Nejste přihlášen/a.
Dobrý den při podpisu smlouvy na jinou společnost jsem podepsal nedávno smlouvu (když jsem se ptal jestli se něco změnilo takže né!) tak jsem podepsal ale potom jsem zjistil že je tam dodatek:Zaměstnavatel se se zaměstnáncem dohodl vysílání na pracovní cesty dle potřeb zaměstnavatele BEZ OMEZENÍ .
co ztoho plyne? co když nebudu souhlasit s jinou prácí na jiném místě než v daném závodě nebo okrese?
Co míníte podpisem "smlouvy na jinou společnost"? Jde o pracovní smlouvu? Kdo s kým ji uzavřel? Jestli jste se v pracovní smlouvě dohodl o vysílání na pracovní cesty, nemůžete pracovní cesty odmítnout.
doplněno 07.10.13 21:46:Změna majitele firmy sama o sobě není důvodem k uzavření nové pracovní smlouvy. Často se mění pouze vlastník, vše ostatní zůstává při starém, nový majitel přebírá veškerá práva i povinnosti od předchozího majitele, a to včetně stávajících zaměstnanců a pracovních smluv (nejde o ukončení původního a uzavření nového pracovního poměru).
Škoda, že jste si smlouvu před podepsáním důkladně nepročetl. Nyní Vám podle mne zbývají dvě možnosti: - smířit se se situací - rozvázat pracovní poměr výpovědí nebo dohodu.
Zvolíte-li druhou možnost ve lhůtě do dvou měsíců od účinnosti přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů nebo nabytí účinnosti přechodu výkonu práv a povinností z pracovněprávních vztahů, můžete se u soudu domáhat určení, že k rozvázání pracovního poměru došlo z důvodu podstatného zhoršení pracovních podmínek v souvislosti s přechodem práv a povinností z pracovněprávních vztahů nebo přechodem výkonu práv a povinností z pracovněprávních vztahů (ZP, § 339, odst. 1).
V takovém případě byste měl nárok na odstupné (ZP, § 339, odst. 2).
___ Odkazy (zákoník práce):
Přechod práv a po/... (§ 338 a další)
Odstupné (§ 67)
Podepsal jste souhlas vysíláním na pracovní cesty( pod tím se rozumí montáž ap ) nikoli práce stabilně v jiném závodě . Ovšem pokud Vás zaměstnavatel vyšle na pracovní cestu na rok do Tramtárie , tak jet musíte . Ve smlově byste měl mít místo výkonu práce . Pokud máte konkrétní misto ve smlouvě , tak po vás nemůže zaměstnavatel požadovat abyste pravidelně pracoval v v jiném závodě , ovšem pokud tam máte celou ČR, tak může.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.