Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednodenní zájezdy po ČR

Od: loretta* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, měla bych malý teoretický dotaz. Včera jsme se s kamarádkou u skleničky bavily o tom, že bychom uvítaly jednodenní zájezd někam po ČR. Spousta cestovek nabízí např. eurovíkendy nebo adventní zájezdy (byla jsem a už nikdy více *ee* ) , ale žádná nenabízí tyto jednodenní výlet v tuzemsku. Tak jsme začali debatovat, že bychom to mohli začít dělat - samozřejmě že spíš jen ze srandy a v teoretické rovině... Nicméně by mě docela zajímalo, co by k tomu bylo všechno potřeba, kdyby se někdo rozhodl organizovat tyhle minizájezdy. Teď rozhodně! nemluvím o akcích různých prodejců nádobí, dek apod.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

A k čemu to potřebuješ? :) Jendodenní zájezd - ráno tam, večer zpátky. Domluvíš se (česky asi umíš). Jako doporavu buď vlastní auto, autobus (Student Agency) nebo vlak. Jízdenky koupíš přes internet - stejně jako zájezd nic navíc, vybereš si, kdy chceš jet a kdy se vracet. Program je na tobě - nikdo ti nebude určovat, co dělat.

Nebo program je to po čem toužíš?

Jinak, co je třeba - živnostenský list stejně na jekékoliv podnikání, vlastní nebo nasmlouvané průvodce, dopravce, pokud to bude s jídlem, tak dopředu rezervovaný nějaký podnik (asi ne všude by bylo jen tak místo pro třeba 30 lidí, kdyby se šlo na oběd hromadně). Dále nějak si to propagovat (weby, letáky a další druhy reklamy).

Jen nevím, k čemu by to tady bylo dobré - v zahraničí vidím tu výhodu, že když se človek nedomluví (ubytování, doprava, vstupy) nebo jede sám, tak nechce jet autem nebo dlouho vlakem sám apod. A na více dní je to dost zařizování. Ale v Česku nevidím problém si zajistit nějakou dopravu sám a program (projít historiské centrum, hrad, zámek, muzea).

Další otázkou jsou hůře vlakem/autobusem (SA) dostupné cíle, tam je asi nutnost auta nebo regionální linky, co žnemusí být úplně pohodlné.

doplněno 14.09.13 16:25:

Ovšem pak je otázka, zda naplníte třeba autobus z Prahy pro sobotní výlet do Českého Krumlova.

loretta*
hodnocení

Tak nám šlo právě o ten jeden den. Ono to není taková sranda třeba pro řidiče, abych se někde dostala, tak potřebuju dálniční známku. A vlaky taky nejsou terno, protože všude nejezdí a s přestupama je to pak jen cesta na ten jeden den. Prostě je výlet bez ubytování. O tom jsme mluvili, že nám to docela vyhovovalo. U nás je třeba řidič manžel, takže třeba cesta tam a zpět např. ze sev.moravy na jižní je docela kus. A tohle tady u nás není nebo je jen velice málo. Tak mě napadlo, jestli to je takový problém pro cestovky organizovat tyto výlety nebo se jim to jen nevyplatí.

zvidavajanca*

Spíš, že se to nevyplatí organizovat - autobus takto snadno nenasbíráte. Jiné je to v případě nějaké volnočasové oranizace, lterá si takto pořádá výlety.

Co se týče dálniční známky, tak každý placený úsek musí mít neplacenou alternativu - ano, je to horší a delší cesta. Ze severní moravy to na jížní není tak dlouhé.

Teď v létě jsem jela vlakem z Brna do Plzně a večer zase zpět - přes Prahu. V Plzni jsem toho stihla docela dost, takže nelze říct, že se to nedá.

Po jižní moravě je poměrně dobře rozvinutá IDS JMK a ke všem zajímavostem jezdí autobusy za poměrně nízké ceny, ani vlak nevyjde draze (při koupi více než 7 dní předem jsou slevy a to od dost oproti normální ceně na pokladně před nástupem do vlaku i bez slevových karet).

loretta*
hodnocení

Právě něco takového jsem myslela. Vlaky a autobusy skutečně všude nejezdí, vetšinou strávíte víc času na cestě a čekáním na místní spoj, než samotnou obhlídkou památek, to už vím, už mám odzkoušeno. Autem to je opravdu na nic, mažel vystresovaný, unavený. Ono se to zdá, ale fakt to není sranda.

Jeden takový malý výlet už jsem dělala, jeli jsme z práce, takže se zaplnil celý menší autobus (asi 33 lidí nebo tak nějak). Bylo to super. Žádné dobíhání spojů nebo naopak dlouhé čekání na další, nemuseli jsme brzo vstávat, abychom si vůbec neco užili a doma jsme pak byli taky v rozumnou dobu. Prostě paráda...

