Nejste přihlášen/a.
Ahoj, můj bývalý manžel podal návrh na snížení výživného na děti. Jako důvod uvádí že má příjem jen 6000 kč. Zaměstnává ho jedna rodina,dělá tam asistenta.Stará se o postiženého syna.V té rodině,je ještě postižený manžel po těžkém urazu. Bývalý tvrdí že mu nabídli stravu a oddělený pokoj zdarma. prý jak zaplatí alimenty a svoje dluhy tak mu už nic nezbyde. Jenže já vím že s tou ženou žije,sám se mi k tomu přiznal asi před rokem a tet tvrdí že už spolu nic nemají ale já tomu nevěřím. Ta ženská si ho prostě vydržuje. Chtěla bych vědět jestli na to ten soud bude brát ohled,jestli se to dá nějak dokázat.
Ahoj ,i můj bývalý si podal žádost o snížení ,ale předně! SOUD NEZKOUMÁ JEN JEHO PŘÍJMY.VŽDY BY MĚL KOUKAT I NA POTŘEBY DĚTÍ ,A TO PŘED TÍM ,NEŽ KOUKNE NA TY JEHO PŘÍJMY. Taky záleží na tom ,kdy bylo výživné naposledy zvýšeno ,nebo prostě vyměřeno .Od té doby se taky dětem ty potřeby mohly změnit .
co se týče platu ošetřovatele ,trochu do toho vidím ,tu práci jsem dělala. Pokud mají doma 2 lidi ,co jsou závislí na péči druhé osoby,chtělo by to zjistit ,o jaký stupen závislosti jde ,od toho se odvíjí částka ,kterou platí stát jako příspěvek na péči ( nevím jestli se to tak ještě jmenuje) ,u těžkého 4stupně to před cca 7lety dělalo kolem 11tis.kč ,nevím jak dnes. Určitě pobírá ta žena příspěvky na oba,pokud jsou oba postižení ,ale nemusí být ve stejné výši .nevím co je tomu chlapci.
Vztah mezi vašim ex a jí samotnou asi soud nezohlední ,museli by být asi manželé ,i když mnohde jsem slyšela ,že se posuzují všechny příjmy ve společné domácnosti,což oni ve společné domácnosti jsou.(ale taky se mohou cukat ,že jsou k sobě cizí ,nevím nevím ,v tomto si nejsem jistá).
Navrhněte ex manželovi ,at žádá větší ohodnocení ,pokud pečuje celodenně ,je 6tisíc málo!
Navrhněte ex manželovi ,at žádá větší ohodnocení ,pokud pečuje celodenně ,je 6tisíc málo!
To je ovsem rada nad zlato!
Zdroj: poradte.cz/...
proč ,zdá se vám to jako nesmysl? já měla klientku na 5hodin denně ,s alzh.chorobou,a platili mi 8tis
Ja si jen predstavuji situaci, jak nakracim za sefem se slovy: chci pridat, protoze franta za stejnou praci bere o 2litry vic. A timto stylem tam muzu prijit kazdy mesic, protoze se vzdy najde nekdo, kdo bere vic...
Ten její syn má autizmus čtvrtého stupně. A manžel je upoután na lůžko a není schopen se ani sám najíst.
myslím že toto jsou dosti závažná zdravotní omezení ,u obou . Asi bych v protinávrhu trvala na tom ,at soud přezkoumá ,kolik berou těch příspěvků ,v jakém časovém rámci se stará pečovatel ,za kolik ,a jestli je to úměrné dnešním běžným normálům ve vašem kraji
Tohle se mi nejak nezda.
Jako ze soud bude zkoumat, zda zamestnavatel (nezucastnena strana) ma zisky dost vysoke na to, aby svemu zamestnanci mohl pridat a ten tak mel na placeni vyssich alimentu?
doplněno 11.09.13 15:16:Ringo.
To pak jako soud naridi zamestnavateli, aby zamestnanci pridal?
A proč ne? Výživné na děti má přednost před vším.
doplněno 11.09.13 15:20:Ne, ale bude zkoumat, zda to není uděláno jen účelově. Navíc tady nejde o klasické zaměstnání. Pán je tam navíc na byt a stravu.
ne ,soud se může ptát,proč povinný bere 6tisíc za péči o osobu,na kterou stát vyplácí třeba více (?) ,chápete to?protože stát přispívá na tu péči.
a ještě něco ,TEN PŘÍSPĚVEK NA PÉČI ,SICE POBÍRÁ TŘEBA RODINA ,ALE FAKTICKY UŽ Z NÁZVU -NA PÉČI ,JE URČEN PEČOVATELI .NĚKDY SI RODINY PEČUJÍ A TY NEMOCNÉ SAMI A PŘÍSPĚVKY TÍM PÁDEM ZŮSTANOU V RODINĚ .ALE POKUD ZAMĚSTNÁVAJÍ CIZÍ OSOBU ,TAK TEN PŘÍSPĚVEK JE NA JEHO VYPLACENÍ,POPŘÍPADĚ NA ÚHRADU ČEHOKOLI SPOJENÉHO S TÍM NEMOCNÝM.
Jako poradne je nechat soudem prolustrovat ve smyslu: kdyz nedostanu od staryho vetsi alimenty, tak at jim ten prispevek pekne zkrouhnou?
