Bodove hodnoceni urazu ( slezina)

Od: Datum: 12.09.13 12:29 odpovědí: 6 změna: 13.09.13 11:52

Dobry den mam dotaz .obvodni lekar mi zdelil ze za ztratu slezina dostanu 120bodu coz ze ve vyhlasce c.1 jako ( ruptura sleziny ) ,ale ve vyhlasce c.2 je bodove ohodnoceni primo ztrata sleziny 300 bodu . Nema mi nahodou dat tech 300 za ztratu sleziny? nemam zadnou rupturu .dekuji za odpoved


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.09.13 15:37
avatar

Můžete sem dát odkazy na obě vyhlášky?

doplněno 12.09.13 23:26:

Myslela jsem si, že půjde o tyto přílohy k vyhlášce č. 440, ale kvůli formulaci dotazu jsem si nebyla úplně jista.

Záleží na tom, co se nyní odškodňuje. Podle příloh 1 a 3 se posuzuje stav akutní bolesti (hodnotí se až v době ustálení), podle příloh 2 a 4 se hodnotí ztížení společenského uplatnění (zpravidla až po roce).

Váš lékař nyní zřejmě (jen odhaduji, přesně by Vám měl odpovědět on) hodnotí akutní stav, ztížení společenského uplatnění podle mne bude teprve následovat.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: gfdgf
Datum: 12.09.13 17:32

u c 1 vyhlasky strana 9 je ruptura sleziny a u c 2 strana 4 je ztrata sleziny dekuji

Od: jarddyys
Datum: 12.09.13 18:07

http://www.mpsv.cz/ppropo.php?ID=v440_2001

zde mate kde jsem se to odcetl jestli vam to pomuze . podle jake se mam ridit? trvay nasledek to je

Od: jardysss
Datum: 13.09.13 11:38

dekuji ,pokud to odbre chapu , pokud budu marodit dele jak rok bude se m to hodnotit podle c 1 a 3? jeste jeden dotaz mam

mel jsem popaleninu 3 stupne ( pouze na dvou prstech ) jeden mi byl jiz amputovan . v lekarsske zprave mam popaleni 3 stupne mene nez 10 %. nasel jsem dva druhy ohodnoceni bodu kde v jedne je 10% a mene popaleni tela 300 bodu a pak 25% a vyse . V dalsi tabulce jiz bylo i 0,25% ,0.5% atd popaleni tela .Jak mi to bude doktor bodovat? pokud mam v lekarsske zprave 10% a mene ,tak se bude ridit tim? nebo to udela podle sebe a muze dat i treba to nejnizsi? dekuji

Datum: 13.09.13 11:52
avatar

Ano, nyní se posuzuje podle přílohy č. 1, v níž není ztráta sleziny uvedena, proto lékař použil rupturu sleziny (nejsem lékař, takže nedokážu posoudit zda je opravdu nejblíže ztrátě).

V průběhu léčby je možné v případě zhoršení stav znovu ohodnotit a doplatit případný rozdíl mezi předchozím a novým bodovým ohodnocením.

Po ustálení zdravotního stavu a po skončení léčby by mělo dojít k posouzení ztížení společenského uplatnění (již podle přílohy č. 3). Toto posouzení bývá zpravidla po roce, ale doba se někdy může lišit.

Do postupu při posuzování nevidím, ale myslím si, že by posuzující lékař měl vycházet z lékařských zpráv.

___ Doporučení: Jde-li o pracovní úraz, vyžadujte a uchovejte veškeré doklady o platbách u lékaře, v lékárnách, ... Po skončení léčby budete mít nárok na úhradu nákladů souvisejících s léčbou (např. i jízdné na kontroly, rehabilitace, ...)

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.