Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně mého vztahu s mojí slečnou.
Se slečnou (17, brzo 18. Já 24) jsme spolu rok.
Bohužel poslední dobu se hádáme a máme furt nějaký problém. Přes prázdniny jsme byli skoro pořád spolu dva měsíce. Ted když chodí do školy, tak strašně šílí, že se nevidíme. Minulý týden jsem za ní jel ( 14km ode mě bydlí) a přespal u ní v týdnu (středa) a od pátku do neděle jsme spolu byli. Tuten týden se nevidíme 3den a ona naprosto od pondělka šílí, že se nevidíme, že jí je hrozně smutno, stýská se jí a že to nevydrží. Furt mi píše, jak já jsem v pohodě. Celé dny si píšeme od rána do noci. Každý den to začne tak, že jí chybim a zvrtne se to pokaždé v hádku proč na ní kašlu, že jí za nic nestojim a furt samej problém. každej den furt takhle dokola to samé řešíme několik hodin a mě to přestává bavit. (Tuten týden za ní nemohu ject musel jsem opravit auto)
+ Další věc je extrémní žárlivost, která mě štve a + hrozně mě stíhá otázkama x krát denně jestli si nepíšu s nějakou, jestli mi nepíšou, jestli nezlobim a mě už to jde krkem tohlecto. Žárlivost je neskutečná. Žárlí na mojí nejlpeší kámošku, která chodí s mím bratrancem. Pak žárlí na holku, kterou dohodila mému kamarádovi, že se prej do ní zakoukam.
Poslední měsíc, dva už jsme tak několikrát řešily jestli to má mezi náma cenu, jestli to neni na rozchod. Neni týden, co týden několik dní aby nebyl problém nebo hádka a mě tohlecto už unavuje a nebaví mě tohlecto.
Když jsme spolu, tak je super. Až na to když vidí jakoukoliv holku v TV, na FB nějakou fotku (oblečenou, v plavkách) tak je hned uražená a hned mi dává sežrat,že koukam na holky.
Další věc je ta, že nemá zájmy, takže je na mě závyslá a chce si psát furt. Když u mě neni a já jdu třeba na kolo, se psem ven, nebo pomoc tátovi, tak hned píše, že chodim furt pryč, že má strach a kde jsem byl tak dlouho. Tuto stíhání mě unavuje.
Sám nevim jestli pokračovat furt donekonečna. Takhle to přece nejde. Dnes jsme se opět chytli a napsal jsem jí, že si nejsem jistej jestli to má cenu takhle pokračovat, když se furt hádáme a že mě to nebaví už celkově.
Co si o tom myslíte? Je to moje první holka (vztah).
Děkuji za názory a těm co to přečetli až sem. (Omlouvám se za pravopis.)
Dobrý den. Tady je zřejmě rozchod na místě. Evidentně nejste v takovém vztahu spokojený, děvče Vám svým chováním leze na nervy. Nenapsal jste ani slovo o tom, že jí máte rád a že Vám na ní záleží. Váš příspěvek je jen jedna velká stížnost na její chování. Takže na nic nečekejte a ukončete vztah, o který ve skutečnosti ani dál nestojíte.
Asi nejvíc mě v tomto dlouhém vlákně zaujalo vyjádření partnerky: Promiň, že tě miluju.
Ono se to jeví jako těžký kalibr, ale ve skutečnosti jsou to jen slova, slova, slova. To děvče vás nemiluje, to si přeje vás vlastnit. To vůbec není láska, to je jen žárlivost. Žárlivost je také cit, ale pro partnerství nesmírně zhoubný, ostatně to už tady psali prakticky všichni, vyjma lindie(nebo tak nějak).
Vy jste trochu svázán a k děvčeti o to víc vázán tím, že je to pro vás první vztah. Budou další, klidnější a příjemnější.
Tomu děvčeti, myslím, nepomůže ani poradna s deseti psychology. S klidem se s ní rozlučte.
Řeknu ti, že mít takovouhle stíhačku, to už je lepší nemít nějaký čas nikoho a trochu si odpočinout. Vztah je nejen o tom, aby bylo vše v pohodě, když jste spolu, ale taky, když spolu nejste. Je vidět, že asi nemá nic jiného na práci, než myslet na tebe jako na svou hračku, kterou bude mít pořád u sebe a jen pro sebe. Žárlivost na holky okolo i v televizi, smutek, když s tebou není, výčitky, když chceš dělat něco jiného, než být s ní. To není vztah, to je utrpení na obou stranách.