To uz chce ovsem silny zaludek.
proboha samozřejmě že ne v tomto smyslu.ale ve smyslu takovém,že ten příspěvek má být fakticky příjmem povinného k alimentům...jéjda,takhle jsem to myslela.
samadoma -příspěvek na péči bere postižený a je na něm co si nakoupí za služby ä od koho, ano klidně i od rodinného příslušníka nebo sousedky. Asistent má nějakou pracovní dobu a za tu dostane zaplacenou sjednanou částku, pokud nedělá pod soc. službou musí si zaplatit zdravotní a sociální pojištění. Soudu není nic po tom kolik berou cizí lidé na péči, nebude to skoumat ale zajímá ho smlouva a plat asistenta, neznám soud co by někomu nařídil změnit místo aby bral víc. Dnes soudy postupují hodně podle navržených tabulek kde je kolik % mají alimenty být (tabulky jsem poslala).
Nemáte pravdu. Pokud budu špičkový chirurg se špičkovým platem a budu chtít snížit alimenty s odůvodněním, že přecházím do závodní kuchyně umývat nádobí, tak to soud nebude uajímat a alimenty nesníží. Samozřejmně ve většině případů, neb naše soudy jsou opravdu nevyzpytatelné.
Ringo máte pravdu ale dost pochybuji, že exmanžel je nějaký velký odborník a měl velmi dobře placenou práci ze které sám dobrovolně odešel. Předpokládám, že přišel o místo a prostě si na trhu práce nějaké jiné našel, pokud by i ten špičkový chirurg přišel třeba o prst na ruce a šel dělat méně placenou práci, klidně by snížení výživného u soudu dosáhl.
můj exmanžel požádal o snížení z 1100kč na dítě na částku 300kč ,s odůvodněním ,že po úraze si těžko hledá práci,že má jen sociálku atd ,jenže u soudu nepředložil ,že je skutečně práce neschopný od žádného lékaře ,navíc si úraz způsobil sám vlastní vinou,dalo se mu předejít. A i přesto ,že se oháněl tím ,že má 6000tis kč ,alimenty snížené NEBYLY. NEVÍM OVŠEM ,JAK VYSOKÉ ALIMENTY MÁ ZAKLADATELKA .
nicméně: to co bere za náročnou práci ošetřovatele ten její bývalý ,to je vážně nějak podezřele málo.Každý vám tuto práci dělt nemůže a nebude ,ne všichni na to maj žaludek ,a taky psychiku.
6000-8000 je pro asistenty běžný plat a nemyslím si, že se soud bude pitvat v tom jestli má váš exmanžel poměr se svou zaměstnavatelkou. Pro vyměření výživného je podstaný plat co má na papíru.
doplněno 11.09.13 12:20:vyzivne.cz/... Ta tabulka je zajímavá. Těžko dokážete, že jeho zaměstnavatelka je jeho přítelkyně a žijí spolu ve společné domácnosti, sama píšete, že žena má manžela a tomu vašemu jen pokoj pronajímá, snad pokud zdarma tak by to soud mohl nějak zohlednit.
Takže to že jeho přítelkyně má příjem skoro 40 000,nikoho nezajíma? Já žiju sama s dětmi ,momentálně jsem bez práce.
Máte pravdu, to "nikoho" nezajímá, minimálně do doby, než si jí vezme, potom by to "někoho" už zajímalo.
Znám podobný případ, kde svědectví dětí, které chodily na návštěvu k matce, která tvrdila že žije v podnájmu bylo klíčové. Řekly že mají společnou ložnici i koupelnu a že chodí doma před majitelem v negližé. Soud uznal, že mají vztah a chybí nájemní smlouva a bylo vymalováno. Otec si děti k sobě nebere?
Pak taky jde o to, zda-li není schopen si vydělat víc peněz. Pokud má školy a zkušenosti a dělá práci za 6 000, je to bráno jako vyhýbání se placení aimentů a je stanoveno vyšší výživné. Taky můžete prokázat, jak se dnes zdražuje a že původní výživné je již na minimální úrovni, kterou jste schopna tolerovat.
Ne otec si děti k sobě nebere. A když jsem mu řekla at si najde jinou práci,tak mi řekl;co jako dělat kopače nebo na stavbě,to dělat nebudu
Já bych mu děti dávala s radostí ,kdyby měl o ně zájem. Tet se stará o cizí a asi mu to vyhovuje.
Jestli se ex stará o autistické dítě a k tomu o ležícího dospěleho, tak to prostě ani nemůže sám zvládnout. To je nesmysl. A i kdyby ano, za 6 tis. by to nikdo nedělal. Pokoj a stravu má zadarmo, tzn. že s nima sdílí společnou domácnost. Jasně že si ho paní vydržuje, je to dobře vymyšlené. Syn nic neřekne, manžel nic jakože nevidí. Kde není žalobce není soudce. Nechte si určit soudem styk vašeho ex s vaším dítětem. On to asi nedodrží, ale máte pak možnost dát další podnět sociálce k prošetření proč se s dítětem nestýká a jak a kde ex vlastně žije.
tak pokud má pokoj a stravu zadarmo, tak to je nepeněžní plnění a i to by mohl soud zohlednit (píšu mohl - samozřejmě záleží na každém jednotlivém soudci). jinak můj ex z přiznaných asi 8,5 tis má alimenty 6 tis + další náklady napůl a ještě soudkyně frflala, že je to málo a že to schvaluje jenom proto, že jsme se tak dohodli a sociálka souhlasí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.