Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neproloužení pracovního poměru

Od: pavel210* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz na jakou výši podpory budu mít nárok, pokud se rozhodnu neprodloužit smlouvu, po skončení sjednané doby na dobu určitou. Zaměstnavatel mi prodloužuje už asi 3 rokem pracovní poměr na 1 rok. V práci nemám žádné problémy, takže předpokládám že mi budou chtít smlouvu opět prodloužit, ale pokud se rozhodnu pracovní poměr už dále neprodloužovat, bude to někde uvedené že pracovní poměr nebyl prodloužen ze strany zaměstnance a tudíž budu mít nárok na podporu pouze 45 % s průměrného výdělku? V práci sem už delší dobou nespokojen, poté co sem byl přeřazen na jinou pracovní pozici ( s mým souhlasem ). Smlouva mi končí zhruba za 2 měsíce, takže by mě zajímalo jestli by to nebylo takto vyřešit výhodnější než výpověď. Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Uplynutí pracovní smlouvy na dobu určitou podle mého názoru nemůže být posuzováno jako skončení prac. poměru bez vážného důvodu.

iz*
hodnocení

0x

Pracovní poměr sjednaný na dobu určitou skončí uplynutím sjednané doby. Nikdo - ani ÚP - nebude zkoumat, proč, nebo která strana se rozhodla zaměstnání neprodloužit (takovou povinnost totiž nemá ani zaměstnavatel ani zaměstnanec).

Vaše zaměstnání neskončí bez vážného důvodu z Vaší strany, takže Vám bude náležet standardní výše podpory.

hodnocení

0x

B je správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]