David
Pokud se s ní rozejdu, tak rozhodně nebudu hledat další vztah a dam si klid od vztahů a budu užívat volnosti a klidu.
Momentálně mi ten náš vztah přijde jako utrpení a fakt nevidim jinou cestu než to ukončit.
Ještě nemáte se ženami příliš zkušeností, je to Vaše první známost. Přesto bych radila rozchod. Je to hloupé, ale pokud je všechno tak, jak píšete, nic jiného asi nezbývá. Ona se na Vás přisála jako pijavice, své zájmy nemá /kdyby se raději třeba učila vařit!/, zdržuje Vás, chce si psát a nepochopí, že i Vy máte určité povinnosti. Nejstrašnější je ta chorobná žárlivost - ta dokáže pohřbít jakýkoliv, i sebelepší vztah. Najděte si pak dívku tolerantnější, přizpůsobivější, více Vás chápající. S touhle byste se vážně jen trápil a k ničemu by to nevedlo. Leda k ustavičným hádkám. Jaga.
doplněno 12.09.13 06:58:K ostatním ženám by to chtělo mít určitý nadhled. Pokud se podíváte na pěkné děvče v plavkách /jako se podívá asi každý muž/, neznamená to ještě nevěru. Tak proč žárlit. Byli jsme s manželem na dovolené u moře. Občas mu povídám: Podívej se támhle na tu holku, to je postavička, viď, to bych taky brala! Není to lepší, než pitomě žárlit?
Přesně tak zkušeností moc nemám, ale to co se děje ted mě absolutně nebaví.
Ta žárlivost to je tak neskutečně nesnesitelný. Koukáme třeba na film večer ( po pěkným dnu) nějakej horor a najednou tam je holka v plavkách a slečna je hned uražená/naštvaná, že se tam objevila holka ve filmu v plavkách a já už tohle ignoruju. Ať si trucuje.
Hádky na denním pořádku. Není den (kdyby jsmese neviděli) aby nebyl bez hádky nebo řešení něčeho stejného x krát dokola.
Já už se spíš i bojim se podívat na jakoukoliv holku abych hned nedostal seřváno a tohlecto *uvazování obojku* si rozhodně nenecham líbit.
Děkuji za názor.
Zdravím, buď jí narovinu řekni, že si nepřeješ, aby byla taková stíhačka (ne přímo takhle, ale nějak to prostě zabal - že ti vadí, jak žárlí, jak na tobě visí), a pokud se to nezmění, tak vztah nemá smysl. To je holt riziko, když si najdeš ještě nevyzrálé žárlivé polodítě.
Jednej hned a narovinu, jinak to bude čím dál horší. Ale obávám se, že taková je prostě povaha slečny. Chvíli bude klid, aby se neřeklo, a pak to začne nanovo.
hm,jak píšete ,že holčina nemá zájmy a žije tak nějak jen vaším vztahem ,to není ideální. příliš se na to upla ,vůbec bych se nedivila,kdyby i ona měla s vámi první vztah,takže taky nic moc zkušenosti a s tím souvisí i strach z případných změn,z toho jde ven ta obrovská žárlivost .málo si věří ,bojí se jakékoliv změny...v jejím věku by spíše měla být změnám vstícná ,mládí je o zkoušení ,o nových podnětech atd. Ona je ale na vás upnutá .A to hodně. nevím ,v jakém sociálním zázemí žije ,jakou má rodinu ,zda se třeba tam necítí odstrčená a bez podpory,proto si to pak může kompezovat vztahem s vámi ,ale i tak ,i kdyby to měla doma vše záviděníhodné ,její projevy jsou skutečně silnější než zdravá normální žárlivost.
Co třeba předmanželská poradna? pokud to s ní myslíte nadále vážně ,otevřený rozhovor na neutrální půdě a někým objektivním ,kdo bude chápat obě strany by mohl přispět k nápravě .Hodně štěstí
Pokud se nejedná o vtip : . Buď si najdi holku vyspělejší, která furt nebude psát SMS, nebude furt extrémně žárlit a dělat tohlecto či ono tuten nebo další týden a s touto slečnou 17, brzo 18 let se rozejdi, páč to s ní ještě chvíli nebude k vydržení po stránce materiální aj psychické a jedinou a poslední záchranou je rozhovor typu: Mám Tě rád, vážím si Tě, chci být s Tebou, ale nežárli na mě, je to zbytečný, chci opravit auto nebo doma pomoc rodičům s tím a tím, a jestli chceš, tak pro Tebe můžu zajet a pomůžeš taky, přestaneš alespoň myslet na blbosti. Pokud chceš takhle pokračovat v žárlení, tak si najdi jinýho kluka, který žárlí víc než Ty-.. Drsný a jediný řešení.
