Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit a to s tímto problémem.Dnes v noci mě postihla střevní chřipka, zvracení, průjmy.Nebyla jsem schopna jít do práce, ale nemohla jsem dojít ani k lékařce.Nevíte, jak je to s tím, že když půjdu k lékařce až zítra, zda mi dá paragraf na ten 1 den nebo nemocenskou?Dovolenou si vzít nemůžu, poněvadž už žádnou nemám.Děkuji vám všem za rady.
Dobrý den.
Lékařka Vám může zpětně vystavit doklad o pracovní neschopnosti. Bohužel tento den budete mít sice omluvený, ale neplacený. Prvních 21 kalendářních dní platí náhradu za nemoc zaměstnavatel, a to pouze za plánované směny, přičemž první tři dny (směny) jsou neplacené.
Řešením by bylo, jak říkáte, vystavení "propustky" - potvrzení o návštěvě lékaře (ošetření). Nevím, bude-li lékařka ochotna tento doklad vystavit a uzná-li Vám ho zaměstnavatel. Náhrada ve výši průměrného výdělku za návštěvu lékaře přísluší za dobu nezbytně nutnou. Už jsem se ale s celodenní propustkou setkala a problém to nebyl. V podstatě je to na domluvě mezi Vámi a lékařkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.