Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Mám takový problém. Ucpal se odtok od WC v bytě. Snažil sem to pročistit instal. pérem, ale dostal sem se vždy do vzdálenosti asi 1a půl metru a dál to nešlo.Zednal sem si tedy firmu na monitoring a čištění kanalizací z Chrudimi .My bydlíme v Pardubicích takže e to kousek. Přijel majitel firmy, zjistil ,že WC špatně odtéká, napsal mi předběžnou cenu 10178 kč kterou hned vyinkasoval,přesto že sem ho informoval,že problé bude v blízkosti WC. Potom přijeli dva pracovnící ,kteří odstranili tu překážku v potrubí a kamerou v potrubí zjistili závadu kterou způsobil asi před 3 roky instalatér co to dělal .Trubka odpadu z umývadla je přesazená do vedení odpadu z WC a brání odtoku. Pracovník co to monitoroval to zjistil na monitoru že je to ve vzdálenosti 1m a 30cm od WC, ale že s tím nemůže nic dělat ,aby nepoškodil to napojení ,že by to mohlo potom téci ,že se musí poradit co stím. Tak že já jsem zaplatil více jak deset tisíc a nevím za co.Několikrát jsem volal majiteli firmy aby mi vrátili alespon 4000 kč,aleto odmítl. Ještě musím dodat ,že práce trvala así 1 a půl hod. Když sem na to poukazoval ža si vzít za 1,5 hod přes 10178 kčl je zlodějna tak mi řekl ,že nemůže za to že jeho pracovník je tak rychlý. TAK nevím jestli mám nějakou šanci dostat nějaké peníze zpět a co proto mám dělat. Děkuji za radu. M.
Cena byla určena předem. Nemá smysl diskutovat, zda je to vysoká nebo ne. Cena byla nabídnuta a vy jste ji akceptoval. Jde jen o to, zda jste požadovanou službu obdržel nebo ne. Pokud ano, nemá smysl něco řešit. Pokud jste předsvědčen, že jste nedostal to, co jste si objednal, tak to reklamujte. Pokud se vám to zdálo moc, měl jste se obrátit na někoho levnějšího.
Ceny jsou smluvní a jsou na to dva. Pokud to někdo dělá o hodně levněji, je možnost se soudit (dobré mravy a podobně), ale se znalým právníkem v této oblasti. Po oznámení ceny bych řekl,že si to rozmyslím a hledal dále. A to byl ještě slušný, že tu cenu řekl předem... Jakou záruku dal ten instalatér co to zmrvil? Příklad, oprava pračky, za započatou hodinu bere 400 Kč, hotov za 10 minut, co teď? Právník napíše jednoduchý dopis, porada a fik 5000 Kč. Takových má spoustu, jen změní data. Je třeba být bdělý a ostražitý.
Jestli jsem to dobře pochopil, majitel firmy ti nabídl služby za jistou cenu. Ty jsi ji respektovatl, ale po provedení bys chtěl něco vrátit. Ano je to zlodějina, ale ten zloděj jsi ty. Pokud se ti cena nezdála, mohl sis pozvat jinou firmu. Tím, že jsi zaplatil jsi souhlasil s cenou a nevím, co chceš řešit. Co je ti po tom, za jak dlouho to stihli, když jsi souhlasil s cenou předem? Mohli jste se dohodnout na hodinové sazbě a počítat přesný čas. Když souhlasíš s předběžnou cenou, není proč sledovat čas. AŤ to trvá dvě hodiny nebo dva dny, ty máš zaplaceno a basta.
No já nevím, ale mně někdo říci, že za pročištění trubky záchodu zaplatím deset tisíc, tak se budu asi smát. To za prvé. A za druhé, dnes přece vůbec nemusíte platit dopředu, mohl jste dát jenom zálohu a doplatit po ukončení práce. Mně se tomu ani nechce věřit. Kdyby se takto zachovala nějaká osmdesátiletá babka, která by už byla oslabená, tak možná, ale mám dojem, že jste mladý člověk: Jestli jste tohle skutečně udělal, tak si myslím, že nemáte šanci na vrácení peněz. Jak už psali jiní. S cenou jste nejenom souhlasil, ale dokonce okamžitě zaplatil. Tomu fakt nerozumím. Jediné, co jde udělat, je reklamovat službu v případě, že je záchod stále ucpaný a voda neodtéká. A proč alespoň 4000 kč? Jak jste přišel zrovna na tuto částku? Já bych na Vašem místě chtěla, aby byla práce dokončena.
Ahoj. Dneska jsou prostě lidi takový. Když tuší prosťáčka co se nevyzná, tak to prostě zkusí. Zkusil to a prošlo mu to. Ber to jako zkušenost pro příště. I když vždycky může být něco co nás překvapí a vyvede z míry. Holt, někdy to stojí prachy. Když máš zaplaceno, tak jim můžeš dělat reklamu. A chválit je nemusíš. Že?
No, podle mě nešlo o čištění odpadu, na to stačí obyčejný instalatér, ale o jeho monitoring. Nikdo tazateli nebránil, aby si z konta vybral půl milionu a nakoupil si veškeré potřebné vybavení pro tuto činnost. Nevím, co tady řešíte. Když vám udělaj termosnímek baráku, tak se taky budete dohadovat, jestli si bere na hodinu 300 nebo 600? Asi těžko, protože si můžete za 400 tisíc koupit svoji vlastní termovizi i s tiskárnou. Stačí pohledat v E-shopech.
Radile, to chápu. Jen mi je divné, že sice tím monitorováním a kamerou sice závadu zjistili, ale neopravili. Tak k čemu jim ta kamera vlastně je? Mně by teda vůbec nestačilo, kdyby mi někdo s perfektním vybavením zjistil závadu a nakonec prohlásil, že o jejím odstranění se bude radit a nakonec to nechal plavat. Já bych samozřejmě na místě tazatele na nabídku nepřistoupila, ale on prostě uvěřil, že když to bude stát tolik peněz, a budou to dokonce monitorovat, tak jeho problém vyřeší. A to se nestalo. Podle mne mu to měl ten majitel monitorovací firmy vysvětlit. Měl mu říct, že zjistí za deset tisíc kde ten problém je, ale že to neopraví. Kdyby to tak udělal, tak by asi tazatel hledal jinou možnost.
doplněno 05.11.13 16:50:A schválně jsem se podívala na cenu termosnímku rodinného domu. Tak milý radile, 15 snímků je za 1.600 kč. U panelového domu, 30 až 40 snímků, je to 3.600 kč. Takže tazatel byl zcela jistě okraden.
Suzy, ale já tu cifru plácnul do vody jen pro příklad. To už je lepší co sem dal tabulku Ukulele. To nevyvracím. Přesto trvám na tom, že pokud tazatel souhlasil s cenou 10t za monitoring a zaplatil ji, tak nemá co chtít zpět. To je jako by si koupil pivo v hospodě za 25 a pak zjistil, že v pivovaru ho maj za 15 a chtěl po hospodském něco vracet... Prostě zaplacením souhlasil s cifrou, nevidím důvod to jakkoli řešit. Jak byli domluveni na pokračování, nebo měla-li ta cifra být i s uvedením do správné funkce z dotazu nevyplývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.