neodpouštět *cert*

lidus*
hodnocení

0x

Líbal se a víte co je nevěra? Líbal se a navíc v opilosti a ještě toho nic co udělal lituje, proč se v tom pitváte vždyť vůbec o nic nešlo. Nesnáším tak šílené stíhačky co vyšilují pro nic. Co budete dělat až to opravdu nevěra bude?

doplněno 19.09.13 13:27:

Martino na každém srazu spolužáků ze ZŠ prosedím dlouhou dobu své první lásce na klíně, i pusa padne a rozhodně to nepovažuji za nic špatného. Ostatně to jak se dívám na vztahy dvou parnerů já je o mě již známo. Dělat závěry s nějakého líbání je podle mě přehnaná žárlivost. Zrovna tak se já dívám na lázeňský pobyt, jedu si ho užít, zrelaxovat jako min.80% dalších co tu jsou ( v lázních jsem byla mnohokrát, vím o čem mluvím) rozhodně nikdo z těch co znám nejede do lázní s tím, že opustí partnera ale vrací se domů dobře naladěn a rád. Nesnáším partery co toho druhého jedou tajně kontrolovat, obyčejně uvidí to co vidět nechtěli. Opravdu líbání a objímání z někým jiným tolik znamená? Podle mě ne ale to je věc názoru.

martinaa*

Lidus, promiňte, ale líbat se s jinou ženskou není běžný standart a není to "nic", takže tazatelku neprávem urážíte coby šílenou stíhačku. Možná je to trend dnešní doby, kdy každý žvaní, jak je nevěra přirozená, jak je to normální apod. možná si i někteří, zkušení a letití, zvykli, že je partner podvádí a berou to jako normální věc.

Třeba pro mě to ale normální rozhodně není. Ani líbání s jinou ženskou, i když na klasický "zásun" nedošlo. Řekla bych, že slečna není hysterická, ani stíhačka, je jen nejistá - a právem. Alkohol neomlouvá a člověk za své činy i nadále zodpovídá. Neumím si představit, že bych se líbala s cizím chlapem a pak ještě příteli vyčetla, co hysterčí. Dost padlé na hlavu.

K dotazu - pokud se opravdu kaje a bylo to jednou, dejte mu ještě šanci. Pokud se tak stane podruhé, tak adios.

doplněno 19.09.13 13:38:

Ano, s nejlepším kamarádem se někdy obejmeme (při loučení), ale pusa nepadla nikdy, stejně tak moc nechápu, proč bych měla líbat bývalou lásku. Připadá mi to nevhodné a příteli by se to jistě nelíbilo (tak jako by se mně nelíbilo jeho líbání s bývalkou). Musíme ovšem rozlišit přátelskou pusu na tvář nebo i krátké přátelské políbení na rty, a líbačku jako vyšitou. Ptáte se, zda opravdu líbání a objímání tolik znamená. A za sebe odpovídám - ano. Pokud se jedná opravdu o líbání se, ne o pusu na tvář.

Neznám ve svém okolí člověka, který by naprostým klidem a nezájmem přijal fakt, že se jeho partner líbal s jinou osobou. Někomu to možná nevadí, holt to máme každý nastavené jinak. S tím sledováním ovšem souhlasím, je to hodně trapné a ponižující pro obě strany, a stejně člověk akorát najde, co nehledal.

stirecek*
hodnocení

0x
Ja dám klidně pusu kamaradce i před manželkou a ta se tomu jen směje. To není nevěra. Ale pro jistotu bych mu zakázal chlast:) aby si příště pamatoval, co dělal :)

hodnocení

0x

Tak na to si musite odpovedet sama. Chapu Vase zklamani. Jestli to v sobe nedokazete prekonat, tak by jsem Vam radil vztah opustit. zbytecne se budete trapit. Z hlavy to nevyzenete a potahne se to s Vami.

Osobne by jsem tuto epizodu presel ale daval si dobry pozor jak se parner chova dal. Kazdy jsme jiny a co je pro nekoho na zasmani muze pro druheho byt tragedie, pres kterou se nedokaze dostat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nevera v opilosti

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]