Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec rodičovské dovolené

Od: derunka100* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

v březnu 2014 mi bude končit rodičovská dovolená. Práci jsem měla na dobu určitou. Jaké mám možnosti, když vím, že mi dítě do září 2014 do školky nevezmou. Děkuji za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Vaše rodičovská dovolená (RD, volno od zaměstnavatele) skončila spolu se zaměstnáním. Po skončení zaměstnání a RD jste rodičem pečujícím celodenně o dítě a pobírajícím rodičovský příspěvek (RP, sociální dávka).

Já bych situaci řešila změnou rodičovského příspěvku, který můžete pobírat až do 4 let věku dítěte.

Případně můžete zůstat s dítětem doma i po skončení výplaty RP, jenom byste se musela na zdravotní pojišťovně nahlásit jako rodič pečující celodenně o jedno dítě do 7 let nebo o dvě děti do 15 let.

Na úřad práce se můžete zaregistrovat, až budete uchazečem o zaměstnání, tedy až budete mít vyřešeno hlídání, abyste mohla třeba hned další den nastoupit do zprostředkovaného zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]