Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, nejlépe odbornu právnickou.
Manžel měl dluh u zdravotní pojišťovny. Když už nám hrozila exekuce, na poslední chvíli jsme dluh uhradili přímo na pobočce pojišťovny. Paní nám ale sdělila, že už to teď poslali na exekučku (Vrána Přerov). A hned tam volala, že to chce zrušit, že jsme to uhradili a vše je v pořádku. Tam jí sdělili, že to ještě nemá přiřazenou značku, tak že to zruší. Tím jsme mysleli, že je vše vyřízeno. Teď nám ale po půl roce přišlo "Usnesení", že, cituji:
I. nařízená exekuce se k návrhu oprávněného částečně zastavuje co do pohledávky oprávněného ve výši 10.920,- Kč
II. Žádný z účastníků nemá právo na náhradu nákladů řízení.
Odůvodnění:
Dne 16.4.2013 obdržel soudní exekutor návrh oprávněného na částečné zastavení exekuce co do uhrazené pohledávky oprávněného, a to ve výši 10.920,- kč, dkyž povinný provedl úhradu této částky přímo oprávněnému dne 15.4.2013
V této fázi nevznikly náklady žádnému z účastníků, tudíž náhrada nákladů nebyla nikomu přiznána tak, jak je uvedeno ve výroku II. tohoto usnesení.
Ale.
Týden nato nám přisla "Výzva dle par. 46 odst. 6 e.ř k dobrovolnému splnění vymáhané povinnosti.
V této "Výzvě" je jistina psána stále 10.920,- Kč a chtějí po nás ještě "zálohy pro snížené náklady exekuce a náklady oprávněného, jež byly vyčísleny atd atd... na částku 6050,- kč.
Ve "Vyrozumnění o zahájení exekuce" ze dne 12.6.2013 je již jistina 0,- Kč.
K těmto papírům byl ještě připojeno "Pověření soudního exekutora" k Okresnímu soudu a to ze dne 29.3.2013
A já se ptám:
Proč otevírali spis, který stornovala přímo zdravotní pojišťovna a mělo být vše uzavřeno?
Za co chtějí po nás 6tis., když neměli žádné výdaje?
Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem telefonovala do tohoto slavného exekučního úřadu v Přerově a mluvila přímo s panem Mohylou, který nás má pod palcem. Strašně jsme se pohádali, řekla jsem mu, že to tak nenechám a podám stížnost na Exekuční komoru. Na to mi řekl, že to sice můžu, ale stejně to zaplatit musím.
Musím? Nemohu podat opravdu tu stížnost počínání exekutora a třeba na tvrdost zákona?
Prosím moc o radu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.