Nejste přihlášen/a.
chtěla bych se zeptat jestli si můžu přividělat při pracáku,od října mi neprodlouží zaměstnavatel smlouvu, tak půjdu na pracák,ještě bych se chtěla zeptat kolik budu dostávat od pracáku peněz, moje průměrná mzda je 11000kč, děkuji moc Pašková
Během evidence na ÚP můžete vykonávat pouze nekolidující zaměstnání. Tj. zaměstnání, které Vám nebude bránit v hledání nového zaměstnání ani v poskytování součinnosti ÚP a s výdělkem/odměnou do 4.250 Kč. měsíčně.
Protože není možný souběh podpory a přivýdělku, zastaví se na dobu nekolidujícího zaměstnání výplata podpory. Výplata podpory bude pokračovat po skončení nekolidujícího zaměstnání.
Splníte-li podmínky pro přiznání podpory, bude výše podpory první dva měsíce ve výši 65 %, další dva měsíce 50 % a po zbytek podpůrčí doby 45 % průměrného čistého výdělku.
Skončí-li zaměstnání v říjnu, půjde o průměr za 3. čtvrtletí (za měsíce červenec až září 2013).
___ Více informací najdete v právech a povinno/... (portál MPSV).
doplněno 05.09.13 23:44:Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti § 25, odst. 3 Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
a) výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
b) výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.
___ Od 1. srpna 2013 se minimální i minimální zaručená mzda zvýšila na 8.500 Kč, což by se samozřejmě mělo promítnout i do nekolidujícího zaměstnání.
Musím jen poopravit vydělek nesmí přesahnout 4000Kč/měsíc (na mě je to tvrdě vyžadovano)
doplněno 06.09.13 08:15:Děkuji ze upozornění praxe u nás je taková jak jsem psal aspon vím jak se bránit
ivzez: (zdravím) : jen bych doplnil, něboť to je velmi důležitá věc a podstatná, že záleží na věku žadatele. tzv. zbytek podpůrčí doby je rozdělen na tři období 1, 4 a 7 měsíců odstupňované právě podle věku.
.
Tohle se nesmí z kontextu vytrhnout. Jinak je to přesně jak píšete.
.
Přeji hezký den
doplněno 06.09.13 07:11:Pacourek: Zde bych si nebyl jist, neboť jak píše ivzez: 4250 kč mi příjde logičtější, Nemám to zákonně potvrzeno, neboť ke změně minimální mzdy došlo nedávno, ale je to 50% z min.mzdy, což při 8500 kč by již nebylo 4000 , ale nově 4250 kč
doplněno 09.09.13 12:41:ivzez: přesně tak, jak píšete. A posílam boda ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.