Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, zda moji žádost o proplacení úřad práce rovnou nesmete, když nemám dokončené střední vzdělání. Z úřadu práce mi úřednice psala, že o takové podmínce neví, ze školy, kde budu kurz absolvovat psali, že pokud nemám SŠ, kurz mi úp proplatit nemůže. Nevíte někdo, jak to tedy je?
Normálně bych si podala žádost a nějak to bude, ale já kvuli tomu pojedu 200 km. Děkuji
A jejda, já tady mám na poradně kolegu Ježibabáka. A ani si nemůžu přečíst, co napsal, už je to pryč. Nejlepší by bylo udělat si rekvalifikaci prostřednictvím úřadu práce. Co oni zorganizují, to i zaplatí. Pokud si seženete sama, občas to neprojde. Našla bych si kurs v jejich kompetenci a v jejich režii. Pokud nemáte dokončené střední vzdělání, nemůžete si třeba dělat kurs na ekonomku. Máte zkrátka zatím jen základní vzdělání. Ale moje známá, soustružnice, která přišla někdy ve 45 letech o práci, si prostřednictvím ÚP udělala kurs pedikérky, pustila se do toho a nemohla si to vynachválit. Zkuste tedy spíš nějakou dělnickou rekvalifikaci, určitě jsou. Jen nevěřím tomu, že byste kvůli podání žádosti jela 200 km. Úřady práce jsou všude, třeba v našem okrese je hlavní ÚP v Pardubicích a pobočky v Holicích, Přelouči a Chvaleticích. Stejně to má třeba i okres Chrudim. To tedy přeháníte, každý, kdo chce jednat s ÚP to má nejdál, podle mě tak do 20 km. Já bydlím na zapadlé vesnici a mám to 8 km. Jaga.
Neprehanim, Jsem v evidenci v Praze, nebot tam mam trvale bydliste, kurz budu delat take v Praze, ale bydlim v Aši. A zadost musim podat osobne s predstihem min 3 dnu. Takze pojedu do Prahy mnohem driv, mam rodinu, proto pokud je predem jasne, ze mi kurz neschvali, nema smysl se tam plahocit. Ale jet az primo na kurz.
A vim, ze kvalifikacni kurz si clovek muze udelat jen se SŠ, ale rekvalifikaci i bez.
Dobrý den. Oli, ono záleží na tom, o jakou rekvalifikaci máte zájem, ale k některým je třeba opravdu mít příslušný stupeň vzdělání. Viz:
Podmínky pro zařazení fyzické osoby do rekvalifikačního kurzu:Více info zde:
Toto musíte vykomunikovat s ÚP jakou šanci máte. Ale pokud Vám ze školy tvrdí, že bez dokončené SŠ Vám ÚP rekval. kurz ÚP neproplatí, věřila bych tomu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.