Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dívám se na tuhle stránku, týkající se výpočtu a pravidel kolem životního minima:
Je zde mimo jiného uvedeno, že do životního minima se započítávají - "porovnávají"čisté příjmy z důchodu(což je můj případ) a naopak do příjmů se nezapočítává příspěvěk na bydlení - také můj případ. Jak bude tímto systémem řešena situace, kdy člověk pobírá starobní důchod 8000kč, který obratem odevzdá ve stejné výši na základních položkách(plyn, elektřina, odpady) v rámci inkasa? Nač je v takovémto případě vlastně nárok? To, že se to dozvím snad na sociálce je mi jasné. Zajímá mě, jestli to ví a poví, někdo tady.
Podle mně je životní minimum dáno nezbytnou potřebou, tak aby mohl člověk přežít , aby byl uspokojeny jeho nezbytné pořeby k životu. Jako npř. Jídlo , spánek , teplo , hygiena a řada dalších nezbytbých potřeb k životu člověka. miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.