Nejste přihlášen/a.
zdravím vás, stále dokola už mě to nebaví, před 14 dni jsem dostala antibiotika Ospen 1500, všechny poctivě dobrala,(ve čtvrtek poslední ) v pátek lehké škrábání v krku a dnes? krk v jednom ohni, pomalu lezu po stropě jak to šileně bolí-nateklé uzliny bílé fleky prostě klasika, a proto se vás ptám jak je to možné? nechodím k dr. každý měsíc byla jsem tam pro antibiotika cca před 2 lety. příjde mi jako kdyby předešlá atb jen potlačila příznaky.. stalo se vám to už také?
Zdravím. Proč, to Vám neřeknu, jsou lidé, co nemají za život ani jednu rýmu a jiní jsou nemocní v kuse. Čím víc do sebe člověk cpe atb, tím víc mu odchází přirozená imunita.
Doporučím ale sprej do krku i nosu Bioparox, seženete bez předpisu, je určený na vracející se a chronické obtíže dolních i horních cest dýchacích a také na záněty a bolesti v krku. Také podporuje imunitu. Je opravdu dobrý.
Dobrý den, když sem byl ještě malý štěně tak mi našli v krku streptokoka, měl sem neustále angíny, nějakej rok míň a nějakej rok pořád. Loni už to bylo k neunesení, bylo mi 21 let a ať bylo léto nebo zima tak sem měl snad každý měsíc angínul. Doktorka mi dávala pořád silnější antibiotika ale vždy se mi to po pár týdnech vrátilo. Nakonec mě doktorka poslala se nechat hospitalizovat do nemocnice aby mi píchali penicilin a pendepon, sice mi bylo blbě ale nemohl jsem si dovolit v práci moc marodit, takže jsem se hospitalizovat nešel. Moje tchýně měla osvědčeného léčitele. Já v toto vůbec nevěřil, prostě co nevyřeší lékař nevyřeší nikdo. Už mi ale nic nezbývalo tak jsem za léčitelem jel. Ten mě prohlídl nějakou tou virgulí a pak mi namíchal čaj jen z bylin. Nevim jak je to možný, ale za tři dni bez prášku, jen s tímto čajem sem byl v pohodě. Od té doby jsem angínu neměl, už je to rok a něco a jen dvě malé chjřipky, ale žádné nateklé mandle a pod. Kdyby jste měla zájem pošlu kontakt.
A dělal Vám lékař výtěr z krku? Také jsem si v létě myslela, že mám po 14ti dnech znovu angínu, ale podle rozboru bylo vše OK a dle lékařky na ORL jsem měla na mandlích afty. Nicméně příznaky stejné jako u angíny a bolest taková, že nějaká trapná kloktadla nezabírala, dokonce ani sprej s lidokainem, brát jsme si musela analgetika. Přešlo to po pár dnech samo.
Nestává, nenechávám jakékoli zaškrábání v krku bez povšimnutí a použiji Stopangin (v rozstřikovači). Je volně v prodeji, a možná i díky němu jsem si nemusel tělo ničit antibiotiky už mnoho let...
doplněno 08.09.13 10:44: Chápu a souhlasím, že ani Stopangin neín všemocný.
Antibiotika sama o sobě mají mnoho variant, a lidské tělo na ně reaguje různě. Pamatuji že mi kdysi dávno lékařka naordinovala Tetracyklin a po dvou dnech musela nasadit jiný typ, protože původní léčba mi totálně rozhodila trávení i přes dodržování všech dietetických doporučení.
Možná zrovna Vaše atb ve Vašem těle nefungovala přesně tak, jak by měla, sdělte tuto skutečnost lékaři, snad Vám pomůže jinými léky.
Přeji brzké uzdravení!
Hope, stopangin používám již leta, a spoustu angín jsem tím odvrátila, ale tahle byla tak agresivní že ani stopangin nepomohl, stříkám si ho ale i tak abych vůbec vydržela do zítra k dr. myslím že kdyby jeho nebylo nezbyla mi tam ani dírka na dýchání( nadneseně) také nejsem zastáncem atb vyhýbám se jim jak to jen jde.. ale někdy prostě není jiná možnost.
Dobrý den, hodně špatná imunita značí zanesená střeva - zkuste načas (tak 2 týdny - čím déle tím lépe) omezit, nebo úplně vyřadit z jídelníčku sladký, mléčné výrobky, mouku.., a zobat vše jen v přírodním stavu - zeleninu, müsli, povařené maso bez koření... Na internetu je spousta návodů, myslím, že to stojí za to to zkusit, já sama si takovou očistu dávám jednou ročně, a nemocná nebývám.
