Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, pokud doktorka určila datum početí podle poslední menstruace na 5.4 a kluk s dívkou spal mezi 16 až 22.3 pak už ne...(pak sní mohl spát kdokoliv jiný) může být on otec? ona porodila dvojčata 19.11...myslíte že by se doktorka sekla s datumem početí o 14dní když je to vypočítané podle poslední menstruace? děkuji za odpověd...
Pokud se nevezmou, ani společně nedorazej na souhlasné prohlášení na matriku, proběhne soudní řízení, kde se bude určovat otec dítěte ( návrh může podat matka, otec, příp. za dítě orgán sociálně právní ochrany dítěte). Co radit, jestli je to jeho, tak platit musí a bude, na to už je pozdě
Jenže ona je běhna a myslím si že neví ským to má tak ukázala na jednoho znich. neurčila ho jako otce na matrice ani jinde...a o testy se ona nehlásí jen prohlasila že toho kluka zničí...sem tam se připomene a snaží se mu rozbít vztah... ale o testy nestojí a on samozdřejmě taky ne kdyby se to náhodou potvrdilo... jde o to jestli může být otcem když je to datum početí na 5.4 a on sní spal 16-22.3...Ona má chlapa kterej se o ni a ty děcka stará tak nevím jestli si myslí že sou taky jeho nebo jak to je...
Niky, na tohle se nedá jinak odpovědět, než že ten dotyčný neměl s tou "běhnou", jak ji nazýváte, spát! A podle toho, co píšete, to nebyl jednorázový úlet. To je potom riziko nejen otěhotnění, ale i další např. zdravotní. Takže opravdu nevím, co chcete slyšet. Ta Vaše otázka je spíše pro gynekologa. Ale jak už zde bylo řečeno, průkazné by byly testy a při pozitivním určení otcovství samozřejmě i s povinností platit výživné. Pokud žádný z nich jak říkáte nestojí o určení otcovství, tak to nemá cenu řešit. Laicky se domnívám, že to není tak velké rozpětí, že může i nemusí být skutečným otcem. Počítám s tím, že se Vám nebude moje odpověď líbit, ale bohužel! Taková jsou nepsaná pravidla Poradny, že odpovídáme podle našich znalostí a zkušeností a ne podle toho, co chce tázající se slyšet.
Zákon hovoří tak,že pokud žena označí někoho za otce dítěte,bude za otce pokládán i úřady a platit na dítě.Pokud s tím nesouhlasí,požádá o zrušení otcovství.Soud o DNA testu rozhodne.Pokud má žena manžela,dítě je manžela i kdyby se prokázalo,že je jiného.Soud opět rozhoduje o změně otcovství i změně jména dítěte.
JABRAKA
tot se stalo již v době našeho vztahu...jenže ona tvrdila že je otec a že půjde k soudu atd...a nic...nechala to být jen se sem tam ozve mě aby mě trápila a le k soudu nebo jinam to nehnala...a každý měsíc se ptáme na městském uřadu jestli bylo podáno nevím jak se tomu ted říká prostě o tom otcovství ma na to čas půl roku po porodu určit otce ale ona to neudělala...takže to znamená že pokud ho neurčí někde v papírech do půl roku po porodu pak už má smůlu a nemůže?vím od právničky že může půl roku po porodu ale co pak?
Niky a to už je poslední, co pro Vás mohu udělat, protože to hlavní, už je jenom a jenom na Vás! xxxxxxxxxx
První domněnka otcovství
Za otce dítěte se považuje manžel matky. To platí za situace, kdy se dítě narodilo buď za trvání manželství (byť by to bylo třeba hodinu po svatbě) nebo ve lhůtě 300 dnů po zániku manželství např. rozvodem nebo smrtí. To občas způsobuje problémy, neboť se stává, že žena otěhotní s jiným mužem třeba ještě v průběhu rozvodového řízení a před porodem se sice ještě stihne rozvést, ale už se nestihne znovu vdát a dítě porodí před uplynutím 300 dnů po rozvodu. V takovém případě se za otce dítěte považuje bývalý manžel matky dítěte a otcovství lze vyloučit jen žalobou o popření otcovství.
