Nejste přihlášen/a.
Dobry den,muze mi nekdo poradit?Chci si vzit hypoteku na byt v panelovem dome,jako remeslnik zivnostnik resim kazdym rokem nedostatek nebo vubec zadnou zakazku v zime spise tak od 1.ledna.Vetsinou jdu na 3 mesice na Urad prace abych prezil nejak zimu a v breznu opet zaciname. Jde mi o to jestli jako clovek ,ktery ma hypoteku kde je mesicni splatka kolem 5000 mam narok na nejaky prispevek na bydleni atd.
Příspěvek na bydlení slouží k úhradě nákladů bezprostředně souvisejících s bydlením (nájem, fond oprav, vodné + stočné, odpady a případně energie). Neslouží k úhradě splátek hypotéky.
Podle mne je i otázka, zda byste hypotéku získal, pokud jste pravidelně každý rok přes zimu bez práce.
Více informací k příspěvku na bydlení (Pozor: Vašeho případu se týká druhá tabulka normativních nákladů - těch nižších.)
doplněno 08.09.13 15:21:Podívejte se na ten odkaz výše, najdete v něm podrobné informace k příspěvku na bydlení.
Ještě doplním, že na příspěvek na bydlení má nárok domácnost, u níž 30 % (v Praze 35 %) příjmů nepokrývá náklady na bydlení. Příjmy všech osob tvořících domácnost se posuzují společně.
Příspěvek na bydlení se přiznává ve výši mezi zmíněnými 30 (v Praze 35) % a normativními náklady na bydlení (ty se odvíjejí od velikosti obce a počtu členů domácnosti).
Ano sance by byla ziskat hypoteku,to uz mam overene.Ja chtel jen info jestli jsou nejake prispevky mozne,vlastne ne kazdou zimu jsem bez prace,jen se bojim nouze ze prace by nebyla,ale to uz by se dalo nejak prezit ty tri mesice pokud by mi prispely alespon na ty vydaje jak pisete,nejake penize se daji i prez sezonu usetrit neni to ale zadny zazrak:-/ ta financni krioze je fakt znam drive byla prace porad clovek se nezastavil ,dokonce jsme chodily z jedne zakazky na druhou v jeden den a dellao se treba do sedmi...dekuji za info
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.