Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám dotaz ohledně platnosti žákovské/studentské karty (ta oranžová). Musím si ji vyřídit na dojetí z jednoho města do druhého, ale pokud ještě ci jet pouze v jednom z těch měst dalším autobusem např. z autobusového na vlakové nádraží, je nutné si vyřizovat další kartu? Předem díky za reakci.
Žákovská karta platí pouze pro jednu trasu (většinou domovské město/vesnice - město, ve kterém je škola). Na jinou trasu neplatí - a na MHD vůbec. Tam lze leda uplatnit slevu jako takovou.
doplněno 12.09.13 20:26:Ringo, to je fakt, bude to i na řidiči, co uzná a co ne.
Tyto karty vidím často v MHD coby slevové studentské.
Tak to bylo původně myšleno, ale dnes se už uznává i na jiných trasách, protože v podmínkách je to definováno velmi nepřesně. Takže pokud budu mít kartu na trasu Praha - Kolín a pojedu do Čerčan, tak mi jí uznají, neboť tam mě může čekat auto, které mě odveze do Kolína. Asi tak. Bordel jako ve všem v ČR. Jestli platí v MHD netuším.
Ještě jednou díky za odpovědi. A k tomu MHD, jakou slevu můžu jako student uplatnit? Myslel jsem např. i na ISIC kartu, ale ta co jsem pochopil nelze využít ve všech městech daného kraje, ale jen ve vybraných.
Na oranžovou kartu je žákovská sleva, popřípadě studentská sleva. Prostě vytáhneš kartičku a řekneš "Praha, student"... sice netuším, zda to taky není pouze na jenu trasu, ale v MHD to vezmou bez problémů a na delší trasy berou také. Je to řidič o řidiče, pohodář ti to vezme, blbec ne.
doplněno 12.09.13 21:21: Rádo se stalo, snad to klapne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.