Jeden den, který nezabral moc času, člověk nemusel řešit spaní a jídlo jsme měli s sebou (taky co na jeden den, že).

buss
hodnocení

0x

A proč myslíte, že jednodenný výjezdy nejsiu, ale do míst, kde obsadí bus, třeba nepravidelně do Vídně, hory...
Ovšem akce může být, to pojedete jen tak do nějakého města a lidi vyženete ven? No zkusit se to dá. Ale sami si to asi neodřítíte, takže sehnat firmu, co na den dá k dispozici autobus, minibus, řekne si cenu a vy ho obsaďte jízdou do zajímavého místa. Prosté, že?

loretta*
hodnocení

Tak to není zrovna můj sen, že by mě někdo dovezl někam a tam vyhodil s tím, že v tolik a tolik si mě vyzvedne, to byl zájezd do Vídně a děkuji, již bych nejela. Tomu se neříká organizace.

zvidavajanca*

OT: V takovém případě jste si mohla stěžovat - zaplatila jste si zájezd (bývá uvedeno, co je v ceně) - pokud je tam průvodce, tak celodenní volný program snad neexistuje.

Jinak mohla jste hned specifikovat co chcete, že vám nejde jen o dopravu, ale taky o zajištění programu - průvodce po místě.

pohanka*
hodnocení

0x

Takovéto zájezdy ještě existují. Například CK LIDO Český Brod pořádá zájezdy po ČR, vždy v sobotu. Mají vytipovaná místa, ale jezdí po domluvě i jinam. Jinak jezdí takto i různé organizace, někdy i obecní, městské úřady, my jsme jezdili takto v práci. Byl tam takový nadšenec, zajistil autobus, domluvil se program, směr, zajistila se účast a jelo se.

doplněno 14.09.13 17:17:

Lido jezdí i na výstavy, koncerty, sport, kulturu a pod. na přání.

loretta*
hodnocení

No to by bylo super, jenže tady nikdo nic takového nepořádá :( Právě jsem si říkala, jestli by byl skutečně takový problém naplnit jeden autobus, třeba i malý. Kdyby to pořádal třeba městský úřad, bylo by to paráda. Jen právě nevím, co by musel všechno potřebovat nějaký obyčejný člověk k tomu, aby mohl nějaký takový zájezd organizovat. Na všechno je dneska potřeba nějaké razítko, tak bych se divila, kdyby se to v tomto případě obešlo bez něj. Ale co já vím...

zvidavajanca*

Záleží, jak chcete oraganizovat - za jako podnikání -> je třeba živnostenský list viz výše nebo se domluvit s partou kamarádu/známých/kolegů a říct si, že v tento den pojedeme tam a tam - zjistit zájem, objednat si podle toho autobus, zajistit průvodce, tak vpodstatě nic - jen zájemce.

loretta*
hodnocení

spíše ta druhá možnost...super :)

imbecilobijec
hodnocení

0x

A co místo žvanění v teoretické rovině prostě sednout do auta nebo vlaku a jednoduše jet?

loretta*
hodnocení

děkuji za naprosto nic neříkající odpověd...právě na ni jsem čekala

imbecilobijec

No a co jste čekala? Když někam chci jet, tak prostě jedu a hotovo a nežvaním nad sklenkou nějakého patoku. Pokud jste ale koncipovala dotaz spíše jako průzkum trhu a chcete rozjet podnikání v jednodenních zájezdech po ČR, tak paráda. Jděte do toho, budu ten poslední, co Vám bude stát v cestě!

ukulele*

Zdravím, celkem mě zaujala ta otázka, ale nelíbí se mi ten názor, že potřebujete dálniční známku, po dálnici umí jet každý blbec, ale takové cestování po silničkách, zastavit se v různých vesničkách, podívat se do kostelíků, nebo si dopředu zjistit o té a té vesničce něco, nebo navštěvování památných a státem chráněných stromů, ale neumím si představit, jak sehnat aspoň nějaký počet lidí a už vůbec ne cenovou kalkulaci, když ty ceny jsou tak šílené a jestli by to byli lidé ochotni zaplatit + ještě režii pro Vás? Tím myslím různé vstupenky, ale také energie a další...

pohanka*
hodnocení

0x

Moje mamka také jezdila z Teplic do Manětína na houby. Paní objednala autobus, nevím jak velký. Vyhlásila datum po paneláku a po známých, co rádi houbařili, a jeli. Cena autobusu s řidičem se rozpočítala mezi všechny. Domluvili se na hodině odjezdu z lesa a všichni se rozprchli na houby, borůvky atd., co zrovna zrálo. Myslím, že to nebylo až tak drahé, když zaplnili celý autobus. Jestli paní, co to pořádala, něco z toho měla, tak to nevím, třeba jela jenom zadarmo, ale to je jenom moje myšlenka.

asiasi*
hodnocení

0x

Poradit jak na to, abyste mohla organizovat jednodenní autokarové zájezdy vám nedokážu. Ale mohu vás nasměrovat jak se takových jednodenních akcí zúčastnit jako jednotlivec, přidat se k partě lidí na organizovanou akci - t.zn.s dobře zvoleným programem. Hledejte ve svém okolí i prostřednictvím netu turistické oddíly. Sama jsem našla dvě možnosti - jednou je čtvrteční cestování vlakem a druhou je sobotní cestování najatým autobusem. Vždy je to ale spojeno s tím, že část cesty za různými "atrakcemi" /např. rozhledny, vyhlídky, přehrady, soutěsky, poutní místa apod/ absolvujeme po svých. Z posledních cest jsou to např. Mnichovo Hradiště a dál pěšky Drábské světničky, Kryštofovo údolí vesnička + Ještěd, Mělník + Kokořín, Lipno + stezka v korunách stromů atd... Takže i tak se nechá cestovat po ČR za jeden den a bez auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]