Druhá domněnka otcovství
Pokud se dítě narodí mimo manželství a mimo třísetdenní lhůtu po rozvodu manželství matky dítěte, považuje se za otce dítěte ten muž, který to o sobě zároveň s matkou dítěte prohlásí. V praxi to funguje tak, že novopečení rodiče, kteří nejsou sezdáni, se společně dostaví buď na matriku nebo k soudu a tam společně prohlásí, že otcem narozeného dítěte je právě ten konkrétní přítomný muž. Musí se tedy jednat o prohlášení souhlasné, nestačí, aby se sám muž za otce označil. Pokud by jeden z rodičů dítěte byl nezletilý, musí být prohlášení učiněno vždy před soudem (tedy nestačí prohlášení na matrice). Souhlasným prohlášením lze určit i otcovství dítěte, které se ještě nenarodilo, ale bylo již počato. To je výhodné pro nastávající maminky, které se bojí, že by tatínek mohl chtít ze svých povinností vycouvat, a proto ho přesvědčí k prohlášení ještě před narozením dítěte. Je však třeba prokázat, že žena již je těhotná.
Třetí domněnka otcovství
Pokud otcovství nebylo určeno ani jedním z předchozích způsobů, přichází na řadu práce soudu, který v řádném řízení otcovství určí. Řízení se zahajuje žalobou, kterou může podat matka dítěte nebo muž, který o sobě tvrdí že je otcem dítěte nebo dítě samotné. Dítě, pokud je nezletilé, samozřejmě nepodává žalobu samo, ale prostřednictvím zástupce, kterého může určit soud.
Při určování otcovství se vychází z pochopitelného předpokladu, že za otce se považuje muž, který měl s matkou dítěte pohlavní styk v době ne méně než 180 dnů a ne více než 300 dnů před porodem, pokud to závažné okolnosti nevylučují. U soudu proto nejprve probíhá dokazování, zda muž s matkou dítěte opravdu v uvedené době souložil. Takové dokazování zpravidla není dostačující pro rozhodnutí o tom, zda konkrétní muž je otcem dítěte a proto se přistupuje ke znaleckému posudku z oboru genetiky, který s téměř stoprocentní jistotou určí, zda muž skutečně otcem dítěte je.
bohužel nevím kdy přesně se rozvedla...ale ikdyž sem počítala od 1ledna tak bohužel to vychází na 324dní ...už jsem z toho zoufalá...asi si změnime telefoní čísla a nejlíp bych se i přestěhovala...
Pokud ona neprokáže ,že děti jsou jeho a to neprokáže jinak než testy DNA /když je ona nechce,tak asi ví,proč je nechce/,tak je to tvrzení proti tvrzení.Ona bude tvrdit :Jsou jeho a on : Nejsou.Buď se bude bránit anebo bude platit třeba i na cizí dítě.
Přidávám se k názoru Lidky tj.Každý je svého štěstí strůjce a měl by si rozmyslet s kým do té postele leze a jké to může nést následky.
PS:Když jsem tak četla všechny ty Vaše odpovědi napadlo mne kolik asi je těch "tatínků" .
doplněno 13.03.09 17:49:Prostě a jdenoduše :Kdyby si matka těch dvojčat byla 100% jistá s jeho otcovstvím,nechala by si testy udělat,ba by je přímo žádala.Takhle se mi zdá,že jí jde jen o to,jak z vašeho přítele vytáhnout peníze.
Jeho postoj mi také nejde moc pochopit.Že by neměl ještě k bývalé dořešený vztah?
platit určitě nebude dokud by nedošlo na testy a ty to nepotvrdily...tatínků může být hromada už jen proto že v den udajného početí byla zábava a ona se tam zřídila a došla domů v 6 ráno... takže tatínků může být hromada.myslím si že neví ským to má tak to zkouší na někoho hodit...ten s kterým žije ji to asi spolknul...ten můj ne a tak se brání...nereaguje a všechny sms výhružky atd. ukládá do počítače kdyby došlo na soud...dalo by se ji obvinit z křivýho nařčení atd...
