Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální dávky-vyplacení zpětně

Od: josef867 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mám dotaz ohledně SOCIÁLNÍCH DÁVEK a PŘÍSPĚVKU NA BYDLENÍ.Můžete mne prosím někdo poradit zda se sociální dávky vyplácejí zpětně?

Konkrétně dávám více informací.Zhruba pět měsíců žiji na ubytovně.Bydlím sám.Po chvilce bydlení jsem si našel práci, konkrétně od 16.5.2013, pracoval jsem až do doby konce července přesněji tedy až do 31.7.2013.

Dnes máme 17.9.2013 a já bohužel až zítra jdu podepsat výpověď do bejvalé práce, poté se jdu zaregistrovat na pracovní úřad a poté jdu na sociální odbor.Od přátel vím že pokud bydlím na ubytovně tak by mne měli hradit bydlení- tedy ubytovnu a k tomu bych měl dostávat přibližně 3400,-kč měsíčně jako podporu.

Chci se zeptat, myslíte si že mne vyplatí sociální dávky za minuký měsíc? Konkrétně za srpen?( bydlení+ sociální příspěvek cca 3400,-Kč) zpětně? jde o to že i když jsem nepracoval tak jsem vše hradil ze svého, z ušetřených finacní.

Děkuji za odpovedi, zajímalo by mne jak to funguje...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Příspěvek na bydlení 1 čtvrtletí zpětně, sociální dávky (životní minimum) nikoliv. To je až od měsíce, kdy je podaná žádost.

doplněno 17.09.13 13:56:

na ubytovnu je to doplatek na bydlení a podmínky jsou stejné jako životní minimum.

josef867
hodnocení

Chápu li to správně takže životní minimum za minulý měsíc nedostanu...

Myslíte si že stihnu dostat za tento měsíc když žádost podám zítra nebo až od dalšího měsíce?

příspěvek na bydlení jsem pochopil ale ten taky nedostanu za minulý měsíc jelikož na ubytovně jsou podmínky příspěvku na bydlení stejné jako na životní minimum, chápu to správně?

rnk*

1. životní minimum za minulý měsíc nedostanete.

2. Pokud podáte žádost tento měsíc, tak dostanete za tento měsíc.

3. Příspěvek na bydlení zpětně dostanete. Žádá se však JINDE.

4. Doplatek na bydlení - to je ten co hradí ubytovnu - viz bod 2.

doplněno 17.09.13 14:35:

mpsv.cz/...

mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]