Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,možná vám to bude připadat divné, ale doufám že mi poradíte a zároveň i pořádně vynadáte.
Jsme spolu s přítelem skoro rok. Před ním jsem se bavila spíše úletama a na vztahy jsem nebyla, takže jsem neměla nikdy pořádný vztah. Jenže jsem se zamilovala a vrhla se do vztahu. Ze začátku to bylo v pohodě, žádné hádky, žádná žárlivost, neřešili jsme kraviny. Jenže teď poslední dobou jako bych se proměnila. Mě, které by nic nevadilo a všechno by hodila za hlavu, naráz vadí každá maličkost. Neměla jsem žádné zájmy, všechen čas jsem věnovala škole. Vracela jsem se pozdě večer, takže na zábavu nebyla chuť. S přítelem jsme se seznámili ve škole. Takže po nějaké době chození už jsem chtěla byt jenom s ním. Chtěli jsme to oba, ale to víte... jak je holka zamilovaná chce ho mít jenom pro sebe, myslí si že se snaží jenom ona a bla bla... Nejsem žádná stíhačka, ikdyž to tak vypadá. Chci byt pořád jenom s ním, to ano, vidiíme se každý den. Dokonce to navrhuje on, že se budeme pořád vídat a drží se nám to doteď. Neumíme si den bez sebe už představit. JENŽE! Nemám problém s jeho kamarády, když ho někam pozvou neřeknu ani slovo, klidně jim ho přenechám. Ale já nemám co dělat. Večery jsem vždy věnovala jemu a tak nebyl čas na nudu. Předtím bych šla klidně spát, ale teď to nejde. Pořád na něj myslím, chybí mi a když si pomyslim, že já na něj myslim a on si mezitim baví s kamarády... hned mám nejistotu a myslím si, že je mu beze mě líp, kdsyž konečně je někde beze mě. Přitom mi umí napsat, že mu chybím... Když se mi nevěnuje na 100%, hned mu to vyčtu a začneme se hádat, přitom to tak nemyslí... Potom se naštve, jde za kamarádama na pivo a cítím se hloupě, že mě neumí pochopit. Když odejde, mrzí mě že si všechno uvědomím pozdě a ta hádka mi za to nestála. Nechcu aby si o mě myslel, že mám jenom jeho a jsem na něj závislá. Jen mi chybí a musím to dávat takhle najevo... Mě samou to štve, ale nemůžu si pomoct, moc ho miluju.
Nevím, jestli jste mě pochopili, ale chci aby jsme mi vysvětlili, jak se těch hádek zbavit. Hádáme se hlavně kvůli tomu, že mě někdy neumí pochopit na 100% a hned vyletím. On mi nikdy nic nevyčetl, protože já se chovám přesně tak jak on potřebuje. Někdy mě to štve, že pro něho udělám všechno, ale nemůžu si pomoct. Jinak se máme moc rádi, je na mě hodný všechno... jen nevím co už dělat
Ahoj, už v názvu příspěvku jsi si odpověděla. Jsi na něm závislá a nedokážeš se sama zabavit, než jeho přítomností. Problém tedy není v něm, ale v tobě. Musíš na sobě zapracovat v tom smyslu, aby sis vytvořila znovu svět, ve kterém jsi ty sama, kde jsou tvoje zájmy, tvé koníčky a tvá zábava a pak svět s ním, kde jsi ty s ním. Pokud si budeš vynucovat jen svět s ním, brzo ho to přestane bavit a z tebe bude superstíhačka.
David
podle toho co pises je tvuj kluk skoro idealni, ale pokud se nezmenis, tak ho ztratis... To neni rada, to je fakt. Chlap proste potrebuje prostor i pro sebe a neni na tom vubec nic spatnyho, spis naopak. To same zenska. Zkus si najit nejake zajmy, co te zabavi, kdyz nebudete spolu, nebo si zkus zajit k psychologovi. Hlavne se sebou neco udelej driv nez bude pozde. On moc dobre vi, ze mu chybis a urcite chybis i ty jemu, ale vseho moc skodi.
Sice jsem holka, ale poradím je jednu věc - vzpamatuj se a najdi si nějaké vlastní koníčky, nebo tě za chvíli bude mít tvůj kluk plné zuby. Takovou stíhačku, co potřebuje neustále pozornost, pořád na klukovi visí a samotná nemá žádné zájmy, žádný kluk dlouho neustojí.
Prostě se koukni kolem, kam chodí kamarádky - čajovna, aerobik, tance, prostě cokoli, jen abys neseděla doma a naštvaná po příteli nevyjela hned, jak se vrátí. Jinak ti bude uktíkat častěji, až jednou uteče k rpima holce, která ho nechá dýchat a umí se zabavit i sama.
pro "lauren"
- dobře se mi to radí, když jsem v mládí nic podobného neprožívala - vysnění kluci mne sice opouštěli - ale vždy jsem se s tím nějak smířila. - Došlo na mne až v ca 30-ti letech - ale pak to bylo "hustý" -! - No, ale teď ca 20 let je zase dobře - jenom se nesmím na partnera "moc vytahovat" - a dělat spíše, co chce on. Ale zase je to o dost jednodušší - a oba jsme spokojení.
- to, co popisuješ - je typ závislosti - a jako závislost se taky musí léčit - je jedno, jestli je to alkohol, cigarety, drogy, počítače, herní automaty, partner, televize - atd. Pokud jsi mladá, zkus s tím něco dělat - asi jsi typově závislák - tak buď psycholog, nebo si najdi jinou "drogu" - nevím, co mladé dnes baví - přírodu, opuštěná zvířata, týrané děti, cestování, studium atd. Marcela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.