Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtel bych poradit jak fakturovat zednicke prace kdyz mam zivnost na pomocne zednicke prace a pripravne prace,pry se to da nejak obejit,ale nechci mit nejake problemy.Nejsem vyuceny zednik,ale delam to uz 5 let a umim to.Nevite nekdo jak na to?Co do tech faktur psat aby z toho nebyl problem.Diky
Napiš.Fakturuji vám za pomocné zednické práce na akci ... . pak kolik fakturuješ. to vše.
a to bude stacit?Ted napriklad budu delat dlazbu,nejaky obrubniky a pak mam fasadu,staci tedy napsat fakturuji za pomocne prace na fasade...nebo treba za zhotoveni dlazby nebo staci pokazde napsat faktura za pomocne prace zednicke.Neni treba tam psat kolik je to metru,nebo to muzu take rozepsat jako hodinovku ne?
Pokud budete mít důvěru v objednavatele prací a záruku, že Vám zaplatí dohodnutou cenu, tak je to v pořádku a nemusíte na fakturu podrobně rozepisovat provedené práce. Nejlepší bude, když Vám objednavatel napíše písemnou objednávku na pomocné zednické práce dle pokynů objednavatele a ve smluveném rozsahu Kč ... Práce budou provedeny v termínu ... a uhrazeny do 14 dnů po ukončení prací a vystavení faktury. Potom by mělo skutečně stačit napsat na fakturu provedené pomocné zednické práce v smluveném rozsahu a ceně Kč ...podle objednávky pana ... ze dne ... .
doplněno 14.03.09 21:15:Nebylo by vhodné přemýšlet o rekvalifikaci na výuční list? Měl byste to bez problému a určitě by vzali v úvahu Vaši zednickou praxi.
ano to jsem chtel,ale nevim kde takovou rekvalifikaci delat a kolik stoji a jak dlouho trva.nekde jsem slysel ze clovek ktery umi nejake remeslo a neni v tom vyucen ze jsou nejake otazky na internetu nebo neco takoveho ze pujde nekam k nejakym zkouskam a ukaze co umi vypise nejaky test a daji mu papir ze to muze provadet a zivit se tim,bohuzel jsem si nezapamatoval kde se to presne dela.slysel jsem to tak pred pul rokem neco jako novy zakon ze vysel prave na tyhle veci.
Revalifikační kurzy pořádají Úřady práce. Takže určitě se tam pozeptejte. To by mělo být v jejich zájmu, aby si případní nezaměstnaní rozšířili kvalifikaci a měli lepší výběr zaměstnání. Vím, že syn sousedky si jako student stavební průmky udělal kurz na dělnické povolání - tuším obráběč nebo něco podobného a netrvalo to dlouho. Zkusím ještě pohledat s Vámi a když něco najdu, doplním odpověď.
ano to vim,ale to musi byt clovek na pracaku jinak si takovy kurz plati sam,teda myslim si to.A asi nejsou zrovna nejlevnejsi.a nevite jak je to kdyz bych chtel zamestnet par lidi?treba jen na 3 mesice jak to udelat jestli je nejaka jen dohoda o praci nebo brigadne a jestli pak za nen neco platim jako treba pojisteni zdravotni a socialni a jestli tam budu mit nejakyho lajdaka a bude marodit schvalne jestli mu platim marod a tak
Fakturace musí znít na takové práce,co máš ve svém živnostenském listě.Pokud bys to dělal oficiálně, tak bys mohl mít problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.