Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co když ztratím bezkontaktní platební kartu?

Od: jasan® odpovědí: 5 změna:

Staré platební kartě byla ukončena platnost a tak jsem si vyzvedl v bance novou ale již bezkontaktní-tj.do 500Kč stačí pouze přiložit a nemusí se zadávat PIN.Co se asi stane když ji někdo ztratí?Měla by se hned zablokovat ale mezitím s ní může někdo opakovaně platit.Má někdo zkušenosti se ztrátou karty?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

Když zjistíte že jste ztratil platební kartu tak okamžitě zablokovat..

rnk*
hodnocení

0x

To je jeden z důvodů proč jsem si odmítnul převzít novou bezkontaktní kartu. Banka mi poslala dopis, že ukončuje platnost starších karet (platnost na ní je ještě rok) a že si mám vyzvednout bezkontaktní. Já to neudělal a kupodivu karta funguje stále. Když ji bloknou změním banku.

Dalším důvodem je to, že zločinci brzy budou mít přenosné bezkontaktní terminály a budou si stahovat platby třeba v tramvaji. Takové zařízení již bylo úspěšně odzkoušeno. Že zatím nebylo zaznamenáno použití zločinci nic neznamená. Já jsem slyšel o kopírování karet 3 roky předtím, než se o tom poprvé veřejně mluvilo. Také jsem tomu nevěřil. A dnes je to běžné.

aaaaaa*

já tedy nevím, ale neodejdou náhodou peníze na účet? Tedy by zločinec musel mít smlouvu s bankou aby peníze ukradené přes kapsu v tramvaji dorazily na jeho účet.

ingdezogondolan*

To nebyla možnost zažádat si o kontaktní, že jste měnil banku?

rnk*

Nebyla. Prostě už tahle banka vydává jen bezkontaktní. Zatím jsem banku nezměnil, protože tu kartu fakticky nezrušili.

K pochybvnostem o zločincích. To si vážně myslíte, že je problém zřídit firmu na nějakého bezdomovce a zařídit na něj smlouvu s bankou o platbách kartou? Vždyť už 20 let si takto podvodníci berou úvěry u bank. A u úvěru se to prověřuje ještě důkladněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]