Druhá možnost je furt psát " Miluji Tě lásko, neboj jsi má jediná, opravdu na mě žárlit nemusíš, uvidíme se večer, těším se na Tebe, posílám Ti pusu a všechno mi až přijedu povyprávíš, taky to bez Tebe nemůžu vydržet... " a na konci telefonátu s ní říkat: Ty zavěs první, ne Ty zavěs první, ne opravdu Ty zavěs první ...! No tam bude čekání na její částečnou dospělost nějaký ten pátek trvat, pak se obrň trpělivostí a nakup pár uklidňujících prášku na nervy a čekej...
Svagor mal cosi podobne..tahal to 4roky.Koncilo to vo fazi ked ho dotycna zmanipulovala tak ze ona chcela otehotniet (stavila na istotu) ale nastastie sa nedarilo,pokracovalo to antidepresivami (nezvladala aj tlaky zo zamestnania) a zhruba rok bola PN.Uplny koniec bol jej prichod k svagrovym rodicom kde ich dotycna o 23:30 vecer zobudila a vyvolala silnu hadku a krik...asistovat musela mestska policia...psychiatria...atd ...svagor dostal "vyplach zaludka" od rodicov s tym ze takato osoba do rodiny nepatri samozrejme.
Aj v tvojom pripade ide o jasny pripad manipulovania a citoveho vydierania od tej tvojej...prepac ani neviem ako by som ju nazval.
V kazdom pripade sa od nej pakuj tak rychlo ako sa len da..kym sa to nevystupnuje..
Najdi si nejaku normalnu..inak ti tato tvoja urobi taky obraz o celej neznejsej populaciii ze si to po zvysok zivota rozmyslis..
Priprav sa na vydieranie z jej strany cez FB...aaa nedajboze tam bude nejaka novaa...fuuuu este ze byva 14km.dufam ze nema auto ani VP.
Jako by jsi mluvil o mém vztahu... My jsme spolu přes 2 roky ale z toho se rok hádáme.. A taky se vůbec nevídíme. Max. 2-3 do týdne tedy ani o prázninách to nebylo jinak a méme to od sebe 2 km.. Pokud ti vadí, že žárlí nedávej ji k tomu příležitost, každá holka potřebuje vědět, že je pro toho kluka ta nej. Mně taky vaděj jakékoliv holky (ale mně přítel podváděl) Ale říkám si, že když mně bude chtít podvést tak to udělá ať chci a nebo ne. Měli by jste si promluvit, nám to sice moc nepomáhá.. Ale ostatní vztahy si taky prošli tímhletím a pokud ti na ni záleží zkuste to nějak rozumně vyřešit.. Tak ať ona jede třeba i za tebou . Mě je 18 a příteli 23,5
a hádky jsou na dením pořádku ale snažím se to brát.. A celkem pěním když 4* do týdne slyším, že zase nemůže i přes to, že jsme byli na něčem domluveni
"Pokud ti vadí, že žárlí nedávej ji k tomu příležitost" - to je tedy pěkná blbost. Žárlivost je problém toho, kdo žárlí, ne jeho partnera. Když žárlí, má si zajít za psychologem nebo začít pracovat na svém sebevědomí a ne, že bude omezovat partnera.
Jestli jsou hádky na denním pořádku, nevidím důvod, proč spolu zůstávat. Kvůli penězům? Sexu? Tomu pocitu, že "mám přítele", protože bych jinak před lidma/kámoškama vypadal blbě?
A 2-3x do týdne, když je škola (zvlášť pokud je jeden na střední a druhý pracuje/je na vysoké), tak mi přijde akorát, žádné "vůbec nevídáme". Taky je spousta jiných povinností. A navíc - proč by se měl (zvlášť ten kluk) chtít scházet častěji, když to skončí stejně hádkou?
