Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek u lékaře

Od: jasan® odpovědí: 7 změna:

Při koupi poplatku v nemocnici z automatu mi vyjedou dva stejné lístky které jsou spojené.Domníval jsem se,že jeden by měl být pro lékaře a druhý jako doklad pro mě.Vždy odevzdám lékaři oba v domění že mi jeden vrátí ale nikdy se tak nestalo.Poradí mi někdo,jak by to mělo být?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V naší nemocnici vyjíždí z automatů jeden lístek.

Ale v každé nemocnici přece dnes bývá recepce. Tam by měli odpovědět na všechny otázky, i na dvojitý lístek. Pokud je jeho část určena pro pacienta jako kontrola, prostě ji oddělte a sám si uschovejte.

hodnocení

0x

Měl by ho vrátit. Ale třeba u praktického lékaře platím hotově a neexistuje žádný lístek. Já osobně ten lístek stejně vždy vyhazuju.

Nepřipojuje lékař třeba ten lístek ke kartě?

monika123*
hodnocení

0x

Taky jsme uz pouzila automat v FN. Ale vyjel mi vzdy jen jeden. Ten odevzdam a hotovo.

*nevi*

Pravděpodobně byl dvoudílný.

hodnocení

ano byl dvoudílný

hodnocení

0x

U nás vyjíždí z automatu dvoudílný lístek, ale není stejný. První je větší, takový obdélník, ten zůstává u lékaře. Druhý pod ním, oddělený perforací, je jen takový malý čtvereček a ten by měl potvrzený dostat pacient. Ale to je jen v nemocnici, kde si lístek musím koupit v automatu. U běžných doktorů /obvodní, ženský, zubař apod.../na poliklinice, jen seberou 30 Kč a doklad žádný. Zpočátku jsem je požadovala, že si to odkontroluju podle toho, co mi účtuje za rok zdravotní pojišťovna. Ale brzy jsem v tom měla zmatky, něco jsem zapomněla, něco založila, ztratila a tak jsem s kontrolami přestala. Bylo by to dobré, kdyby si to každý kontroloval, ale prakticky to dá děsnou práci. A tak s tím za nějaký čas sekneme. Lékaři to dobře vědí, že to není sranda a tak nám asi občas někdo něco připíše. A nebo taky ne. Nesměli bychom být lajdáci a to je to celé. Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Lístek z automatu vyjede jeden a má 2 části, celý odevzdám a žádné potvrzení nedostanu ale na lékařské zprávě z ambulance FN Brno je vždy napsané "regulační poplatek zaplacený". Pokud platím hotově u obvodního nedostanu nic a nikde není zapsané, že jsem platila, ovšem můj lékař chudé ID šetří a regulační poplatek nechce, rovněž i moje zubařka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]