Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zhubnout

Od: toas222 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den ve spolek,

je mi 14 let, když jsem si měřil BMI, tak mi to ukázalo, že mám zhubnout 5 kg. Nejde mi o to, co mi ukázalo. Prostě mě to štve. Hlavně na vzhledu. Nechci dodržovat nějaké přísné diety. Jím celkem zdravě, ne moc, pohybuji se, posiluji. Ale žádná změna. Poradte. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtahavel*
hodnocení

1x

A cítíš ty kilogramy navíc třeba při sportu? Pokud ano, mohl bys uvažovat o tom, že prostě budeš cvičit víc. Ale BMI se používá spíše u lidí, co už dorostli a u lidí v tvém věku se na něj moc spoléhat nemůžeš.

Ono když cvičíš, můžeš mít třeba o 5 kg víc na svalech a hned je to 5 kg na váze a pak Vám to vyhodí tenhle blaf. Moc bych BMI nezozhledňoval a cvičil i jedl podle toho jak se cítím.

tomasek4653
hodnocení

No, docela mě to štve. Pracuji s počítačem, ale teď míň jím a více se pohybuji. No docela mě to štve. Obtěžuje mě to. Ale prostě nevím, jestli vůbec mohu být hubený.

vojtahavel*

No a máš pocit, že ty kilogramy navíc jsou způsobeny svalovou hmotou nebo tukem? A pozor taky na tu stravu. Důležité je mít správnou skladbu stravy a ne málo jíst. Něco o stravování se dočteš tady - cviceni-doma.cz/...

Doporučuji se tomhle serveru registrovat a získáš cvičební plán + ještě nějaké rady. Zvolíš si úroveň podle toho co umíš a jedeš :) Hlavně trpělivost!

doplněno 07.03.09 21:28:

Abych doplnil tu správnou skladbu stravy - když budeš málo jíst, tělo nebude mít z čeho stavět svaly. Je důležité jíst menší porce, ale častokrát. 5x denně menší porce je lepší než 3x denně větší.

A cvičit je dobré obden, nezatěžujete tak moc svaly a svaly mají vždy den na to si odpočinout, regenerovat se a růst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]