"Pokud ti vadí, že žárlí nedávej ji k tomu příležitost" - to je tedy pěkná blbost. Žárlivost je problém toho, kdo žárlí, ne jeho partnera. Když žárlí, má si zajít za psychologem nebo začít pracovat na svém sebevědomí a ne, že bude omezovat partnera.
Přesně tak. Plně souhlasim. Podněty aby žárlila jí nedávám. Jenže pro slečnu je hroznej problém, když jdem někde a já se podívam na nějakou holku normálně jako všichni ostatní koukaj na sebe. Nebo dokonce jí nehorázně vadí, že si třeba napíšu s kámoškou. Ona si představuje prostě, že když si její partner najde a jsou spolu, tak okamžitě ukončí veškerou komunikaci s opačným pohlavím (kamarádkama) a přestane s nima komunikovat, koukat na ostatní a dělat jako,že nejsou a je jenom ona a jak mile se to poruší je zle. Takhle mi to přijde.
Hádky jsou skoro furt. Ano sebevědomí má velice nízké. Nevěří mi, že je pro mě nejkrásnější a furt píše jak je hnusná atd. A psát jí to a říkat 10-20x za den každej den po roce vztahu je už na mě dost.
Zůstávám s ní, protože mi je s ní dobře, když jsme spolu a nehádáme se a jestli by na mě koukali lidi blbě, že mám/nemám partnerku mi je jedno, ale jak to vypadá, tak to asi nevydrží a budu to muset ukončit.
Tak s ní nebuď když jsi blbej :D Pokud se chováš takhle, ještě se ji divím, že s tebou je.. To je to, že snaha musí být na obou stranách
Za psychologem by jste možná měl/a Vy.. Pokud by Vám nevadilo kdyžby Vás přítel/kyně podváděl/a nebo lezl/a za jinými evidentně nevíte co je to "milovat". Ano, každý potřebujeme nějaký prostor pro sebe ale všechno má své meze.
To nemůže mi něco připomíná. To slyším 10 let a to dotyčná jde za pár let do důchodu. Za 10 let si nenašla čas ani na procházku natož na společnou dovolenou. Pozor v očích okolí nejlepší člověk což zdánlivě je pravda. Pořád dře na velké zahradě kde děti ani nehrábnou. Ovšem užitek žádný. Vše shnije. Ony se i ty jablka musí správně uložit. Takže asi jen potěšení z té bezúčelné dřiny. Někdo si třeba klade otázku proč nepomohu.Pomáhal jsem, ale od její dcery mám zákaz a maminka to respektuje.
doplněno 17.09.13 12:14:To byla odpověď pro "patris" a sliby to znám, jen na jejich realizaci nikdy nedojde. Někteří lidi nedospějí ani v padesáti.
Upřímně, pokud kluka pořád otravuješ a řešíš, co dělat, aby tě náhodou nepodvedl, tak z toho musí být kluk tak otrávený, že tě možná někdy ani nechce vidět.
"Pokud ti vadí, že žárlí nedávej ji k tomu příležitost, každá holka potřebuje vědět, že je pro toho kluka ta nej." - to je úplná blbost.
Ahoj - pokud jsem to správně pochopila - holčina je asi nemocná - a musí být strašně nešťastná -! - Takovou úchylku ji tedy nezávidím - a měla by se poradit s psychologem. - Pokud tedy tazatel "nekecá" . Marcela.
doplněno 18.09.13 15:22:- ještě - pokud je holčina taková "závislačka" - a všichni myslíte, že by jí psychologové pomoci nemohli - měla by si najít hodného "ňoumu" - který jí zahýbat určitě nebude.
A - nemyslete si - ňoumové nebývají nutně oškliví, ani hloupí -! - Ale holky se holt obdivují spíše "machům - čti mačům a Rambům" - nežli hodným klukům - a pak se trápí.
- a ještě - můj partner mi zde napovídá - ať je kluk rád, že má takovou holku - každej, kdo je zamilovanej - tak přirozeně žárlí - pokud mu žárlivost vadí - at si najde holčinu, která se bude chovat stejně jako on , zamiluje se do ní - a pak uvidí sám. Tak ahoj. Marcela.
doplněno 18.09.13 16:46:- ale je fakt - že my jsme k takovému názoru "dospěli" až po 40-tce. Takže tazatel má nejméně ještě 20 let čas na pokusy a omyly.
