Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz jak nejlépe vymoci dluh? Byla jsem u právníka a za 500Kč mi poradil abych dala dlužníka k soudu že podá návrh na platební rozkaz, ale dlužník se prý hned odvolá a dojde na soudní řízení. Podle mě když sleduji jak to chodí, tak to je asi zbytečné že? Má cenu kontaktovat vymahací firmy? Řešil tu někdo také podobný problém? Děkuji za každou radu Mirka.
Zbytečné to není. Záleží na tom, co je Váš dlužník zač - jestli pracuje, má nějaký majetek atd. V každém případě to, že se někdo odvolá proti platebnímu rozkazu ještě neznamená, že u soudu uspěje. Pokud budete ve sporu úspěšná, soud vydá rozsudek ve váš prospěch. Po nabytí právní moci rozsudku pak budete mít možnost dlužnou částku vymáhat exekučně, pokud dlužník svoji platební povinnost vůči Vám nesplní dobrovolně. Jistě, nějaký čas to trvá... Na vymahačské firmy jsou názory různé...Snad se ozve některý z rádců, pokud má s některou z nich kladnou zkušenost...
Hlavně jste nenapsala o jakou částku se jedná. Z vlastní zkušenosti: již 7 let se úspěšně soudím o 200.000, všechny soudy jsem vyhrál. Dlužník nebo taky povinný si jezdí v luxusním autě bydlí v luxusním domě, oficiálně nic nemá a bydliště má na obecním úřade. Dodnes jsem peníze neviděl a ani nikdy neuvidím. Pokud Vám někdo dluží 10.000 nestojí za tu námahu a nervy se soudit - dlužník Vám stejně nic nezaplatí a jen se Vám vysměje. Zadostiučinění by pro Vás mohlo být najmout si pár lidí z východu na nechat mu inkognito zlomit nohy.
Moje ponaučení ze života: Jak jednou někomu dáš peníze, už je nikdy nedostanš zpět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.