Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trable s blbcem

Od: goldenfish odpovědí: 27 změna:

Ve škole se mi líbil jeden kluk. Začalo to tím, že jsem si jenom blbě vyložila určité jeho poznámky. Vlastně předtím jsem byla zamilovaná do někoho jiného a jeho jsem ani nevnímala ale nějak postupně jsem zjistila, že se mi líbí, směju se jeho vtipům a tak. Ale já jsem ten typ, který to moc nedává najevo. V těchto věcech nemám ani moc zkušenosti a taky se nedokážu bavit s kluky. Nevím proč, ale s holkami řeším úplně všechno, ale prostě k těm klukům jsem si nenašla cestičku. Abych to ale zbytečně neprodlužovala. Protože jsem se mu to bála říct nebo nějak naznačit normálně tak jsem udělala největší krávovinu co jsem mohla a na třídním výletě se zlila jak duha a vykecala to všem. Zbejvávaly asi tři týdny do prázdnin no a já se mu nemohla podívat do očí, mluvit s ním. Dělala jsem že jsem nad věcí, že se to přeci může stát každému. On si ze mě dělal srandu no a teď po prázdninách v tom vesele pokračuje. Mě už to samozřejmě tolik nebere, ale ty jeho poznámky jako. Uráží mě, vysmívá se mi zatímco všechny holky chválí a chová se k nim normálně. Proč mě prostě nemůže jenom ignorovat. Není den, aby si něco nenašel. Normálně bych ho nejradši kopla někam...

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidp*
hodnocení

4x

Milá goldenfish,

myslím, že bys měla přestat věřit v to, že se stane zázrak a ze sebevědomého blbce se stane gentleman a přjmout fakt, že je to jeden z mnoha blbců, se kterým se v životě potkáš. Myslím, že by ti mohlo pomoci vytvořit si jakousi mentální imunitu proti všemu, co dotyčný říká a dělá. Když on neignoruje tebe, ignoruj ty jeho a nepřipouštěj si, že ti nějak škodí v kolektivu, který je stejně pro tebe jen takovou nutnou kulisou. Nemá cenu bojovat s blbcem a nemá cenu se ani rozčilovat nad tím, co blbec říká, protože řečem blbce naslouchají jen blbci.

David

pt®
hodnocení

1x

"goldenfish", ono je těžké vkládat ti do úst odpověď, která by ti nesedla, prostě jsme každý jiný. Ten kluk už je taková povaha a věř, že s takovými lidmi se setkáš v životě vždy, jak ve škole, tak třeba v zaměstnání, ale třeba i při zábavě. Mimo to, ty nejsi dnes od rána ve škole? - pt

doplněno 13.09.13 16:48:

citát

Trable s blbcem
goldenfish
hodnocení

Nejsem, dnes jsem byla u lékaře

culdabulda1*
hodnocení

1x

pro "goldenfish"

- a jak víte, že je "blbec" zrovna on -?! - na to, že je Vám 20 let, se chováte trochu - nevím, jak bych to řekla, abych Vás neurazila - zkuste se s ním skamarádit - pokud nejste zrovna ošklivá - žádnej kluk neodolá -

Ale - i když nejste zrovna krásná, ale jste chytrá a budete i vtipná (namísto urážení se-!) - taky Vás budou kluci brát - přinejmenším jako dobrou kámošku. Navíc - pokud jste mladá - pořád můžete na svém vzhledu dost zapracovat. Asi potřebujete získat taky sebevědomí. No jenom názor. Marcela.

bgmaniac*
hodnocení

0x

A co si s ním prostě narovinu promluvit? Většinou to funguje, v nejhorším ho tak vykolejíš, že toho nechá :)

goldenfish
hodnocení

Pořád je kolem nás spoustu lidí. A já bych byla toho i schopna, ale mám strach že se třeba zaseknu nebo mě ještě víc vytočí a vyblí na mě něco já nebudu připravená mu oponovat.

bgmaniac*

Tak ho nepusť ke slovu :) nebo k němu jen přijď a řekni: baví Tě to mne neustále před všemi shazovat? a odejdi.. třeba se chytne za nos a popřemýšlí o tom.

goldenfish
hodnocení

Ty ho ale neznáš. On je hotové chodící sebevědomí. Prostě pochybuju, že i kdybych na něj vybafla a suverénně mu něco řekla že zrovna on si to vezme nějak k srdci. Budu tak leda za hysterku.