Pokud Vás otravuje jen přes ten telefon asi bych skutečně zvážila výměnu čísla.U některých telefonů jde nastavit zákaz přijímání hovorů a sms z určitých čísel -to jsem slyšela,ale víc o tom nevím.Jestli to jde žalovat nevím,ale asi ano.Nikdo nemá právo někoho stále otravovat se svými doměnkami,když navíc ani nechce podstoupit zkoušku na důkaz svého tvrzení.
Teoreticky to může být i jeho, ale jestli spala i s jinými muži tak bych taky doporučila testy DNA. Ty to bud potvrdí nebo vyvrátí.
No právě ty tesy potvrdí nebo vyvrátí...jenže jí o testy nejde ona je zpokojená má přítele a ten se stra...ona ho chce jen zničit proto nestojí o testy a furt se jen připomíná a otravuje...a nutit ji do testu?on o ně taky nestojí... asi jediná kdo chce mít klid sem já...ale to je všem fuk.
Tak to není co řešit, když oba nechcou tak at na ty testy nechodí. Nechápu proč ona pořád otravuje... Kdybyse udělaly ty testy tak bude klid - bud se to vyvrátí nebo potvrdí
otravuje aby nás rozeštvala...říkala že děckám nebude kazit život ale bude se sem tam ozývat a ty děcka i bez důkazů štvát na něj...
Podle uvedených dat se nedá nic určit, zejména pokud nemáte k dispozici detaily porodu. Zcela přirozený porod v tomto časovém rozpětí je ale běžný, takže jen podle těchto údajů otcem být může (z mé třicetileté gynekologicko-porodnické praxe). Jenom bych doporučil nenazývat onu dámu "běhnou" ani ničím jiným, pouze riskujete žalobu za urážku nebo pomluvu a dovolte mi připomenout, že k početí bylo zcela jistě zapotřebí obou dvou. Jestliže otcem je, platit by měl. Tak to chodí a říká se tomu zodpovědnost za své činy.
podrobnosti o porodu neznám jen že porodila dva kluky 19.11. jde spíš o to že chlapa co se o ni postará si našla a nic jim nechybí a testy nechce...jen mě a přítele otravuje a vnucuje mu to že je otcem...ikdyž to může být kdokoliv jiný ským potom spala...příjde mi že jediný kdo chce mít klid a stojí o testy jsem já... založit totiž rodinu a čekat kdy příjdou dva kluci a řeknou ahoj tati na to nemám nervy...
Tak se asi přítel bude muset zachovat jako chlap, a až mu zase bude chtít ona dáma jak vy říkáte otravovat život, bude jí muset říct, že je ochoten podstoupit testy, pokud s tím ona nebude souhlasit, že si o ně zažádá sám. Pokud si přítel dotyčné myslí, že jsou děti jeho, asi dáma vezme zpátečku, pokud ne, a potvrdí se, že děti jsou Vašeho přítele, budete se s tím muset vyrovnat a udělat co je správné.
Jenže co je správné? + rodina přítele do toho vrtat nechce aby k testům nedošlo a náhodou otcem nebyl...nevím co si myslí její přítel...bohužel ho neznám.nevím co je to za chlapa který živý ženskou s cizíma dvojčatama...bud mu řekla že sou jeho nebo ho nechápu...
