Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na provoz čajovny?

Od: tersev odpovědí: 11 změna:

Ahoj, zdravím podnikavé kutily všeho druhu, mám prosbu. Plánuji si otevřít čajovnu, kde by se mohly vařit čaje, mohla vařit káva, podávat chlazené nápoje a nemohla by chybět vodní dýmka, samozřejmě by byla čajovna nekuřácká(s vyjímkou vodní dýmky).

Jen jsem se chtěla zeptat zkušenějších, jestli neví, co je vše potřeba, abych mohla čajovnu vést, zda-li je k tomu potřeba vyučení v oboru kuchař/číšník.

Předem díky za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

3x

Ahoj, nevím, jak odpovědět, abych vás neurazil, nebo tak něco. Velice se podivuji vaší otázce. Já si na provoz čajovny netroufám, nemám na to ani dostatek peněz ani organizační schopnosti, ale vím, že bych si otevřel net, třeba na tea.cz/... a vím, že je dobré mít tovaryšský list, páč opravdoví čajomilové nejsou nějací nazdárci, co si zajdou na dvě deci horký vody, kdysi jsem se o to zajímal více a vím, že jedna čajovna, je jen tak pro radost a ještě ve svých prostorách, ale jakmile vysolíte 40. - 80.000 kč za nájem, tak se s čajovnou ocitnete brzy na dlažbě. nevím, jestli jste i vy zadávala ten dotaz, jestli tady někdo neví, jestli jsou světové stránky něco jaky firmy.cz, že by jste chtěla dovážet do čr čaj? dost jsem se nasmál, páč vím, že třeba s asijci je nutno při větších obchodech jednat osobně a opravdu kvalitní čaje si vybírat taktéž osobně, znát jednotlivé zpracovny, jejich hygienu a stálost kvality vyráběných produktů, prostě nejde napsat meil, pošlete mi 50 kg čaje ze Srlí Lanky a věřit, že po roce vám pošlou 50 kg úplně stejného čaje, pokaždé to bude trošku jiný čaj, je to jako s vínem, a to ani nerozepisuji o kvalitě a složení půdy jednotlivých čajových plantáží, o množství srážek a slunečních dní, o stáří čajovníků, o tom, jestli je čaj sbírán ručně, nebo frézami

tersev
hodnocení

Zajímají mě zkušenosti druhých lidí, informace si samozřejmě dokáži přečíst i sama na internetu, jen se ptám na zkušenosti ostatních. Žádný další dotaz jsem tu nepokládala. Čaje dovážet z ciziny taky nechci. Chci českého dodavatele. Toť vše.

Vím, že je to náročné, ale pokud ten kapitál mám, vím do čeho peníze vrazit, tak proč to nezkusit, nemůžete brát nájem 40-80.000 za nájem, je to individuální. V dnešní době lidi ocení spíš ovocné, bylinkové čaje-podctivé, ne asijské, když pořádně nevíte složení. ;)

zvidavajanca*

Nechci rýt, ale říkáte českého dodavatele - což nic neříká o původu čaje, ten klidně může být z Asie. Navíc nemyslím si, že vše asijské je špatné.

Jinak provoz čajovny není jen nájem, ale i nádobí, pokud nezvládnete vše sama, tak nějaký další personál, vybavení čajovny a další věci, které nemusí být hned vidět (neříkám, že je nevidíte-nevím)

tersev
hodnocení

Původ čaje se dá zjistit, vždy dostanu katalog, kde mám napsáno složení čaje, původ a podobně. Vše se dá zjistit. Samozřejmě pokud ten čaj bude vypadat lákavě, tak neříkám, že nebudu brát i čaje původem jiné země.

Ale nadruhou stranu si říkám, že jsme v České republice, tudíž české výrobky jsou na prvním místě.

Pokud nezvládnu vše sama, tak nemohu přijmout další personál, když ho nebudu moct platově ohodnotit.

Právě proto říkám, když mám kapitál se kterým vím, že by se dalo vše obstarat, tak proč ne, informovala jsem se, kolik je cca třeba do začátku. Vše se dá zvládnout, když se chce a lidi nalákáte na něco, kvůli čemu se budou vracet. :)

Přemýšlím, kde v České republice pěstují český čaj!? V nabídce renomovaných prodejců se nenachází.
Zkuste projít nabídku čajů na tea.cz/...
nabídku propriet na tea.cz/...
Nepíšete, ve kterém městě máte zájem čajovnu provozovat. Na tea.cz/... najdete v levém sloupci seznam měst, kde už máte velkou konkurenci.
Pro rnk:
V čajovnách se podávají i ovocné čaje.

rnk*
hodnocení

3x

Čajovna s ovocnými čaji? To je něco jako vinárna s jablečným a rybízovým vínem. :))

doplněno 17.09.13 12:11:

Pro hejkal: Věřím, že pro barbary mají v čajovnách i ovocné čaje. Nedovedu si však představit čajovnu POUZE s ovocnými čaji. Už proto, že ovocný čaj není čaj. Ovocný čaj vedle čajovníku ani nestál...

ukulele*

jsem rád, že je tu víc čajomilců ...

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Dobrá stránka, která odpoví spoustu vašich dotazů: jakpodnikat.cz/...

tersev
hodnocení

Děkuji za link! :)

rebeka*
hodnocení

0x

Můj bratr byl v čajovně 10 let, ale provozoval jí pod občanským sdružením, soukromě by jí v žádném případě neutáhl. Pořádali tam i různé výstavy a koncerty. Pokud budete ve svém, tak snad, ale jestli Vás to uživí, nevím.

hodnocení

0x

Synovec provozoval čajovnu v Krumlově. Nebýt toho, že na čajovnu nebyl velký nájem a v Krumlově je hodně cizinců, tak by to bylo k neufinancování. Cash flow nebyl problém, problém byla (ne)návratnost počáteční investice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]