Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání a pojištění v eu

Od: janamiklasova* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám otázku.Jsem vedená na urade práce kde mi platí poslední měsíc dávky +pojištění.Naskytla se mi práce v zahraničí kde by mi zaměstnavatel platil zdravotní sociální.Z osobních důvodů bych bych nechtěla rozšiřovat že tu práci mám.Zajímalo by mně,jestli je možné tuto skutečnost nenahlásit na urade prace a byt dál v evidenci nezaměstnaných.Je nějak propojená administrativa států eu v této oblasti?dĚKUJI ZA NÁZOR.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A k cemu Vam bude, byt vedena na UP?

Kdyz se z neho odhlasite, nic se pro Vas nezmeni, nebo ano?

Vzdyt na UP snad musite nejak pravidelne dochazet, s tim sou akorat starosti.

janamiklasova*
hodnocení

je to kvuli tomu ze pokud přiznám na urade prace ze mam praci pravdepodobne mi uvali na vydelek ekekuci a nezbyde mi skoro nic.JDE mi o to jestli pokud se budou zdravotni a soci. platit duplicitne ve dvou státech,jestli to pak nebudu muset vracet.nebo v nasem státe je to uz jedno,kde a za kolik pracuji?nedojdou na to ze mám výdělek jinde,?

honzajs
hodnocení

0x

Když už chcete podvádět, proč sem píšete pod jménem? *smich*

janamiklasova*
hodnocení

Protoze to naštěstí můj případ není.Potřebuji to pro někoho jiného.Ale člověk nikdy neví kdy se to může hodit.A v našem státě je asi možné vše jen to co je správné a spravedlivé a logické ne.

ota1dd
hodnocení

0x

Podle mě problém nastane až se bude řešit počet odpracovaných let kvuli duchodu..Vedení na uradu prace se také přicita do ´´odpracovaných let´´je to ale limitovano... problem nastane v predkryti roky...samozrejme se budou pocitat jen jedny roky, ac by se pracovalo ve vice zemi...ale ktery to nevim ...a nevím co je lepší..ponevadz po pěti letech v německu mate narok na duchod...pokud tam bude pracovat mene nez pet let...tak se ty roky pouze pricitaj jak se to ale dopocitava tedka nevim

pokud vsak se nebude chtit vedet, ze se tam pracuje...prijde se o dost penez...

...stejně se na uradu prace nemuze stale zustat...ale prace se najit musi..takze to je oddalovani problemu..

..pokud se dluzi...melo by se to vratit...samozrejme neznam další podrobnosti

..pokud je to nemecko...a prihranicí...zas takovy vejvar to neni...dostava se tak 1200euro? co to je dnes?...

ale ze by byla propojena administrativa...to pochybuju...Pokazde jsem kvuli formulace dnes U1 musel jit na uvedené oddeleni..a tam se to teprve probiralo...

na uradu prace jsem pouze nahlasil ze jsem pracoval v nemecku...Oni nic nevedeli...Tohle neresi bezna urednice... a kdyz jsem jim dolozil potvrzeny U1 dostal jsem podporu ...podpora se nevypocitava z nemecké víše platu..ale z prumerného platu profese v daném okresu kde jste zaevidovana..

takze podle me to mozne teoreticky i prakticky takto jde... Jde o to aby na to nikdo neprisel... o tom, jak to bude prolematické vše naplanovat ani nemluvě.. Pokud se tedy bude dochazet na ceský urad prace..

iz*
hodnocení

0x

Uchazeč o zaměstnání je povinen poskytovat úřadu práce při hledání zaměstnání potřebnou součinnost, což by se jí/mu ze zahraničí nemuselo dařit. Jinak jde samozřejmě o podvod a dohledatelné to je (každý může být účasten na zdravotním pojištění pouze v jednom státě).

doplněno 19.09.13 20:07:

Připomínám i možnost případného postihu za trestný čin poškozování věřitele a maření exekuce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]