Niky, pěkně prosím, Vy to stále omíláte jako kolovrátek a nepřipustíte jiný názor, než ten, který byste chtěla asi slyšet. Hodně lidí se k té Vaší otázce už vyslovilo, prakticky všichni Vám, resp. Vašemu příteli doporučili testy otcovství. To je v dnešní době jediná a správná odpověď na Vaší otázku, jestli Váš přítel je a nebo není otcem dvojčat. Dokonce se Vám k tomu vyjádřil i odborník - gynekolog. Já si myslím, že opravdu víc čekat nemůžete od Poradny. Že jste z toho nešťastná, to je přeci pochopitelné. Ale s tím se musíte opravdu srovnat sama a zvážit, zda i případně s tímto závazkem budete dál se svým současným partnerem. A jestli došlo k početí v době Vašeho vztahu, tak si myslím, že se nad tím musíte opravdu zamyslet. A jestli k tomu došlo před Vaším seznámením, vezměte to jako fakt, který se stal a možná ponese nějaké následky. Já osobně bych chtěla mít jasno, protože není žádná legrace platit výživné na dvě děcka. Když to nebude jasné dneska, určitě to bude příčinou dohadů v pozdější době. Já osobně bych s tou nejistotou do vztahu nešla. Ale jak říkám, neznáme všechny okolnosti, pouze pohled z Vaší strany, který není určitě objektivní a je poznamenán nejen Vaším zklamáním, ale i určitou zlobou. A já osobně nejvíc už nyní lituji těch malých dvojčátek, které nemají už dneska úplně jasnou budoucnost. Ale snad se to všechno v dobré obrátí, pokud si dospělí udělají mezi sebou pořádnou "inventuru". Dobrý večer!
Třeba je to prostě chlap, který ji miluje i s cizími dětmi, A co je správné? To Vám neřeknu, to si musí každý srovnat se svým svědomím, jen vím, že kdyby mého přítele nějaká žena označila za otce svých dětí, k testům bych ho " dokopala " , už jen proto, abych se tou myšlenkou nemusela trápit. Copak ve Vás nehlodá červíček pochybnosti?
jenže o ty testy stojím asi jen já on ne, ona ne a jeho rodina taky ne takže ho těžko někam dokopu...pochybnosti hlodají tím víc že otravuje ale ona vyhrožovala že ho zničí...
Čím ho zničí? Přestávám tomu rozumnět. Pokud na testy půjde, a ukáže se, že otcem není, je vše vyřešeno. Pokud se ukáže, že otcem dvojčat je, budete to muset přijmout jako fakt. Příteli nevadí, žo ho jak říkáte otravuje a vyhrožuje mu? Jestli mu to vadí , pak jediná možnost, jak to vyřešit, je trvat na testech, jinak se v tom budete " plácat " dokud to onu dámu neomrzí.
Nerozumím Vaší poznámce... "aby k testům nedošlo a on náhodou otcem nebyl"... Testy by vyřešily všechno. Přece si přítelova rodina nemyslí, že když testy nebudou, není otcem? Jednou to určitě přijde na přetřes, nechápu strkání hlavy do písku.
to já vím ale jeho rodina se v tom nechce moc vrtat aby k testům nedošlo a nemusel nést následky...kdo by testy chtěl jsem jen já ale taky se toho bojím a to moc...zjistím si kdy řesně se rozvedla a pokud to bude do 300dnů tak až se příště začne a bude otravovat tak jí předhodím že podle zákona sou bejvalího manžela a at neotravuje...jinak se zblázním.
Přeju vám hodně štěstí při řešení této věci. Jediná dobrá volba by byly testy. Mohla byste zkusit příteli vysvětlit, že před odpovědností by neměl utíkat, není to dobrý vklad ani pro život s vámi. A pokud se otcovství nepotvrdí, máte definitivně po starosti. Zbytečně se zabýváte tím, kdy porodila a kdy se rozvedla... pokud je váš přítel otcem, měl by se k tomu postavit jako muž. A záleží jenom na vás, jestli s ním do toho půjdete. Uvědomte si, že tak jak se vyhýbá zjištění pravého stavu v tomto případě, mohl by se vyhýbat i v případech týkajících se vás a vašeho společného života. Možná potřebuje oporu, ujištění, že ho v tom nenecháte... a jestli cítí, že byste se od něho odvrátila, nechce radši pravdu zjistit. No, držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.