Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím nevíte někdo, jestli se musí hlásit na úřad práce pouze v místě trvalého bydliště? Jsem z Moravy a pracuji v Praze. Nemůžu se hlásit v místě posledního zaměstnání?
Informace o možnostech zaměstnání a volných pracovních místech může fyzická osoba požadovat u kteréhokoliv úřadu práce (§ 19 zákona o zaměstnanosti).
Ale § 24 téhož zákona: Uchazečem o zaměstnání je fyzická osoba, která osobně požádá o zprostředkování vhodného zaměstnání úřad práce, v jehož správním obvodu má bydliště, a při splnění zákonem stanovených podmínek je úřadem práce zařazena do evidence uchazečů o zaměstnání.
Samozřejmě podporu by Vám přiznali taky jenom na místně příslušném ÚP, protože podpora náleží "uchazeči". A uchazečem můžete být jen na ÚP, v jehož obvodu máte bydliště.
Děkuji za odpověď. Takže mi nezbývá nic jiného, než dojíždět za nemalé peníze na úřad do Hodonína i když jse pracovala na Praze 4. Ty úřady nám tedy moc nepomáhají, když přijdeme o práci-byla jsem zaměstnaná na dobu určitou, neustále prodlu¨žovanou o 6.měsíců. Čímž se zaměstnavatel vyhnul odstupnému a mě teď nezbývá nic, než dojíždět na úřad práce, neboť výpověď je okamžitá-neprodloužil smlouvu.
Dobrý den,požadejte Uřad prace v miste trvalém tedy na Moravě a by požadaly uřad v Praze jestli by jste nemohl docházet tam.
Určitě to v praze schválí.
Zažil jsem něco podobného. Měl jsem jezdit z J.Čech na Moravu.
připrav se minimálne na 2-3 jízdy na Moravu.
Vyplníš ty jejich evidence a musíš dodat zápočtový list, potvrzení o výši čistého příjmu. Podpora se ti bude počítat ode dne, kdy se tam zaeviduješ. Cca za týden až 14 dní si tě pozvou, kde ti dají na papíře výši podpory. Pak se můžou tvoje papíry z Hodonína přesunout do Prahy, Ovšem, pokud s tím v Praze budou souhlasit. To jsou minimálne 2 jízdy. Z vlastní zkušenosti vím, že Nikoho nebude zajímat, že jezdíš až z Prahy a že jedeš několik hodin tam a pak zpět. Kolik tě to stojí atd...
Já jsem to vzdal a raději jsem si předělal trvalej pobyt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.