Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
na vnitřní straně stehna se mi udělal takový ten tvrdý pupínek, který nechce dozrát, ani nejde vymáčknout a šíleně bolí. V noci z neděle na pondělí a z pondělí na dnešek jsem na něho aplikovala černou mast a pak jsem to zalepila, abych tu černou mast ve spánku o něco neotřela. Dnešní stav pupínku je následující, vizte foto. Je tvrdý, ma nafialovělou barvu v průměru asi 0,5 cm.
Rozhodla jsem se, že s tím dneska raději zajdu k obvoďačce, ale má až do 15:00 h. Tak jsem to chtěla hodit sem, co na to říkáte? Myslíte, že mi předepíše nějakou jinou mast nebo řekne, že mám pokračovat v černé masti nebo mě to rozžízne (vymáčkout to nejde, zkoušela jsem to). Nebo mě pošle na kožní či chirurgii? Chci slyšet jen váš názor, k té doktorce půjdu na 100 %... Díky.
Dobrý den. Já bych pouze zkontrolovala, jestli tam nemáte klíště. Pokud ne, nechala bych pupínek v klidu. Ničím bych ho nenatírala ani nepřelepovala. Bolest a fialovou barvu dle mého názoru způsobily nešetrné pokusy o vymačkávání.
Dobrý den, nechal bych ten pupínek "dozrát". Potom vymáčknout, dezinfikovat a zalepit, aby to nekrvácelo. Paní doktorku bych s tím neobtěžoval, ale jestli máte dojem, že je to závažné, tak si tam dojděte. Zdravím!
doplněno 10.09.13 09:44:Jo jo, jak je uvedeno, Vy jste ho mačkala dříve, než měl bílou "čepičku" a tím se podebral.
doplněno 10.09.13 09:48:To je Váš první pupínek? Když se "podmáčkne", tak to teď bude trvat to zrání déle, ale dočkáte se.
Možná "nevykvete" a udělá černou tukovou tečku - ta jde potom také vymáčknout.
doplněno 10.09.13 09:57: Tak si dojděte k té doktorce a pak napište, jak postupovala - léčba nebo operace . Ale možná Vás jen uklidní a neudělá nic.
No, tak snad to bude dobré a bez řezání. Já bych tomu říkal "zapouzdřený beďar", který snad "vykvete".
Díky moc. Já bych ho ráda nechala dozrát, ale on zrát jaksi NECHCE. Nějak se mi prostě ten pupínek nezdá...
doplněno 10.09.13 09:51: Není to můj první pupínek, takových už jsem měla, myslím tech pupínků, ale nikdy nebyl tak fialový a tvrdý. Vždycky na tyto pupínky zabrala černá mast, na jednu noc a byl pokoj. Ale teď?
Jo, díky, to hodlám udělat. I kdybych měla být za hypochondra... Pro můj vnitřní klid.
ahoj, tygříku.
- můžete ještě zkusit ca 3%-ní jodovou tinkturu - přiložit nasáklou vatičku a ca 1-2 minuty nechat působit - pokud se spálí kůže - nevadí - ale - pokud je pupínek tvrdý - nejlépe vyříznout -!
Coldo, díky za radu. Toho vyříznutí se poněkud děsím a vůbec si neumím představit, jak by to mohlo probíhat. A to bude dělat praktický nebo nějaký spešl doktor?
Ahoj - asi by to dělali v nějaké chirurgické ambulanci. A vůbec se nemusíte bát - je to malé - a po lokální anestezii nebudete vůbec nic cítit-! Už mi něco podobného taky dělali - jenom jsem měla "bouli" na zádech - a daleko větší.
- pokud to není hnisavé - tak Vám žádná tintura nepomůže - taky to může být nějaký tukový miomek. No, přeju hodně štěstí. Marcela.
Takže byla jsem u té doktorky, dívala se na to, mákla na to, jestli prý nemám zimnici nebo třes... Doporučila pokračovat v černé masti, přes den mazat heparoidem, kvůli tomu, že je to fialové. Ke konci týdne se mám ukázat, když se to zapouzdří nebo ohraničí, bude PRÝ ŘEZAT! Ale snad to nebude nutné, podle ní se to snad vstřebá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.