Nejste přihlášen/a.
Ahoj...
Začnu asi tím, že jsem se řezala/řežu se. Vždycky, když mám problém, sáhnu po žiletce, je mi potom líp. Když mi teče krev, přestane mě bolet srdíčko. Nicméně si nemyslím, že mám fakt problém. Kdybych asi vážně chtěla, dokážu se tý chuti po říznutí nějak zbavit. Ale proč to dělat, když je mi potom líp. Jen mě štvou jizvy. Nevím, jak mám pořád odpovídat na dotazy typu "Od čeho to máš?; Ty se sebepoškozuješ?; Aha, a od čeho je tohle?", dochází mi výmluvy - hra s kočkou je už moc opoužívaná a dokolečka říkat "nevím", je divný...
Tak se ptám - jak to zamaskovat?
Napadla mě nějaká mastička nebo něco takového, ale zase nechci, aby to šlo hned dolů, jakmile se trochu namočím nebo se mě někdo dotkne. Děkuju. ... a prosím, nevychovávejte mě, že je to špatný, já to vím. Ale když se chci ztrestat nebo jsem smutná, nepřije mi to tak. ;(
Jak zamaskovat jizvy nevím, nějak jsem nezaznamenal, na kterých částech těla jsou. Pokud na rukou, tak můžeš nosit dlouhé rukavice a svádět to na módu, hygienu nebo alergii. Co se týká léčení drobných poranění, tak u mě funguje mast Framykoin (je na předpis). Pokud si myslíš, že nemáš problém, tak v tom řezání pokračuj. Věř ale, že ona ta sepse jednou přijde. A pak budou řezat jiní a důkladněji.
Potřebovala bys dostat na budku!
Za jizvy se stydíš a nechceš je. Ale řezat se chceš. Takže jsou 2 možnosti:
1/ Buď se řezat přestaneš a nebudeš mít už další jizvy.
2/ Nebo v tom budeš pokračovat a jizvy mít budeš. Není nic mezi tím.
Stejně tak, jako ten, kdo se neustále cpe, neschová svou tloušťku, kdo nechodí k zubaři, neschová zkažené zuby, kdo nedodržuje hygienu, neschová svůj zápach. Všechno souvisí se vším.
Buď tedy přestat, nebo být zjizvená jako lovec mamutů. Vyber si. Dneska Ti to možná až tolik nevadí, ale jednou se za Tebe budou Tvé případné děti stydět.
Když máš problém, neřezej se a řeš ho. A třeba si kopni do skříně, tam ty jizvy nebudou tolik vidět. Jaga.
Nebudu radit někomu, kdo se řeže, jak to zamaskovat. A doufám, že ti to neporadí žádný rozumný člověk, aby ses mohla nerušeně řezat dál a schovávat to.
Problém máš, a je fakt velký. Sice si ho neuvědomuješ, ale to vůbec není směrodatné. Ubližování si prostě není normální a pokud nechceš za pár let skončit jako rozřezaná troska, tak zvedni zadek a snaž se to změnit. První krok je rozhovor s rodiči, další je lékař.
Pročti recenze u jednotlivých produktů a ten, který ti bude nejvíce vyhovovat si pořiď... jizvy.heureka.cz/... To že se řežeš je tvoje hloupost.
sorry... mas problem, a zcela chapu, ze uz mas i problem to vysvetlovat, protoze opravdu nikomu to neprijde normalni, takze si to uzivej a nos do konce zivota triko s dlouhym rukavem a nebo se priprav na to, ze se te kazdy bude ptat, co to mas za jizvy... nic vic nic min... s takovou holkou jsem chodil a neustal jsem to...
To jako EMO? No, tak než si vezmeš tu žiletku, tak si představ, jak to potom budeš chtít maskovat, jak to třeba budeš nějak maskovat kvůli zaměstnání, jsi mladá holka, tak zas moc neblázni...
... a fakt Tě nechci vychovávat, jen zkus trošku přemýšlet nad budoucností...
Některé jizvy nezmizí, smiřte se tedy s tím. Ale lze je zakrýt nejrůznějším make-upem. Doporučuji BB creamy, anebo jste odkázáni na rukavice, dlouhé rukávy apod... Závěrem: neřežte se; kousejte si nehty, škrábete se nehty, lámejte klacky, špejle, tužky, myslete na nejrůznější věci... ale neřežte se, přežene te to, třeba v afektu říznete hlouběji, a zůstane vám ošklivá jizva a ta třeba nepůjde tak dobře zakrýt, jeko ta moje.
Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: vyskumdsh2017@gmail.com. Ďakujem vopred.
Já se neřežu, ale strhávám strupy a vyrábím je. Jakože nehty. Je to lepší. Dělám to na zádech, tam kde dosáhnu (lopatky). Je to jednoduší skrýt pod triko. Jestli se řežeš, skus třeba na stehnech...jinak nevim. Nic´mi jinak moc nepomáhá. Ze začátku jsem byla zvyklá to dělat na rukou, ale není tak těžké se "přeorientovat". Rozhodně lehčí než přestat.
Barunko, ale to je hodně šílené! Jsi si toho vědoma? Jak se jednou vysvlékneš před mužem? Dívkou budeš jen chvíli a ženou po mnoho let.
Jistě... na stehnech se to určitě ututlá...
Nedávno jsem viděl akty jedné moc pěkné holky... až na ty šílené jizvy právě na stehnech. Na první pohled bylo poznat od čeho je má. Fakt by mě zajímalo jak to vysvětlovala třeba svému příteli.
Na těch zádech je to totéž... jasně, schová se to pod triko. A co v létě? Vy nenosíte plavky?
Teď řešíte své bolístky tím, že si drápete záda (místo toho, abyste se jim postavila a vyřešila je). Za pár let, až se "srovnáte", tak budete řešit co s jizvami na zádech. Jak je skrýt, jak je vysvětlit příteli, manželovi, dětem.
Zasloužila byste pořádně na zadek.
Nedávno jsem se mi po holení udělala jizva a trošku na to pomůže infračervené světlo. Ani se nemusí člověk sebepoškozovat a řízne se, má jizvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.