Nejste přihlášen/a.
Pobírám rodičovský příspěvek podle staré varianty a to na 3 roky. Od září půjdu do práce, rodičák mi končí 1.2. Dceru chci umístit do soukromé školky na víc než 5 dní v měsíci. Nevím, jak je to u soukromých školek, tady také platí to, že mohu umístit dítě jen na 5 dní v měsíci, když nechci přijít o rodičovský příspěvek?Nebo si musím změnit na novou variantu rodičovský příspěvek,děkuji
Doporučila změnit na novou variantu. U staré byste musela každý měsíc dokládat potvrzení školky o návštěvě.
K RP a RD: Jestli nastupujete do původního zaměstnání, skončí automaticky RD (nelze souběžně pracovat a zároveň čerpat volno od zaměstnavatele). RP můžete pobírat i při práci.
doplněno 04.08.13 20:22:Podle staré varianty nesmí dítě navštěvovat předškolní zařízení. Dítě od 3 let věku může navštěvovat předškolní zařízení na 4 hodiny denně nebo 5 celých dnů v měsíci.
Po skončení každého měsíce budete muset úřadu práce muset doložit potvrzení školky.
Až podle nové varianty může dítě od 2 let věku navštěvovat předškolní zařízení, nerozlišuje se, zda státní/obecní či soukromé, (státní dotace dostávají všechna zařízení).
Nenastupuji, jdu pracovat do jiného zaměstnání. Jde mi o to, že když změním na novou variantu, tak přijdu asi o 14 tis, ted je ta částka 22O tis a dřív byla vyšší. Právě, že to bude soukromá školka, kterou si budu platit,tak nevím jestli se to vztahuje i na soukromou školku.
Platí toto pro všechny typy školek. Nemůžete prostě pracovat, dítě mít ve školce a brát současně mateřskou.
Záleží na tom, jak která školka co hlásí. Před prázdninami mě ujišťovala ředitelka státní školky, do které má v září nastoupit můj dvouapůlletý syn, že dnes už nikdo nic nehlídá. To byla její odpověď na moji otázku, jak je to s docházkou, když budu pobírat rodičovský příspěvek. Stejně jediná sankce je vrácení příspěvku, který byl vyplacen neprávem, takže bych to se soukromou školkou klidně riskla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.