Nejste přihlášen/a.
Jak už jsem zde psal před několika dny, byl jsem na odstranění znamének na obličeji. Zajímalo by mě, jak se nyní správně chovat ke svému tělu, aby mi nevznikly jizvy. Kdyby byly co největší, bylo by to super, a pozitivní zpráva Co třeba sluníčko, námaha, sex, smích, alkohol? Vadí tyto věci?
Díky předem za rady.
doplněno 13.09.13 18:11:doplněno 13.09.13 18:12:Pro přesnost jsem uvedl odkaz na mou minulou otázku.
Jizvy vzniknou vždy, takhle hodně poraněná kůže se hojí jizvením, jinak to nejde. Vám jde o to, aby jizvy byly co nejhladší a tím co nejméně viditelné. Hodně může ovlivnit lékař tím, jaký zvolí řez, šicí materiál a druh stehu. Další věc je, jak na hojení reaguje tělo. Někdo má sklon k tvoření keloidních jizev. Toto jde ovlivnit, ale ne zcela. Na mazání zhojené jizvy doporučijí lékaři masáž nejlépe doma vyškvařeným nesoleným vepřovým sádlem. Vzniku keloidních jizev předcházejí i speciílní krémy, zeptejte se v lékárně, já znám jen Contractubex. Zeptejte se lékaře nebo popátrejte na internetu po tlakové masáži jizev, také kladně ovlivňuje výsledný vzhled jizvy. Poškozená kůže je hodně citlivá na sluníčko, nejlepší je jí sluníčku vůbec nevystavovat. V obličeji to moc nejde, takže používat třeba kšiltovku a mazat krémem s vysokým UV faktorem. Já jsem extrém, dokážu na sebe napatlat v našich podmínkách i 50+, pokud musím být na slunci. když nemusím, raději se plížím stínem.
No já jsem byl až dnes, asi čtvrtý den po operaci, na deset minut na procházku. Myslel jsem si, že už můžu.
Člověče, nejste trochu hypochondr? S vyřezanou pihou v obličeji nevycházíte 4 dny z domu a třeba ženy po císaři odcházejí s rozřezaným břichem 5.den domů a po svých. Dělat můžete všechno, jen se chraňte přes dluncem a promazávejte.
Dle mě - pánové a dámy špatně odpovídáte.. otázka zní "Kdyby byly co největší, bylo by to super, a pozitivní zpráva"
Doporučuji drápat stroupky, chodit na sluníčko bez nějakých faktorů :D
Zdroj: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.