Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluhy ex manželky vs můj nový vztah

Od: martinbc odpovědí: 4 změna:
Dobry den.
Rad bych Vas pozadal o radu. S exmanzelkou mame spolecne dluhy, ktere vznikly za manzelstvi. Ve smlouvach jsem byl podepsan ja i ona. Z duvodu, ze exmanzelka nebyla schopna se dohodnout na vyrovnani ztratil jsem schopnost platit zavazek a jelikoz jsme nemeli majetkove vyrovnani, platebni zavazek presel na ni. V soucasnosti jsem zamestnan za minimalni mzdu, tudiz stale nemam schopnost platit. Zajima mne, kdyby vznikla situace, ze bych mel partnerku a chtel se znovu ozenit, zda by byla nasledne prehodnocena moje schopnost plneni zavazku, tedy zda by vychazela platebni schopnost ze spolecne domecnosti (z nove vznikleho manzelstvi) nebo by stale byl platil muj aktualni prijem jednotlivce? Myslim tim jestli by prijem nove manzelky byl pricitan k memu prijmu nebo ne? Predem dekuji za odpoved

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

Kdyby jste se oženil ano přehodnotilo by schopnost plnění ano počítalo by platební schpnost společné domacnosti.byl by počítan i příjem partnerky Toto by se dalo obejít předmanželskou smlouvou kde by jste se vyjádříl že dluh je pouze váš

martinbc
hodnocení

Dekuji za odpoved.
Moc jste mi pomohl.
sargo*

Já teda nevím, školy nemám, ale jelikož ten dluh nevznikl za doby trvání manželství, ale před ním, nové manželky by se netýkal. Ovšem v případě například exekuce by špatně dokazovala co je její a co maželovo a škodná by byla určitě.

martinbc
hodnocení

Pravdou je, ze jsem se snazil neco zjistit z OZ, stejne tak ze zkusenosti jinych. Ovsem i pres sepsane predm. smlouvy byl v pripade exekuci problem. Resp. exekutor proste zabavil a nasledne probehlo zpetne prokazovani vlastnika. Nerad bych vyhodil 5000,- za predm. smlouvu, ktera by v praxi nemela vyznam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]