Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych vědět váš názor...mám strejdu a ten vlastní firmu a podniká s pozemkama, finančně se má velice dobře, mě takové podnikání láka a chtěl bych, aby mě to naučil a předal zkušenosti a věnoval mi čas a vše ukázal. Už moc nepracuje, spíš se věnuje dětem. Jenomže nevím, jak to podat a jak se ho zeptat. Moc bych o to stál a udělal bych pro to cokoliv. On je hodný a ochotný, ale nechtěl bych si s ním pokazit vztah. Je mi skoro 20, idiot rozhodně nejsem. Vím, že bych na to měl, závazky taky nemám.
Prosím o vaše názory
Zkuste navodit rozhovor na téma jak strýc začínal s podnikání a velmi pozorně naslouchejte. Pokud on bude chtít na toto téma hovořit , tak se vyptávejte a nasávejte zkušenosti z hovoru. Ale je potřeba si říct , že on Vás to nenaučí , naučit se budete muset sám , pílí , pracovitosí a snahou. Ono to totiž nejde nadiktovat postup jak na podnikání. Každý obchodní případ je jiný a nejde stanovit osnovu podle které budete podnikat. Pořád mějte na paměti , že úspěšný je ten , kdo je připravený. A ještě je potřeba si říct , že né každý má tkz, obchodního ducha . Máte jej? Strýc sice teď už moc nepracuje , ale jistě byly doby , kdy pracoval od rána do večera a i přes víkend. Tak hodně štěstí
I když jsi jeho synovec, tak pokud má strýc své vlastní děti, bude si své nástupce chtít vychovat a připravit především z nich. Jak se říká, bližší košile, než kabát. Proto si asi budeš muset svůj post vybudovat sám, případně za pomoci svých rodičů, pokud také v něčem podnikají. Už kdysi se zpívalo: Profese se dědí z otce na syna, tam, kde otec končí, syn už začíná, od rodičů dědí děti pro svou práci zaujetí, taková, taková, taková je rodina. ...Jen už si nevzpomenu, kdo to zpíval. Ta skleróza. Jaga.
Chceš si vážit sám sebe? - Farrah Gray: Tři otázky k milionovému bohatství - Na vizitce má napsáno Dr. Farrah Gray, a přestože mu je teprve dvaadvacet let (*9. září 1984), už patnáct let naleznete pod jeho jménem zkratku CEO, v českém jazyce výkonný ředitel společnosti. I přes fakt jasného mládí a věku, kdy chlapci teprve objevují úskalí dospělého života, je již sedm let milionářem. "Ptejte se sami sebe na tři podstatné otázky. Co je pro mne snazší než pro ostatní? Jakou práci byste vydrželi dělat celý život i bez mzdy? A čím mohu být světu užitečný?" - pt
Podniká s pozemkama? Čiliže od státu, obce, hloupého restituenta nakoupí levně pozemky. Pak jde na Pozemkáč kde má kámoše a nechá si je vyměnit za mnohem lukrativnější pozemky a pak je s mnohonásobným ziskem střelí? No takhle už u nás zbohatlo spousta "taky" podnikatelů.
Je vám 20 a už chcete do Šangri-La?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.