Taky něco podobného pravidelně každý rok dělám, především na jaře - taková jarní očista je skvělá. Člověk má pak po zimě mnohem víc energie Já si k tomu dělám různé čaje, dělám si odvary z čerstých kopřiv, i když ji teda zrovna nemiluju. A taky beru probiotika od valosunu. I když si stravu hlídám,tak mě občas zlobí zažívací potíže a právě probiotika mi tento problém dokážou vyřešit a cítim se zase dobře. mohla bych to řešit asi i kefírem a nebo jogurty,ale ty bohužel nedokážu pozřít,takže to řeším doplńky z lékárny. Ale nepřipadám si tak blbě, když se jedná o přírodní produkt
Já jsem na angíny hodně trpěla, když jsem byla malá. Tenkrát mi kvůli tomu vzali i krční mandle, trochu se to zlepšilo, ale sem tam jsem nějakou tu angínu stejně chytla. Přestalo to v podstatě až v dospělosti, najednou jako když utne. Jenže asi před třemi lety se zase začaly vracet, protože dítě mi začlo chodit do školky a nosilo mi všechny možné bacily domů. Angín jako takových se asi nikdy nezbavím, ale pomohly mi aspoň trochu probiotika, nejspíš, že se mi aspoň trochu zvýšila imunita, takže jsem nebyla tak náchylná. Navíc byly levnější, než nějaké ty přípravky na imunitu, co se prodávají, kupovala jsem ji biopron premium, což jsou jedny z těch levnějších probiotik a zabral mi výborně, takže bych to zkusila nejprve řešit přes tu imunitu.
Ahoj "kytičko777"
- když jsem byla malá, trpěla jsem častými hnisavými anginami . Asi v 10-ti letech mi vzali krční i nosní mandle - a od té doby NIC !
No, tenkrát (kolem r.1956) to na "komunistické" breberky spolehlivě zabralo, taky jsme tehdy byli asi odolnější - zřejmě nebylo kolem nás a v nás tolik chemie, jako dnes. Přeju hodně úspěchů. Marcela.
doplněno 23.12.13 01:13:reaguju na další odpovědi - já fakt od té doby nemám nic, - taky mi přestaly i časté záchvaty zánětů slepého střeva - i když to s anginami asi spojovat nelze.
Neodvážím se hádat, co je příčínou, asi jsme tenkrát nebyli tak "cimprlich" , jako jsou děti dnes - popelili jsme se se zvřaty, milovali jsme je, líbali se s nimi, spali jsme s nimi - a nic ! Tak nevím - dnešní děti by asi většinou zemřely.
Odjakživa jsem měla ráda myši - při jejich "odlovu" mne několikrát pokousaly - ale vždycky mi chcíply - doteď nevím proč. i Dávala jsem jim jenom zrní a vodu, Neměla jsem nikoho, kdo by mi poradil - No. tento příspěvek sem nepatří - nechala jsem se poněkud "unést" . Děkuju za pochopení, Marcela.
No jo ale říká se, že komu vezmou krční mandle, ten se sice zbaví angín, ale pak má takové nemoci, o kterých se mu s mandlemi ani nesnilo. Protože mandle jsou taková bariéra a vše zachytí. Moje máma od dětství mandle nemá a nyní mívá každou zimu několik měsíců bakteriální záněty hrtanu. Zkrátka je nemocná stejně, akorát to jde víc do hloubky.
Souhlasím. Před 5 lety mi vzali mandle a mám stejně každou zimu zánět hrtanu. Tuto zimu už po čtvrté.
Hlavně se pořádně oblékat a neprochladnout!
Doporučil bych Vám koloidní stříbro.u nás doma to zabírá na vše.(kromě zlomené nohy).Honza. užíváme při potížích nebo při příznacích nachlazení a pod.
Honzo, můžete mi hodit odkaz, co přesně používáte? Klidně i do vnitřní pošty. Těch přípravků je mnoho, cenově se dost liší a nevěřím, že zabírají všechny stejně. Děkuji.
Moje vnučka měla podobné problémy,plný krk a teploty,ant.nezabrala.Po 3 týdnech jí udělali testy na mononukleozu a měla ji.V tom případě nezabírají antibiotika.Nevím,kolik Vm je roků,ale vnučka je téměř dospělá a říká se tomu nemoc z líbání,ale může se chytit i jakkoli jinak.To mně jen napadlo když popisujete potíže.
Angína se mi vracela docela často. Pokaždé to bylo stejný. Doktor, antibiotika, klid na lůžku. Pak mi kdosi poradil nějaký Bactoral. Zkusil jsem ho a pomohl mi. Angínu jsem vyléčil a zatím se nevrátila.
Angina, neboli zánět mandlí, souvisí s ledvinami. Opakovaná antibiotika situaci zhoršují, jelikož vybijí i prospěšnou mikrofloru ve střevě, která "vyrábí" B vitaminy. Víc pijte, užívejte B komplex a probiotika a omezte mléko a výrobky z něj.. Koupila bych si kapky Drags Imun a po dobrání dlouhodobě užívala přírodní preparát Renol v menším množství, než je doporučený počet kapek, třeba jen 4 kapky denně nalačno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.