bgmaniac*

Toho bych se nebál, ti co takhle okatě dávají najevo sebevědomí jsou většinou uvnitř velmi nejistí sami sebou :)

ria*
hodnocení

0x

Nevím o jakou třídu se jedná, ale někteří kluci se bohužel takto "projevují" když se jim holka líbí, místo toho, aby se chovali jako džentlmeni dělají pravý opak.. Proč? To nevím.. Takže je i pravděpodobnost, že se mu líbíš, jen to neumí dát správně najevo..

doplněno 13.09.13 12:33:

No týjo, fakt jsem čekala, že se jedná o základku, tak 6-7. třída.. tak tohle je opravdu donebevolající vůl.. sprominutím.. Blbou třídu jsem měla na základce, na střední jsme se už všichni chovali vpohodě - ještě bych to čekala na učňáku.. uf.. jak se učí? Co to možná zkusit z druhý strany - když si rýpne, tak to převést na srandu, ironicky k tomu něco doříct.. chce to ale pohotový myšlení.. Já bych to asi přetrpěla.. Blbá situace, hodně sil přeji...:/

goldenfish
hodnocení

My jsme naprosto rozdílní. Celá tá třída je plná nenávisti a pomluvajících se "herců". Nejsme žádný tým i když každej se občas připojí na stranu, kde mu to zrovna vyhovuje. Normální lidi (a já se beru za normální) tam prostě shazují a šikanují a ty rádoby elity a borci kteří by většinou bez prachů nebyli nikde dělaj jako by jim patřil celý svět. Já tam chodím ráda asi tak kvůli třem lidem...

goldenfish
hodnocení

Ještě takhle: Nejsem ošklivá ani blbá. Ale ta banda arogantních volů co si na mě léčí své komplexy mi dává tak zabrat, že se pokaždé cítím jako naprostá nula jen co vejdu do třídy.

bgmaniac*

Na druhou stranu, když je to takhle, potřebuješ je ke svému životu? Pochybuju že ano, tak je prostě ignoruj. Můžou Ti vlézt na záda.

vecernicek*
To chodici sebevedomi je naprosty chudak.myslim.ze uvnitr se citi hur nez ty.akorat s tim rozdilem.ze o tom ani nevi .proto je v masce sebevedomeho blba.ktery si leci komplexy na jinych. Chtela jsem napsat na slabsich.coz v tuhle chvili jsi.nicmene mas vyhodu.ze premyslis.analizujes svoje pocity a dokazes o nich mluvit. Tim mas obrovskou sanci to zmenit.tedy zmenit sebe v opravdove chodici sebevedomi -pokud je clovek opravdu sebevedomy vyzaruje to z nej a nema potrebu to nekomu ukazovat a ublizovat..
Cele je to ale dlouha cesta..tedy.pokud momentalne nevis jak z toho ven.ja na tvem miste bych pozadala o prestup do jine tridy...a paralelne s tim na sobe pracovala...
Ver.ze tenhle blbec ti do zivota prisel proto aby ses neco naucila - vazit si sama sebe.mit se rada a nedovolit aby ti nekdo ublizoval...
goldenfish
hodnocení

Díky:) Já se ale bojím, že tak brzo nenajdu odvahu a hlavně sílu se na něj podívat. Já ho prostě ignoruju úplně. Bolí mě to hrozně to co říká, říkám si jak ho moc nenávidím a nikdo ani z mých přátel jako nechápe o co mu jde, ale mě ani nebolí to co říká- to prostě člověk vypustí. Já si vyčítám, že se mi vůbec líbil, když jsem od začátku věděla, že je takovej prostě.

petrkess*
hodnocení

0x

Nenapsalas, kolik ti je let. Můžu to vědět, kvůli tomu, abych ti mohl dobře poradit?

goldenfish
13.09.13 11:17
hodnocení

2o

hodnocení

0x

Já si myslím, že jste se ho velice dotkla, urazila ho. Tím, že nejdříve vykecáte všem, jen ne jemu, že jste se zamilovala a pak se tváříte jakože nic a navíc odmítavě, arogantně. Vysíláte špatné, protichůdné, signály. To je kapku na hlavu, ne? Začněte se chovat jako dospělá a stůjte si za tím, co říkáte. ;) Není hanbou, že se vám někdo líbí. Kopnout byste se měla sama sebe vy. A blbcem, v tomto případě není on, ale. . . Omluvte se mu a začněte se chovat vstřícně a chápavě. A nedělejte z něho to, čím není. Tu kaši jste si přesolila vy sama.

