Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad

Od: david63® odpovědí: 5 změna:

Zdravim

Před 3 dny mě začali bolet záda jakoby na pravé straně dole hlavně když se ohnu k botam nebo pro něco na zem .

neni to z namožení zad ale samo od sebe.

Co poradíte na to?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, bolest může být z námahy, prochladnutí nebo ofoukne při spocených zádech. Někdy špatný pohyb nebo i poloha při spaní. První pomoc je Ibalgin a lehká masáž postiženého místa (svalstvo bude zatuhlé a ztvrdlé). Dále suché teplo a klid bez námahy. Pokud to přejde, tak si to hlídat a preventivně si dávat pozor na již uvedené příčiny. No, a návštěva lékaře je také řešení. Zdravím!

doplněno 15.09.13 22:57:

Ano, to rozcvičování jsem nenapsal. To je možné, když to bolest dovolí. Sevřené svalstvo bolí a po Ibalginu se uvolní a mizí i bolest. Pak se dá rozcvičovat. Hlavně v noci neležte na zádech, ale raději na boku. No, pár dní to bude asi trvat a pak uvidíte.

hodnocení

třeba když jsem se hodně hejbal tak to bylo trošku lepší .

ono to začalo trošku bolet a pak se to zhoršilo

hodnocení

1x

Ano, jistě může jít o esíčko - nerv, který z bederní páteře přechází do nohy.

Horší varianta je listéza - posunutí obratle, který tlačí na plotýnku-meziobratlovou chrupavku- a dráždí nerv.

doplněno 16.09.13 12:28:

První pomoc jsou léky proti bolesti např. Nimesil, druhá opichy a třetí operace.Z RTG snímků to někdy nelze zjistit.

V oblibě jsou rehabilitace (parafín) a cvičení, které stojí čas, pojišťovnu peníze, ale celkem je to na nic.

hodnocení

Nakonec jsem to rozcvičil po 14 dnech

ale děkuji za rady ibalgin zabral dobře

pavkazji*
hodnocení

0x

Lékaře,může to být plotýnka nebo sed.nerv nebo něco jiného.Což jednoznačně určí lékař.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]