Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studentska jizdenka v Praze (DPP)

Od: jakub18 odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

mel jsem osobni problemy a maturitu jsem si odlozil na podzim. Maturitu jsme udelal a dneska jsem byl na zapisu na CVUT, jenze vsechno je to strasne narychlo a jsem az z Chebu, coz je pres pul republiky, tkaze ted vsechno zarizuji na posledni chvili. Hlavne jsem ke vsemu potreboval potvrzeni o prijeti.

Chtel jsme si dneska zaridit OpenCard, ale byl jsme na Florenci, na Mustku ve Skodove palaci a vsdue byly hrozny fronty a ja mel uz zaplacenou jizdenku na pul 3ti, kdyz jsme se dostal na radu, pani mi rekla, ze dostanu kartu az za 14 dni.

Chtel jsme se zeptat, jeslti si muzu na studentskou karticku (tu oranzovou), nebo s potvrzenim o studiu koupit treba jen listek na 3 mesice za tech 720 Kc a pak to treba prevest na kartu, az mi prijde. ISIC kartu take jeste nemam. Za tyden jedu na skolu a nedokazu si predstavit, ze bych kazdy den platil 100 za jizdenku a jeste 14 dni.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

verony321*
hodnocení

0x

OpenCard je v podstatě jen zybtečná karta, můžeš si koupit kupon na ISIC, až ji budeš mít. :) Na žákovský průkaz ti to bohužel neprodají. A mimochodem. Žádost o OpenCard se dá zařídit i přes internet. ;) Ale upozorňuju, že jim to trvá déle než 14 dní.

jakub18
hodnocení

No já právě nemám ani tu ISIC kartu, kteoru si zařídim až v pátek. Jenže potřebuju o víkendu a od pondělí jezdit normálně do školy. To si nemůžu koupit nic jiného?

verony321*

Tak když si zařídíš ISIC už v pátek, není problém si na ni o víkendu koupit hned daný kupon. Jiná možnost není, jedině si pak kupovat papírové kupony.

jakub18
hodnocení

No to ano, ale oni mi tu kartu hned nevydají ne? Ta karta přijde pak podobně, jako ta OpenCard ne? :/ NEbo dostanu zatim nějakej papr, kterej mohu prozatím používat?

verony321*

Ne, vyfotí tě a kartu ti okamžitě vytisknou a vydají. ;) Alespoň u nás na právnické fakultě tomu tam bylo a myslím, že u vás to bude stejné. :)

jakub18

Ahoj,

tak díky za info. Už jsem se dokonce objednal, prootže mi to náš systém dovolil. Takže to mám objednané na 8.hodinu a prý si můžu rovnou koupit jízdenku.

Rovnou se zeptám, co se rozvrhu týče. Vytiskl jsem si z KOSu rozvrh, ale jsou tam jen hodiny oznaceny 1-14, není tam čas hodin. Je to stejné jako na střední škole? Já koukal na nějaký defaultní rozvrhy, které jsme našel na google a tam je čas první hodiny pokaždý jinak.

verony321*

Nevím, jak přesně vypadá rozvrh na tvé škole, ale někde tam musím být uvedený čas. Zkus si třeba rozkliknout přednášku přímo v systému. Rozvrh je sice podobný jako na střední - myslím tím formou. Ale časy se liší, přednášky trvají déle než klasicky 45 minut, stejně tak se mohou lišti různé semináře nebo například tělocvik. Stejně tak se rozhodně nezačíná v 8 jako na střední a většinou nejsou přednášky ani povinné.

Uvedu ti příklad ze svého rozvrhu, v pondělí mám první přednášku až ve 12, v úterý v deset a končím už ve 12. Je to prostě rozdílné. My třeba máme hodně individální rozvrh, vy asi zřejmě ne, ale i tak se to se střední nedá moc srovnávat. Radím ti trochu pátrat třeba v diskuzích o vaší škole, dozvíš se tam spoustu informací. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]