Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jíst při dietě?

Od: ringo® odpovědí: 13 změna:

Jako spousta lidí potřebuji zhubnout. Problém není ani tak v tom že se málo pohybuji, ale že se přejídám. Proto bych potřeboval radu co jíst, aby to bylo zdravé, chutné, nekalorické a nestálo 10 dkg 100 kč.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidp*
hodnocení

2x

Dobrý den, řeším podobný problém a kromě pravidelnosti stravy nahrazuji přílohy hlavních jídel zeleninou. Manželka mi vyšla vstříc, takže vaří místo příloh špenát, žampiony, zeleninu apod. a docela to i chutná. V případě pocitu prázdného žaludku se dojím rajčetem nebo se napiju. Není to rada od profesionála, ale už jsem vydržel 3 týdny a jsem spokojený. :)

David

stirecek*
hodnocení

2x
Ringo uz jsem to tu párkrát psal. Obezita není z přejídání, ale z překyselení. Můžeš se přejídat dal, ale tou správnou stravou a jeste ušetříš. Zasadita strava je veškeré ovoce a zelenina. Obsahuje hodně vlákniny a vláknina podporuje peristaltiku střeva. Vařenou zeleninu nebo i ovoce někdo jí, ale tím se zničí veškeré vitaminy, pak to ztrácí význam. Tahle zasadita strava by měla představovat okolo 80% JÍDELNÍČKU. na pití nejlépe čistou odstátou vodu. Taky je třeba říct, ze tento režim je třeba brát jako trvalý. Pokud se po čase vrátíš ke svému původnímu jídelníčku, kila nebereš zpět.

pb®
hodnocení

1x

Čínské zelí, toho můžete sníst kolik chcete a nepřiberete :). Proč se vědomě přejídáte? Ještě mě napadá otázka, nakupujete si a vaříte sám? Já jsem po dvou a půl letech doma na rodičáku tak znechucená nákupy a neustálým vařením, že si velice rozmýšlím, jestli sním víc, nebo jestli se najím tak akorát a zbytek si schovám na další jídlo.

alusska*
hodnocení

1x

Ani tak neporadím co jíst, ale co nejíst. Když nakupuju, záměrně neprocházím ulička, jde jsou chipsy, sušenky atd. a tak to ani nekupuju. Tudíž to doma není a nemohu to tak jíst. A když mě veče honí mlsná, tak najdu maximálně sušený kokos, či nějaké semínka.

Hlavní je prostě nemít mlsky doma :).

belkvlk
hodnocení

0x

co treba zacit jist 5-6 denne.. i snidane jestli je jite?! Mensi porce a zacit sportovat...

hodnocení

To vše znám, ale čím zaplnit žaludek? Aby toho bylo dost?

monika123*

Zkuste si najit na netu vzorovy jidelnicek p. Havlicka. Neni to sice, ze snite kilo kurete a k tomu prepravku zeli, ale je to nastavene tak, ze vazne nemate hlad. n tam i upozornuje, ze ten, kdo pracuje manualne ma jinou potrebu nezli "sedici". Ja jsem sedici a zkousela jsem ho a vyhovuje :) Juknete na to, zkuste ho najit (jidelnicek), upravte si ho (trochu:) , za to nic nedate. Jinak muj dedecek hubnul jen tim, ze vecerel jen zeli...mo, popravde , jsem rada, ze jsme tam nebusela byt s nim

*smich*
monika123*

A co zkusit jeste vlakninu k diete? Ta vas zasyti a nebudete mit pocit hladu, ale musite hodne pit, aby jste se "nezabetonoval".

hubenour
hodnocení

0x

Obecně zeleninový saláty - příprava zabere čas, jsou dobré, zaplní žaludek a neztloustne se z nich. Nebo při akutní žravosti neotevřít lednici ale vzít jabko a jít na procházku kolem baráku.

Taky je možnost kuchtit "luxusní jídla" - složitá příprava a jsou to jen jen malé chuťovky. Dlouho a pečlivě připravovat, strojit na talíř aby to vypadalo a po třech hodinách dřiny jedna lžička dobroty ;)

hodnocení

No mňamkám dokážu odolat. Zeleninu a ovoce jím ve velkém množství, ale chybí mi se do něčeho pořádného zakousnout. Ani ne tak maso jako spíš pečivo.

Dobry den Ringo:)Zkuste knackebrot,je nekaloricky a zakousnou se muzete dosyta:-D
hodnocení

Jen moc vrže mezi zuby...
hubenour

Tak to jedině dvouhodinová procházka na kopec, tam sež. ehm sníst pecen chleba a pár koláčků a zase jít dvě hodiny zpátky. Jinak to bez tloustnutí nepůjde. Když je příjem, tak musí být i výdej, to okecat nejde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]