Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Frekvence 1 - mystifikace vs zakony

Od: nejsempravnikze odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

chci se jen zeptat, jak je možné, že si může frekvence 1 dovolit celý loňský rok volat jakože "Karlu Gottovi", dělat že je to opravdu on a on odpovídal na různé i soukromé otázky a jak je možné, že za celý rok to nikde nikdo neuvedl, že se nejedné o Karla přímo ale jeho dvojníka? A letos to samé, co se týče Miloše Zemana? Vždyť Zeman je náš politik, v televizi a rádiu by mělo být z jeho úst řečeno jen to, co řekne opravdu, vždyť jen proto, že jeho dvojník řekne nějaký nesmysl, se kterým nemusí souhlasit třeba hned 5000 lidí, poťuká si na čelo a už ho nikdy nepodpoří. Ti co F1 poslouchají pravidelně, ví, ale ti, co si to pustí jen tak v autě jednou za týden, nemohou pochopit pravdu a realitu.

Na to není dneska žádný paragraf? Když se někdo bude vydávat za mě a mluvit mým hlasem a já budu slavná obobnost, nenadělám nic, ikdyž tam o sobě budu mluvit třeba jako že jsem něco uukradl atd? Děkuji za vysvětlením, právě teď to na F1 běží.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to možné především z toho důvodu, že většina lidí je schopna rozeznat vtip a nadsázku.

Jak by asi rekla Jacintha Saldanha, nekteri toho ale schopni nejsou.

buss
hodnocení

0x

Asi to těm dvěma nevadíí. Ti co si to poslechnou, si připomenou jejich existenci. Ale trestní oznámení může podat kdokoli.

imbecilobijec
hodnocení

0x

Právo na ochranu osobnosti a ochrana soukromí existuje, ale když se neozve daný člověk sám, tak to za něj asi těžko udělá někdo jiný.

hodnocení

0x

Nemo iudex sine actore - bez žalobce není soudce

nejsempravnize
hodnocení

NESOUHLASÍM s vámi, že se neozvaly dané osoby, že není žalobce atd.

Loni jsem i slyšel něco o tom, že je chtěl Gott zažalovat, ale to mohou být i spekulace..

Každopádně bez spekulací, oni je mohli chtít zažalovat, ale tyto osoby mají své dobré právníky a ti jim třeba z nějakého důvodu řekli, že nemají šanci, tak k žalobě ani nedošlo.

Nesouhlasím ani s příspěvkem, že normální člověk rozpozná srandu a nadsázku. Kdyby to bylo mluvení jen tak o ničem, ok, ale jdou do detailů, dnes třeba Zemanovi volali do auta, jelikož má cestu do Zlína, opravdu tam jel, je to věrohodné. A opravdu nevím, jeslti by se Zemanovi líbila prezentace jeho rozhovoru, kde na sebe vyleje skleničku alkoholu v autě a hovor ukončí.

Kdo tohle slyšel a uvěřil, má ho za koko*a...

I odpověď, se kterou nesouhlasíš, může být věcná a snad i správná.

buss

Tak se za ně bijte u soudu, nebo G a spol. napište, nebo to neposlouchejte, jako já. A pak se podívejte na rozsudek ohledně, noo, ten, Paroubek, v jeho postavení že to musí unést. Jinak ať sedí v kuchyni a neukazuje se národu. Pro ně je to reklama, byť negativní. Není problém si přečíst v tr. zákoníku, OZ a poradit jim.

k2

Nevim, co jsou spekulace, ale co spekulace neni je to, ze Gott byl u nich v show hostem cca tyden zpet. Pokud mi neco vadi, popripade se chci s nekym soudit, tak urcite nepolezu do jeho poradu.

davidp*
hodnocení

0x

Dobrý den, politici a "celebrity" jsou takto parodováni na celém světě a jen nějaký jejich fanatický příznivec v tom může vidět problém. Jsou to tzv. osoby veřejného zájmu, na které se vztahují jiná pravidla osobnostní ochrany. Takové osoby vědomě vstupují do veřejného prostoru a musí se smířit s pravidly, které pro tento veřejný prostor platí.

David

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]