Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám pár drobností jako náušnice, prstýnky, řetízek a chtěl bych je někde rozumně prodat, nevíte kde se obrátit? Jsou třeba nějaké stránky zabývající se tímto prodejem? Děkuji
Než ve zlatnictví,tak raději v zastavárně.Podívejte se ,kolik nabízejí,14 karátové zlato se pohybuje kolem 500,-za gram a 24 karátové kolem 900-1000,-za gram.Pokuď jsou šperky starší,poptejte se i u starožitníků.Pokuď nutně peníze nepotřebujete,neprodávejte.Zlato,,nežere,,a jednou se třeba budou hodit více,než nyní.
Je to škoda prodávat. Klenotník chce vydělat a nabídne Vám obvykle cenu jako za zlomkové zlato. A ta není vysoká. Na jaře jsem našla na parkovišti jemný zlatý prstýnek, ale rozježděný od aut a placatý. Nebyl k ničemu. V Klenotech mi nabídli 400 Kč, v další provozovně 500. Vyřešila jsem to tak, že jsem z toho dala udělat nádherný nový prstýnek. Stálo mě to 750 kč a budu mít krásný dárek pro vnučku, až jednou /doufám/ odmaturuje.Jaga.
Dobrý den, myslíte že by mi opravdu zlatník z vlastních zlomků zlata udělal třeba i řetízek a zapaltil bych jen práci, tudíš by se mi to vyplatilo?
Nám tak udělal prstýnky. Donesli jsme staré naušnice, prstýnky, řetízky, vše si zvážil, nechal si kolik potřeboval, zbytek vrátil a za nové jsme zaplatili jen práci.
Dobrý den, myslíte si že je to lepší zlato neprodávat a v případě výroby snubních prstýnků to zlato použít? Nevyplatí se zlato prodat a když budu kupovat snubní prstýnky tak si přidat peníze k prodaným? Není to tak, že pokud si doneste své zlato tak vás natáhnou zase s prací? Poté se chci zeptat jestli jsou schopni z toho zlata udělat i třeba řetízek, který se mi vyplatí aniž bych prodal zlato? Děkuji
Také jsem přinesla zlato do zlatnictví a podle mého návrhu dělali třeba přívěsek, nebo prsten na zakázku. Práce je drahá. Ale když chceš jenom běžný řetízek tak jich tam mají spousta krásných, myslím že se vyplatí odečíst cenu zlata a vybrat si nějaký na prodejně a máš to hned. Jestli ale přemýšlíš aby tě někdo nenatáhl tak to tě natáhnou dnes všichni všude a nejen ve zlatnictví. Každej si chce vydělat, člověk už s tím skoro počítá. Do Safiny můžeš přinést zlato třeba staré zubní protézy, zlomky, oni to slijí do pecky dají punc, a to pak bez obav můžeš použít i u zubaře kdybys potřeboval, nebo jakkoli jinde prodat aniž by ses dohadoval. Také se za to platí, ale ted nevím kolik, je to na počkání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.