bgmaniac*

Máte pravdu, ale říkáte to špatnými slovy. Navíc, tím jak dotyčná píše mi přijde, že má v hlavě srovnáno a hloupá rozhodně není. Proč tedy ty urážky? V 15, 18ti letech se člověk hledá, těžko přijde za někým a řekne mu, že se mu líbí. Nebo Vy jste v tom věku byla tak vyspělá? :o znám dost dospělých lidí, kteří si s takovým případem neví rady. Ano, nejlepší je přímost, říct hele, líbíš se mi, mám Tě ráda ... ale kolik dospělých to dokáže? Slabá polovina, natož pak mladá holka. Tak se kroťte.

bgmaniac*

Omlouvám se, nechal jsem se unést. Máte pravdu. Pokud ho dotyčná chce, ať si stojí za svým.. není na tom nic špatného někoho milovat a na tom to dát vědět už vůbec ne. V nejhorším odmítne, nic horšího se nestane.

vecernicek*
Nesouhlasim!
Ano.pokud teoreticky prijmu moznost.ze mu ublizila svym chovanim.tak jeho ale nic neopravnuje k tomu aby ji zesmesnival a urazel pred ostatnimi.
Pokud je blba ona a ne on-jak jsem pochopila z vaseho prispevku-tak proc za ni on neprijde si to pekne vyrikat z oci do oci?
Spis to na me pusobi.ze cela trida funguje na principu ..kdo z koho.. A chovani toho kluka mi do toho obrazku zapada...
bgmaniac*

Nesouhlasím a přičítal bych to předpokládanému věku - Vy jste řešila na základní škole/střední škole vše jak dospělá? Já ne a taky jsem nadělal kopanců, co jsem vyžehlil až coby dospělý.

goldenfish
hodnocení

Hm. Já nevím. Já se občas prostě takhle blbě chovám. Vždycky jsem byla spíš introvert a prostě nedokážu moc dávat najevo své pocity. Už jsem si i za pár let vytvořila určitou masku abych jakž takž mezi lidma fungovala. Neumíte si ani představit jak těžké je pro mě se na někoho kdo se mi líbí jenom podívat. Ano, asi si sama podkopávám nohy. Ale to co mi dělá on. Říká jak jsem hnusná, nesluší mi to, že prej jestli si nechci něco píchnout, že má tvrdý vpich! Když piju jenom obyč vodu- tak zase -Nechlastej, aby to nedopadlo jako minule atd. Přitom schválně se mi furt cpe do cesty aby viděl jak se tvářím. Když jsem proti sobě na chodbě tak čumí a čumí a když já se na něj dívám jak vrah tak má z toho asi ohromnou legraci. Normálně vidím jak to vykládá těm svým úžasným kamarádům i když u toho nejsem, tuším, že ho už mám přečteného. Je to hajzl a já nemůžu odejít takhle ze třídy protože ten obor mám ráda a letos mě čeká maturita.

iz*

Já to vnímám jako šikanu. Řekni mu, že jestli té šikany okamžitě nenechá, budeš to řešit jinak (vedení školy, policie) ...

bgmaniac*

To mi přijde přehnané

bgmaniac*

Důležité je sebevědomí (to zdravé)... prostě ho ignoruj, lhostejnost udělá dost. Pak je to o tom, zda Ti na něm záleží a chceš s tím něco dělat nebo nezáleží a pak Ti to může být ...víš kde. Stejné je to s ostatními.

martinaa*
hodnocení

0x

Tím, že jen útrpně mlčíš, povzbuzuješ jeho ego, aby pokračovalo v nadávkách a urážkách. Jo, na základce, když si ti kluk posmívá, tak se mu asi líbíš, ale ne tak na střední mezi téměř dospělými lidmi.

Jen by začal s urážkami, tak bych mu hezky odpověděla. Se zářivým úsměvem, v klidu, ale patřičně nahlas. "Že to říkáš zrovna ty s tím tvým křivým nosem/špatnou pletí/mastnými vlasy/ křivýma nohama... (na každém se něco najde). A dál bych si ho nevšímala.

Musí vidět, že se ho nebojíš, jinak nepřestane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]