Mně se poštěstilo "dostat" hodného "mača" - ale dost jsem za to zaplatila (byl 11 let ženatý) - a platím stále, protože musím dělat, to, co chce on. - ale nelituju - a nedovedu si život bez něj vůbec představit - taky jsem asi "závislačka" - ale těší mne, že na mne stále ještě žárlí - i když jsme spolu už 30 let. Marcela.
Tak snad najdeš holku, která nebude žárlit a budeš ji úplně jedno, bude se zajímat o x jiných chlapů, flirtovat, dopisovat s nimi když si to tak strašně přeješ. Pak třeba zjištíš jak bylo tvé (zatím) přítelkyni.
Linda.
To proto, že nic jiného si nezasloužíš a evidentně nic lepšího ani nechceš. Pokud jsi nespokojený odejdi alespoň se slečně uleví od takového..., kterému je očividně ukradená, má na lepšího než jsi ty.
Když spolu dva chodí, tak nemůžou mít jako přátele opačného (či stejného, jsou-li homo) pohlaví? Co je to za "inteligentní" názor, že "teď spolu chodíme, takže budu jediná holka, kromě tvých příbuzných, se kterou se budeš bavit, psát si s ní atd."?
O tom, že se nemůže s nikým bavit nikdo nemluvil. Pokud Vám nevadí flirt či sex s jinými tak buď vypadáte tak, že jste rád/a vůbec za někoho.. A nebo patříte mezi ty..., které by potřebovali narazit. Hezký den
Tuhle situaci jsem zažila také, bohužel jsem byla v roli tvé přítelkyně (byla jsem stejná jako ona) do ted se za to stydím, ale přišla jsem na to že bych s tím měla něco udělat, když sem si uvědomila že bych mohla přítele ztratit tím svým chováním. Neměla sem žádné koníčky a seděla jsem jenom doma a když jsme nebyly spolu tak sem porát jen myslela na to nejhorší. Ale po čase mi došlo že tím ubližuju ne jenom jemu ale taky sobě a zbytečně sama sebe trápím. Začala jsem na sobě pracovat a přítel mi v tom hodně pomáhal. Měl semnou svatou trpělivost a za to jsem mu opravdu vděčná. Jsme spolu už 3 roky, sice se párkrát pohádáme ale náš vztah už je klidnější a klape nám to. Zkus ji to vysvětlit, že jestli to tak bude dělat at už s tebou ( pokud spolu jse) nebo v jakemkoliv jinem vztahu tak to daleko nedotáhne v životě a je mála pravděpodobnost že bude někdy štastná. At na sobě zapracuje. Dokážu se vžít do její i tvé situace a obou dvoum přeji hodně štěstí.
Tak bohužel jsem to musel s přítelkyní ukončit. Už se to nedalo vystát. Vrchol byla sobota večer kdy jsme my s dvěma kamarády a její kámoškou jeli do města. Šli jsme po městě a v boční ulici se tam někdo smál, tak jsem se tam podíval 4x co se tam děje a byli tam nějaký holky. Slečna naštvaná, uražená a když jsme se drželi v tu chvíli za ruce, tak jí dala pryč.
Pak když jsme jeli domů, tak se kamarádi bavily o Pamele a k*rvách. Dělali si srandu z toho a já se občas zasmál.
Choval jsem se slušně, nedělal jsem nic z čeho by byl problém, ale slečně vadily tyto dvě věci.
Už jsem toho měl fakt dost a pohádali jsme se a já to už ukončil, protože tuto trápení bylo hrozný. Bát se někam podívat aby nedostal hned pokáráno je hrozný.
Slečna ted prosí, že mě chce zpět, že se to změní, ale já tomu nevěřím. + Navíc si tak do hodiny přidala jednoho kluka, kvůli kterýmu jsme se málem rozešli ( nic s nim neměla)
Momentálně si myslim, že i kdyby se to zkusilo, tak to max vydrží týden, dva a bude to ve starých kolejí. :/
V žádném případě vztah nezahrańujte. Čas s ní prožitý nepovažujte za ztracený - i to patří k životu. Přeji mnoho štěstí, další láska přijde
Ahoj - jsem ráda, že jsi to už vyřešil - z Tvého dotazu jsem se obávala, že jde o nějaký vážnější problém, který by Tvé slečně mohl i ublížit- !
- Příště si dej pozor - na vážný vztah máš ještě dost času - tak se snaž svým budoucím slečnám moc neublížovat. Některé holky berou vztah i VÁŽNĚ - ! - jinak hodně úspěchů - a "hodně slečen" - Marcela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.