Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zaptat, nevíte od kolika může být dle zákona pohlavní styk? Někde píšou od 14 někde od 15. Jak to teda je? Dík
Mnohokrát položený dotaz, o věkové hranici 14 let se uvažovalo, ale zákon neprošel schválením, takže oficiálně povolené je to stále od 15ti let.
Ale není to povinnost!
Jen namátkou...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
třeba v 10, to je jedno, ale jednomu nesmí být nad 15. Takže 12+14 klidně, ale 14+15 ne. Osobně bych tedy počkal tak na 17+, ale ne zase do 35.
Ano, třeba v 10, ale nesmí se to prásknout. Jinak té odpovědi moc nerozumím. A co tak pohlavní zneužití?
Není to jedno!
Všem zúčastněným musí být nad 15, podle zákona. Pokud je někdo mladší, pouze není za porušení zákona trestně zodpovědný. Ale to neznamená, že nemůže jít do děcáku a že nejsou trestně odpovědní jeho (její) rodiče...
doplněno 12.09.13 22:54: ... ale někdy je v těch zákonech docela bordel...
... rozdíl věkové hranice pro heterosexuální styk (15 let ) a homosexuální styk (původně 18 let) už naštěstí zrušili, to byla do očí bijící diskriminace homosexuálních vztahů...
... a teď přesně nevím, jak je to se znásilněním chlapa, dříve bylo uzákoněno, že muže nelze donutit ke styku, což je evidentní nesmysl...
No stalo se to. Ale jak ho zmátořila po té flašce rumu, to do dnes nevím. Teda nebylo to s mojí vůlí, ale že bych se na ní zlobil, to tedy ne.
Jsem neměl na mysli konkrétní příběh, natožpak ten Váš, který jste zveřejnil až teď.
Ale představa, že by mě jako mladého hezkého atraktivního nadrženého klučinu někdo násilím přivázal třeba na zádech k posteli a pak se na mě vystřídala nadržená ženská část domova důchodců, to je fakt hnus.
Pánskému přirození neporučíme, ať tak nebo tak. Ve vyšším věku už v jednom směru poroučet nemusíme a v tom druhém je to zbytečné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.