Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych vyhrát soudní spor o neoprávněné propuštění z nadbytečnosti.Zjišťuji, že vysoké karty má vždy zaměstnavatel.
Jak mám např. postupovat, když během sporu nastoupím do jiného zaměstnání a zaměstnavatel mne "na oko" zavolá zpět, protože, když ihned nenastoupím soudní spor prohraju, resp. nedostanu ušlou mzdu? Nový zaměstnavatel mne samozřejmě už nikdy nezaměstná, pokud mu odejdu?
Dočetl jsem se, že málokdo se soudí o neplatnosti výpovědi a je minimum těch, kteří spor vyhrají se vrací do zaměstnání. Návrat si vůbec nedovedu představit.Má někdo takovou zkušenost?
Kolik je podle statistik těchto sporů, kolik jich vyhraje zaměstnanec.Kolik "žalobců" se vrátí do zaměstnání?
Díky za názory, zejména těm, kteří si touto psychohrůzou prošli.
Kdybyste soud vyhrál v průběhu zkušební doby v novém zaměstnání, byly by ukončení nového a návrat do původního zaměstnání jednoduché.
Po skončení zkušební doby by zbývala jedině dohoda s novým zaměstnavatelem, že Vám v případě výhry soudního sporu umožní okamžitý odchod.
Případně můžete s novým zaměstnavatelem uzavřít místo pracovní smlouvy DPČ, u níž činí výpovědní doba pouze 15 dnů (v DPČ si můžete sjednat i kratší výpovědní dobu).
DPČ lze sjednat na polovinu stanovené pracovní doby (tedy na max. 20 hodin týdně). Odpracovat je ale možné některý týden více hodin, jiný zase méně ...
___ A nebojte se, soud samozřejmě přihlédne k tomu, že jste nemohl zůstat bez příjmu (Váš nástup do nového zaměstnání je lepší, než zůstat doma nebo evidence na ÚP).
Já už se taky soudím rok a půl, takže statisticky jsme dva.
Takže se těším, jak se po mně budou vozit...hm...asi budu jíst housku v běhu?Snad budou při příštím propouštění opatrnější.
V žádném případě bych nepracoval pro někoho, kdo o mě nestojí. Nevidím v tom žádný smysl (bez ohledu na to, na čí straně je právo).
Jo, kdyby to bylo tak jednoduché. Za vším jsou lidi, takže mne nepropouští podnik, ale několik vedoucích opojených mocí.
Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Z těch šesti už tam zbyli jen dva, jeden dostal infarkt...
Ne, k policajtům bych nešel a StB má náročné požadavky, ale obě instituce nepropouští zaměstnance bez závažných pochybení, např.korupce, praní peněz, podvodů, napadení nebo vraždy.
Kdo se chce soudit o výpověď z nadbytečnosti musí zůstat doma. Když vyhraje, doplatí ho. Když prohraje má smůlu a bývalý zaměstnavatel může přijmout nového pracovníka protože se třeba změnily poměry. A pokud je to pro nadbytečnost tak snad dostane odstupné.
Tak jednoduché to s doplacením není.Pokud nedojde k úhradě ušlé mzdy mimosoudně, přihlíží se na to, zda nezaměstnaný hledal práci a byl zaměstnán.V opačném případě dochází k tzv. ponížení ušlé mzdy.
Nový pracovník už je dávno přijat.Při mém odchodu se navýšil celkový počet o padesát lidí.
Vážně, zaměstnavatel navýšil počet pracovníků o 50 zaměstnanců? V tom případě se mi to jeví, jako zřízena nová volná místa např. nová výrobní linka, s dotací na nové zaměstnance od ÚP. - pt
Náš podnik je rozdělen na centrálu a jednotky. Centrála zařizuje kanceláře pro všechny jednotky, aby je měla pod kontrolou a nařídila snížení počtu zaměstnanců jednotek, aby mohla přijmout lidi na projekt.
Naše jednotka byla nejaktivnější, ovšem, příliš horliví aktivisté z vedení porušili při propouštění některá pravidla i s kolektivní smlouvou.
V podstatě lze říci, že pravá ruka neví co dělá levá.
doplněno 14.09.13 15:31:ZV ROH mi připomíná panáčky s kývající hlavou na pružině, co se dávají do automobilů.*jasně*
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.